Η ζωή μας μέσα από το σύγχρονο design

Η ζωή μας μέσα από το σύγχρονο design

Design For Life για δεύτερη χρονιά. 

Αφιερωμένη στους μεγάλους δασκάλους του 20ου αιώνα αλλά και σε Έλληνες σχεδιαστές και αρχιτέκτονες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν είναι η δεύτερη διοργάνωση Design For Life που επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την περσινή της επιτυχία.

Έργα design που αντιπροσωπεύουν όλη την ιστορία του από το παρελθόν στο παρόν και οδηγούν στο μέλλον μπορούν να δουν οι θεατές της έκθεσης που κεντρικό άξονα έχει φέτος τα 150 χρόνια του design και περιλαμβάνει έργα σπουδαίων σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων, από τον Antoni Gaudi ως τον Philippe Stark, με εκθέματα σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων από μουσεία design, galleries, ιδιωτικές συλλογές και εταιρείες αναπαραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει την ενότητα «museum classics» και αφιέρωμα σε τρία σημαντικά κινήματα του 20ου αιώνα: MEMPHIS, ALCHIMIA και DE STIJL (ταυτόχρονα με την έκθεση De stijl – Μondrian στο Centre Pompidou στο Παρίσι).

Νέοι έλληνες σχεδιαστές και design art studios κερδίζουν φέτος περισσότερο χώρο για να μας προτείνουν νέα υλικά και ιδέες. Με αντιπροσωπευτικά τους έργα συμμετέχουν οι Point Supreme Architects, AFU, Αλεξάνδρα Τσουκαλά, Ζακόπουλος– Meneghini, Νεφέλη Κονταρίνη, Λυδία Χαϊδά.

Έλληνες αρχιτέκτονες, όπως ο Θεοφάνης Μπομπότης (BOBOTIS ARCHITECTS) και ο Αλέξανδρος Τριποδάκης, παρουσιάζουν δύο σημαντικά projects που αναδεικνύουν τη δύναμη του σχεδιασμού και το ταλέντο του αρχιτέκτονα. Επίσης οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Πισκιτζής και Θωμάς Γραβάνης παρουσιάζουν εφελκυόμενες κατασκευές και Lighting Architecture αντίστοιχα.

Στo πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθεί και φέτος ημερίδα με θέμα «Το design για έναν κόσμο που αλλάζει» στις 24 Σεπτεμβρίου.

23 – 25 Σεπτεμβρίου 2011
Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα»
Τηλ: 210 3452150, 210 3414466

Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο