"Τέχνη και Πολιτική" στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

"Τέχνη και Πολιτική" στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011, στις 19.30, ο καλλιτέχνης Ανδρέας Αγγελιδάκης θα μιλήσει για την εγκατάσταση «Sandbox, 2007» που παρουσιάζεται στην έκθεση του ΕΜΣΤ.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με καλλιτέχνες από μητροπολιτικά κέντρα και περιφέρειες, που έχουν προγραμματιστεί με αφορμή την έκθεση «Τέχνης Πολιτική» την Πέμπτη 7 Απριλίου ο καλλιτέχνης Ανδρέας Αγγελιδάκης θα μιλήσει για την εγκατάσταση «Sandbox, 2007» που παρουσιάζεται στην έκθεση, καθώς και για ολόκληρη την καλλιτεχνική του έρευνα. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει κάνει ηΆννα Καφέτση ενώ τη συζήτηση συντονίζει η Ιστορικός Τέχνης του ΕΜΣΤ Δάφνη Βιτάλη.

Ο Σταμάτης Σχιζάκης αναφέρει στον κατάλογο της έκθεσης: «Η εγκατάσταση Sandbox του Ανδρέα Αγγελιδάκη δανείζεται τον τίτλο της από ομώνυμους χώρους του Second Life, στους οποίους ο χρήστης του εικονικού αυτού κόσμου δεν περιορίζεται από κανόνες και απαγορεύσεις… ο Ανδρέας Αγγελιδάκης προτείνει το Sandbox σαν το νέο γραφείο του αρχιτέκτονα, όπου ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός αποκαλύπτει κρυμμένες πτυχές τόσο του εικονικού όσο και του πραγματικού χώρου».

H εκδήλωση θα διαρκέσει 75 λεπτά.Είσοδος ελεύθερη.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β' 17-19 & Ρηγίλλης, Αθήνα
Τηλ: 210 9242111 – 3