Ελληνική διάκριση στις θεατρικές τέχνες

Ελληνική διάκριση στις θεατρικές τέχνες

Εκεί που σπάνια στις μέρες μας ακούμε κάτι καλό για τη χώρα, έρχεται μια είδηση να μας κάνει περήφανους.

Ένα χρυσό μετάλλιο απέσπασε η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής στην Πράγα (Prague Quadrennial 2011) εξ ημισείας με το Μεξικό. Η έκθεση αυτή χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη του είδους διεθνώς και διεξάγεται από το 1967 κάθε τέσσερα χρόνια. Φέτος διήρκησε από τις 16 εως τις 26 Ιουνίου και φιλοξένησε 60 χώρες.

Η δική μας συμμετοχή στον διαγωνισμό θεατρικής αρχιτεκτονικής έγινε με δύο προτάσεις για θέατρα με θεματικό άξονα «τη μεταβλητότητα του χώρου ως αναπόσπαστο στοιχείο τηε σύνθεσης και της συνύπαρξης του θεάτρου με παλαιότερα κτίσματα». Οι δικές μας μελέτες ήταν βασισμένες πάνω στη Νέα Σκηνή του Εθνικού θεάτρου από το «Γραφείο 75» των αριχτεκτόνων Στέφανου Πάντου και Ανδρέα Σκούρτη και στο Machine Theatre οι αρχιτέκτονες Θανάσης Εμίρης και Έυα Μανιδάκη για το «Flux Office».

Επίσης θερμές κριτικές απέσπασε συμμετοχή της Κωνσταντίνας Βαφειάδου στο τμήμα Extreme Costume που αφορά στη χρήση ευφάνταστών και πρωτότυπων υλικών ενδυματολογίας. Σημειώστε ότι οι δημιουργοί μας ανέλαβαν μόνοι τις δαπάνες συμμετοχής τους.