«Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του...». Πράγματι

«Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του...». Πράγματι

Αφού ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας η παράσταση που μας γνώρισε τον «Αλχημιστή» αλλιώς καταφτάνει και στην Αθήνα στις 10 Μαρτίου.

Όταν θέλεις κάτι πολύ οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν για να το αποκτήσεις. Ναι, σίγουρα...

Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου εμπνεύστηκαν από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» και ένα μπουλβάρ του 80 με τίτλο «It Had to be you» και στήνουν τη δική τους ιστορία σε μια κωμωδία που διερωτάται μέχρι που μπορεί να φτάσει ο καθένας μας με τη θέλησή του. Ποια είναι τα όρια της θέλησης, του πείσματος, του αναπάντεχου, του αλλοπρόσαλλου και πόσο κοντά βρίσκεται, στα αλήθεια, το σύμπαν και πόσο στο καλό ασχολείται μαζί μας ώστε να μας βοηθήσει.

Το έργο

Μία ηθοποιός με το «σταυρό» (μόνο κυριολεκτικά) και τον «Αλχημιστή» στο χέρι, διεκδικεί όλα όσα η ζωή δεν της έφερε μέχρι στιγμής και αποφασίζει ότι τα όνειρά της μπορούν και θα γίνουν πραγματικότητα μόνο και μόνο από την πίστη της σε αυτό. Γιατί, όπως της ψιθυρίζει στο αυτί ο Κοέλιο, ολόκληρο το σύμπαν θα γίνει σύμμαχος της. Στην προσπάθειά της αυτή βρίσκεται σε μία οντισιόν για ένα μιούζικαλ. Και παρόλο που με την πρώτη ματιά δε δείχνει να πείθει τον γνωστό σκηνοθέτη για το ταλέντο της, αποφασίζει να τον πείσει μέχρι τελικής πτώσεως...
Τι θυσίες κάνει ένας σκηνοθέτης για να πληρώσει τα νοίκια του;
Πόσους ατάλαντους ηθοποιούς μπορεί να αντέξει και πόσο μπορεί να αντισταθεί σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις προτού μονολογήσει: «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του...»

Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Ενδυματολόγος: Μαρία Καραπούλιου
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Φαίη Τζανετοπούλου, Γιώργος Σεϊταρίδης

Παίζουν: Εβελίνα Παπούλια, Αλέξανδρος Ρήγας

Θέατρο Αθηνά
Δεριγνύ 10 & Πατησίων, Π. Άρεως
Τηλ: 210 8237330, 2108238698