Μια βόλτα για ψώνια που κατέληξε στο θέατρο και ζήσαμε δυο ώρες γέλιου και μυστηρίου

Μια βόλτα για ψώνια που κατέληξε στο θέατρο και ζήσαμε δυο ώρες γέλιου και μυστηρίου

"Μάντεψε ποιός θα πεθάνει απόψε" μια παράσταση που εμάς μας άρεσε πολύ

Κυριακή μεσημέρι και βρίσκεσαι με φίλους να απολαμβάνεις την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην Αθήνα. Έχεις κάνει σχεδόν τα πάντα. Πρωινό καφέ, βόλτα για ψώνια, μια στάση για ένα φαγητό και ήρθε η στιγμή που ούτε σπίτι θέλεις να πας αλλά νομίζεις ότι έχεις εξαντλήσει κάθε επιλογή για την συνέχεια.


Η ώρα είναι γύρω στις 5.00 η επιστροφή στο σπίτι φαντάζει μονόδρομος μέχρι που κάποιος, ευτυχώς, πέταξε την ιδέα για θέατρο. Καλή ιδέα αλλά...λάθος ώρα. Άλλωστε οι απογευματινές παραστάσεις ξεκινούν στις 7.00!


Ανεβαίνοντας προς την Πατησίων και έχοντας διαγράψει από τα σχέδιά μας να δούμε κάποια θεατρική παράσταση βλέπουμε πολλά φώτα και αρκετή κίνηση έξω από το Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.


Ο τίτλος; "Μάντεψε ποιός θα πεθάνει απόψε". Η φωτογραφία στη μαρκίζα δείχνει πως το casting των ηθοποιών αποτελούν εγγύηση για μια ωραία παράσταση. Κάτια Δανδουλάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Τζόυς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Παντελής Καναράκης.

90726

Κρίμα όμως γιατί είναι πολύ νωρίς για θέατρο ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε μέχρι που ακούσαμε ένα ζευγάρι να λεει πως η παράσταση ξεκινά σε 15 λεπτά και πρέπει να βιαστούν!


Κοιτιόμαστε όλοι μεταξύ μας, λεφτά έχουν περισσέψει απο τα ψώνια και κάπως έτσι ξεκίνησαν δυο απολαυστικές ώρες ανάμεσα στο μυστήριο και την κωμωδία. Το τρίτο κουδουνάκι χτύπησε στις 6.00 οπότε και άνοιξε η αυλαία.


Μια εξαφάνιση, η αγωνιά της συζύγου Κάτιας Δανδουλάκη (Κατρίν), ο εκπληκτικός Τάσος Χαλκιάς στον ρόλο του αστυνομικού, η... "νεκρανάσταση" του εξαφανισμένου συζύγου με την μορφή του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου και μέσα σε όλα αυτά μια σύζυγος εφημέριου (Ελένη Κρίτα), μια ρουμάνα νοσοκόμα απίθανα υποδυόμενη από την Τζόυς Ευείδη και για το τέλος η εμφάνιση του Παντελή Καναράκη ενός δυσαρεστημένου πελάτη του συζύγου της Κατρίν...


Γελάσαμε προσπαθήσαμε να λύσουμε το μυστήριο, με αποτυχία -ευτυχώς- γιατί το ενδιαφέρον μας κρατήθηκε αμείωτο μέχρι την τελευταία στιγμή. Πολύ ωραία κοστούμια, πολύ ωραίο σκηνικό, την διασκευή στο έργο του Robert Thomas υπογράφουν οι Ρέππας- Παπαθανασίου και τα λόγια περισσεύουν...


Τέλεια επιλογή, δυο ώρες θέατρο που μας ανανέωσαν, μας έδωσαν θέμα συζήτησης για τουλάχιστον μια ώρα και δεν την περάσαμε ξαπλωμένοι σε ένα καναπέ, κάτω από μια κουβέρτα, δίπλα στο τζάκι βλέποντας τηλεόραση. Όχι, πως είναι άσχημες οι απόλυτες στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι αλλά πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά και το θέατρο αναμφίβολα είναι μια τέτοια επιλογή. Δοκιμάστε το!

Υ.Γ1 Pls στα κινητά υπάρχει μια επιλογή που λέγεται αθόρυβη. Ξέρετε εκείνη που όταν σας καλούν δεν ακούγεται κανένας ήχος και κανένα τραγουδάκι.