Peaky Blinders S06: Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβονται πίσω από τα οράματα του Tommy

Νατάσσα Σχοινά
Peaky Blinders S06: Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβονται πίσω από τα οράματα του Tommy

Τα οράματα επέστρεψαν, αλλά, αυτήν τη φορά, τα έχει και κάποιος άλλος.

Τα νέα δεν είναι πολύ καλά για τον Thomas Shelby στην έκτη σεζόν των Peaky Blinders. Τα οράματα που έβλεπε και που πολλοί θεωρούσαν ότι οφείλονταν στα όσα έχει ζήσει και σε PTSD (Post Traumatic Stress Disorder), επιμένουν, αλλά αυτήν τη φορά συνδυάζονται με κάτι άλλο που προβληματίζει σχετικά με το αν το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό: την κόρη του.

(Η συνέχεια περιλαμβάνει βασικά spoilers για το 2ο επεισόδιο της 6ης σεζόν)

Η Ruby είναι παιδί του Tommy και της Lizzie και, ξαφνικά, άρχισε και εκείνη να εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα. Πέρα από το γεγονός ότι τώρα βλέπει κι εκείνη οράματα, στο δεύτερο επεισόδιο της σεζόν, είδαμε πως ανέβασε πυρετό, βήχει αίμα και ο γιατρός συνέστησε στους γονείς να μην την πλησιάζουν για να μην κολλήσουν στην περίπτωση που είναι κάτι μεταδοτικό.


Ποιες ασθένειες μπορεί να κρύβονται πίσω από τα συμπτώματα μπαμπά και κόρης

Βάσει των συμπτωμάτων και της εποχής, δεν αποκλείεται να μιλάμε για φυματίωση. Στην Αγγλία, μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δε υπήρχε εμβολιασμός και η υψηλή της μεταδοτικότητα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο ο γιατρός είπε στον Tommy και στη Lizzie να μην πάνε κοντά στην κόρη τους. Αν λάβουμε υπόψιν, όμως, ότι και ο Tommy έχει οράματα, ίσως πάσχει κι εκείνος φυματίωση.


Ο Tommy, βέβαια, δεν αποκλείεται να έχει και όγκο στον εγκέφαλο. Στο παρελθόν, δε, έχει υποστεί αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι, μέχρι και εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ γενικά δεν είναι και από τους ανθρώπους που προσέχουν ιδιαίτερα τον εαυτό τους. Και, δεδομένου ότι η σειρά τελειώνει, ένας τέτοιος θάνατος θα γράψει ολοκληρωμένα το δικό του τέλος.

Εκείνος, τώρα, αποδίδει ειδικά την ασθένεια της κόρης του σε κάποια κατάρα που έχει πέσει πάνω της, οπότε αναμένεται να δούμε ποια οδό θα θελήσουν να ακολουθήσουν οι παραγωγοί για το φινάλε, την ιστορική ή τη μεταφυσικά. Η πρώτη βγάζει σίγουρα μεγαλύτερη λογική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λίγο πριν την 6η σεζόν των Peaky Blinders, βλέπουμε τον Cillian Murphy ως Oppenheimer

6η σεζόν Peaky Blinders: Η μεγάλη αλλαγή στον χαρακτήρα του Thomas Shelby

Helen McCrory: Έφυγε από τη ζωή η Polly των Peaky Blinders