Λίγο πριν την 6η σεζόν των Peaky Blinders, βλέπουμε τον Cillian Murphy ως Oppenheimer

Νατάσσα Σχοινά
Λίγο πριν την 6η σεζόν των Peaky Blinders, βλέπουμε τον Cillian Murphy ως Oppenheimer

Η ταινία μπαίνει ψηλά στη λίστα με τις παραγωγές που θέλουμε να δούμε.

Η Κυριακή που μας έρχεται θα είναι λίγο πιο ιδιαίτερη για τους φανς των «Peaky Blinders». Η σειρά επιστρέφει στις 27 Φεβρουαρίου και προσωπικά είμαι πολύ περίεργη να δω αν θα τερματίσει με άψογο βιογραφικό. Τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει πως ακόμα και οι καλύτερες σειρές, εκείνες οι τρομερά ποιοτικές που βαθμολογεί υψηλά όλος ο κόσμος, μπορεί να ξυπνήσουν την τελευταία σεζόν και να φέρουν τα πάνω-κάτω. Προς το κακό. Πάρε, για παράδειγμα, την τελευταία σεζόν του «Game of Thrones» ή το τέλος του «Lost». Απογοήτευση.

Bbc One Peaky Blinders Series 5 GIF by BBC

Την ώρα, λοιπόν, που όλοι εμείς σκεφτόμαστε τι θα γίνει με τον Thomas Shelby και τα λοιπά αδέρφια, η πρώτη εικόνα του Cillian Murphy ως Oppenheimer στην ομώνυμη νέα ταινία του Christopher Nolan δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες. Δηλαδή, από πού να το πρωτοπιάσεις το θέμα; Το γεγονός ότι το πρότζεκτ έχει αναλάβει ο Nolan που ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός ή που πάλι έχει συγκεντρωθεί ένα γεμάτο αστέρες cast για να πλαισιώσει την ιστορία του «πατέρα της ατομικής βόμβας»;


Το cast της ταινίας

Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Dane DeHaan και Alden Ehrenreich είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα λάβουν μέρος στην ταινία. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, της υπόθεσης είναι πως τώρα ο Nolan έχει επιλέξει μερικούς από τους πιο εμπορικούς αυτήν τη στιγμή ηθοποιούς, κάθε ηλικίας, και, μάλιστα, από μεγάλα franchise, όπως η Pugh που έχει τον ρόλο της Yelena Belova στο σύμπαν της Marvel. Ακόμα, όμως, και με αυτήν τη ροπή στην εμπορικότητα, ο σκηνοθέτης έχει επιλέξει ανθρώπους που φημίζονται για την υποκριτική τους ικανότητα αλλά και την ταυτότητά τους.

Η πρώτη φωτογραφή του Cillian Murphy ως Oppenheimer

Πλέον, έχουμε και την πρώτη φωτογραφία του Murphy ως Oppenheimer από την Universal Pictures και η αλήθεια είναι πως, απλά κοιτώντας στην κάμερα, ο ηθοποιός μπορεί να περάσει το μήνυμα πίσω από τη δουλειά που έχει γίνει. Γιατί, ναι, ξέραμε πως ο Murphy είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές και πραγματικά η ερμηνεία του στους Peaky Blinders αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Ωστόσο, και μόνο από το βλέμμα του, έχεις δίκιο να έχεις υψηλές βλέψεις για την ταινία.

https://www.instagram.com/p/CaSmB-YF8dj

Ποιος είναι ο Oppenheimer

Ο J. Robbert Oppenheimer γεννήθηκε το 1904, ήταν Αμερικανός φυσικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της California. Ο λόγος που έγινε γνωστός είναι επειδή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναμείχθηκε στην παραγωγή πυρηνικών όπλων και συγκαταλέχθηκε σε αυτούς που παρατήρησαν την επιτυχή πυροδότηση της πρώτης ατομικής βόμβας στο Νέο Μεξικό. Εξ ου και τον αποκαλούν «πατέρα της ατομικής βόμβας». Η έκρηξη που συνέβη είχε δηλώσει πως του έφερε στο μυαλό μία φράση της Ινδουιστικής γραφής Gita: «Τώρα, γίνομαι ο Θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων». Λίγο μετά, τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στους βομβαρδισμούς της Hirosima και του Nagasaki.


Η ταινία για τον Oppenheimer αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Great Expectations: Το βιβλίο του Dickens γίνεται σειρά με την Olivia Colman πρωταγωνίστρια

The Woman In The House Across The Street From The Girl In The Window: Τελικά, αξίζει;

Friends: Η περίεργη θεωρία των φανς - Οι πρωταγωνιστές ήταν σε άσυλο!