Next Great Artist

Next Great Artist

Μοντέλα, μάγειρες, τραγουδιστές και τώρα και καλλιτέχνες στο χορό των reality.

Τo φαινόμενο των reality show κυριαρχεί στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Είτε λειτουργώντας ως κλειδαρότρυπα στη ζωή διασημοτήτων είτε ως μέσα ανάδειξης επίδοξων τραγουδιστών, σεφ, drag queens και μοντέλων οι εκπομπές αυτές κάνουν καθημερινά ρεκόρ τηλεθέασης σε Ελλάδα και εξωτερικο.

Οι παραγωγοί του καναλιού Bravo που δημιουργησε το γνωστό μας «Top Chef» αλλά και το «Project Runway» με συμμετέχοντες νέους φιλόδοξους σχεδιαστές μόδας αποφάσισαν να προσεγγίσουν και μια άλλη ελιτ κατηγορία δημιουργών, αυτή των καλλιτεχνών και των εικαστικών. Έτσι έχοντας τη Sarah Jessica Parker στη θέση του παραγωγού ξεκίνησε λίγους μήνες πριν το καλλιτεχνικό reality με τίτλο «Next Great Artist».

Εκεί δεκατέσσερις καλλιτέχνες μοιράζονται ένα σπίτι και δημιουργούν κάθε βδομάδα ένα καινούργιο έργο τέχνης ενώ όποιος κάνει το χειρότερο αποχωρεί. Ο νικητής κερδίζει 100.000 δολάρια ενώ του δίνεται η ευκαιρία να πραγματοποιήσει την δική του έκθεση στο Brooklyn Museum. Πρωτότυπο; Δε νομίζω. Μάλλον θα προτιμήσω το «America's next drag superstar» και τη RuPaul ως απόλυτη drag version της Tyra Banks να διατάζει τις συμμετέχουσες: «The time has come for you to lip-sync for your life!»