Τα μεγάλα ονόματα του Hollywood που στηρίζουν την απεργία του SAG-AFTRA συμμετέχοντας σε πορείες

Τα μεγάλα ονόματα του Hollywood που στηρίζουν την απεργία του SAG-AFTRA συμμετέχοντας σε πορείες

Μεγάλα ονόματα του Hollywood έδειξαν την υποστήριξή τους στην απεργία του εργατικού σωματείου SAG-AFTRA συμμετέχοντας ενεργά στις κινητοποιήσεις.

Τον Ιούλιο του 2023 ξεκίνησε στάση εργασίας των ηθοποιών του κινηματογράφου και της τηλεόρασης για πρώτη φορά μετά το 1980, σε ένδειξη υποστήριξης της απεργίας των σεναριογράφων που είχε ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου του ίδιου έτους. Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, όμως μαζί με αυτό δεν φαίνεται να έλαβαν τέλος και οι έντονες εργατικές διαμάχες που έχουν αναστατώσει το Hollywood.

Το συνδικάτο Αμερικανών σεναριογράφων (WGA) και το σωματείο ηθοποιών (SAG-AFTRA) του Hollywood δεν φαίνεται να έχουν βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις επιθυμίες τους και τις απαιτήσεις της Συμμαχίας Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), η οποία διαπραγματεύεται για τα μεγάλα στούντιο και τις υπηρεσίες streaming, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των ψυχαγωγικών παραγωγών να εξακολουθούν να βρίσκονται «στον πάγο» και τα μέλη των σωματείων να παραμένουν άνεργα.

Ανάμεσα στα αιτήματα των σεναριογράφων και ηθοποιών είναι οι υψηλότερες αμοιβές και οι καλύτεροι όροι αποζημίωσης για το έργο τους στην εποχή του streaming, αλλά και εγγυήσεις πως δεν θα «αντικατασταθούν» την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τους τελευταίους δύο μήνες, το σωματείο ηθοποιών SAG-AFTRA πραγματοποιεί πορείες στις οποίες έχουν δώσει το παρών πολλοί ηθοποιοί-μέλη του σωματείου, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και κάποια «δυνατά ονόματα» του Hollywood.

https://www.instagram.com/p/CxNjVwqOpom/

H Barbie στην απεργία των ηθοποιών

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Margot Robbie, η οποία συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας του SAG-AFTRA το απόγευμα της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου στο Los Angeles, έξω από τα γραφεία του Netflix, κεντρίζοντας όλα τα βλέμματα. Το γεγονός ότι πρωταγωνίστησε στην πιο κερδοφόρα ταινία της χρονιάς (Barbie) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πέσουν «όλα τα φώτα πάνω της» και να αναφερθούν πολλά μέσα στην ενεργή συμμετοχή της στην απεργία.

Η δημοφιλής ηθοποιός σε πρόσφατες δηλώσεις της είχε αναφέρει «Υποστηρίζω πάρα πολύ όλα τα συνδικάτα. Είμαι μέλος του SAG, οπότε θα συμμετέχω οπωσδήποτε στην απεργία».

Άλλοι διάσημοι ηθοποιοί που βρέθηκαν σε κινητοποιήσεις του SAG-AFTRA

Ωστόσο η Margot Robbie δεν είναι η μοναδική star που συμμετείχε σε κάποια από τις πορείες του σωματείου SAG-AFTRA.

Η America Ferrera στήριξε, επίσης, έμπρακτα τις κινητοποιήσεις, αφού ήταν μεταξύ πολλών απεργών της Νέας Υόρκης που υποστήριζαν την WGA και την SAG-AFTRA.

Η Ferrera ήταν ένα από τα σημαντικά πρόσωπα του cast της ταινίας Barbie, η οποία έγινε πολύ δημοφιλής όταν πρωταγωνίστησε στην σειρά Ugly Betty (2006-2010).

Επιπλέον, η Vanessa Hudgens συμμετείχε και εκείνη ενεργά σε τουλάχιστον μία από τις κινητοποιήσεις του σωματείου ηθοποιών.

Αλλά και ο Daniel Radcliffe, που έγινε γνωστός για τον ρόλο του ως Harry Potter, έδωσε το παρών στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα αιτήματα ηθοποιών και σεναριογράφων.