Τα Emmys του 23 για τις σειρές του 22 πάνε στο 24: Αν μπερδεύτηκες, να ξέρεις, δεν θα είσαι η μόνη

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Τα Emmys του 23 για τις σειρές του 22 πάνε στο 24: Αν μπερδεύτηκες, να ξέρεις, δεν θα είσαι η μόνη
Invision

Η τελετή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy μεταφέρεται για αρκετούς μήνες αργότερα λόγω των απεργιών του Χόλιγουντ.

Τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy αναβλήθηκαν και τώρα ξέρουμε και πότε θα γίνουν. Απλά θα είναι πολύ πιο αργά από αυτό που περιμέναμε.

Δεν χάνονται τα Emmy 2023, αλλά μεταφέρονται για πολύ πιο αργά

Η Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (ATAS) και το Fox ανακοίνωσαν μια σημαντική αλλαγή για τα 75α Βραβεία Primetime Emmy, μεταφέροντας την τελετή από την παραδοσιακή της θέση τον Σεπτέμβριο στον Ιανουάριο του 2024.

Τα βραβεία θα συμπίπτουν πλέον με την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ στις ΗΠΑ, προσθέτοντας μια νέα διάσταση σε αυτό το εμβληματικό γεγονός. Η απόφαση αυτή έρχεται λόγω των συνεχιζόμενων εργατικών διαφορών της βιομηχανίας ανάμεσα στις ενώσεις των σεναριογράφων (WGA) και ηθοποιών (SAG-AFTRA), απέναντι στα μεγάλα στούντιο.

Η απόφαση για τον επαναπρογραμματισμό των βραβείων έρχεται εν μέσω απεργιών καθώς και τα δύο σωματεία προσπαθούν να εξασφαλίσουν δίκαιες συμφωνίες με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP). Αυτή η αναταραχή οδήγησε αρχικά στην αναβολή των βραβείων από την Τηλεοπτική Ακαδημία και το Fox και στη συνέχεια στην τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος των βραβείων Emmy. Εάν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν θετικά τους επόμενους μήνες, αυτή η μετατόπιση θα δώσει την ευκαιρία στους συντελεστές να προετοιμαστούν κατάλληλα και να ξεκινήσουν ήσυχα το στάδιο της προ-παραγωγής.

75th Primetime Emmy Nominations Announcement

Αυτή η αλλαγή, ωστόσο, θα έχει συνέπειες και ίσως να αφαιρέσει την επιρροή τους από τις Χρυσές Σφαίρες που έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Ιανουαρίου 2024 και τα Critics Choice Awards που είναι προγραμματισμένα για τις 14 Ιανουαρίου 2024. Εκτός αυτού, είναι και πολύ επίφοβο για τις σειρές που ολοκληρώθηκαν το 2022 (όπως π.χ. το Better Call Saul) και η απόσταση από το φινάλε τους μέχρι την τελετή παραείναι μεγάλη.

Emmys 2023: Στα ύψη το Succession, ρεκόρ ο Pedro Pascal και απρόσμενες υποψηφιότητες

Ωστόσο, το θετικό αυτής της αναπόφευκτης, αναγκαίας αλλαγής ημερομηνίας είναι ότι η τελετή τον Ιανουάριο επιτρέπει στα Emmy να διατηρήσουν το πρόγραμμα του 2024 όπως έχει προγραμματιστεί, με τις επίσημες εκδηλώσεις για τα βραβεία να ξεκινούν συνήθως στις αρχές Μαρτίου, όπως αναφέρει και το Indiewire.

Παρόλα αυτά, με τη σεναριακή τηλεοπτική παραγωγή να έχει σχεδόν πλήρως σταματήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει το ερώτημα αν θα είναι αρκετές οι σειρές που θα είναι επιλέξιμες για να γεμίσουν τους τέσσερις μήνες των νυχτερινών εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στην εκστρατεία για τις υποψηφιότητες των Emmy.

Μια άλλη λεπτομέρεια που διευκρινίζεται στη σημερινή ανακοίνωση είναι ότι η παραγωγή των 75ων Βραβείων Emmy θα γίνει από τους Jesse Collins, Dionne Harmon και Jeannae Rouzan-Clay της Jesse Collins Entertainment. Ο παρουσιαστής ωστόσο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η 75η Τελετή Βραβείων Emmy που θα τιμήσει τα καλύτερα τηλεοπτικά κατορθώματα, έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιανουαρίου 2024.

https://www.instagram.com/p/CvxY01HOgyC/