Ο Γιατρός: Ο διάλογος Μαρκουλάκη - Δαδακαρίδη για τις δεύτερες ευκαιρίες θύμισε «Έτερο Εγώ»

Πατούλια Κατερίνα
Ο Γιατρός: Ο διάλογος Μαρκουλάκη - Δαδακαρίδη για τις δεύτερες ευκαιρίες θύμισε «Έτερο Εγώ»

Αυτό το τηλεοπτικό reunion του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, μας θύμισε τις ωραίες εποχές του Έτερος Εγώ, με τον Ηλία Βελισσαράτο και τον Δημήτρη Λαΐνη να γράφουν ξανά τηλεοπτική ιστορία.

Ένα δυστύχημα με τρένο που μας θύμισε τόσο πολύ τις αμαξοστοιχίες στα Τέμπη.

giatros7.jpg

Ένας γιατρός, ο Ανδρέας Βρεττός, κατάφερε να μας θυμίσει τι σημαίνει γιατρός. Και ένα τηλεοπτικό reunion που χαρήκαμε τόσο εμείς, όσο και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του.

Ο Γιατρός επέστρεψε ακόμα ένα βράδυ Δευτέρας στον Alpha και δίδαξε τι σημαίνει γιατρός. Κι ενώ τα επεισόδια που έχουν γυριστεί τελειώνουν, είναι πια απαίτηση κοινού να έχουμε νέα για τον δεύτερο κύκλο της σειράς.

https://www.instagram.com/p/Cz4CkI2N280/

Όχι σήμερα: αυτό σημαίνει να είσαι γιατρός

Στο επεισόδιο αυτό είχαμε την υπόσχεση για μια νέα ευκαιρία στο ειδύλλιο Μαρκουλάκη- Τρουφάκου, την εμφάνιση – έκπληξη της Κάτιας Ταραμπάνκο που πήρε θετικό πρόσημο, τη μοναξιά που βιώνουν οι influencers χωρίς πραγματικές φιλίες και την εισβολή του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στον Γιατρό.

Η τηλεοπτική επανένωση Μαρκουλάκη – Δαδακαρίδη, μας θύμισε εκείνες τις ωραίες εποχές του Έτερος Εγώ: Κάθαρσις, όταν ο Δημήτρης Λαϊνης, άκα Πυγμαλίωνας προσπαθούσε να ξετυλίξει το κουβάρι των δεδομένων που είχε οδηγήσει τον καλό του φίλο Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τον καθηγητή Ηλία Βελισσαράτο στη φυλακή, κατηγορούμενο για φόνο.

Καλογήρου- Μαρκουλάκης δίδαξαν τηλεόραση στον Γιατρό και η χημεία τους μας θύμισε το 2002

Ο Πυγμαλίωνας μπαίνει στο τρένο με σκοπό να αυτοκτονήσει, έχοντας χάσει οικογένεια και επιχείρηση και κερδίζει μια δεύτερη ευκαιρία μέσα στο τρένο αυτό που εκτροχιάστηκε. Ο διάλογος του Μαρκουλάκη με τον Πυγμαλίωνα και η απάντηση στο γιατί είσαι ακόμα εδώ, ήταν εκείνος που ξεχώρισε:

«Γιατί η ζωή είναι αστεία. Γιατί μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία φυτεύοντας μου μια σφαίρα στο κεφάλι. Εσένα πάλι σε έβαλε σε ένα τρένο που εκτροχιάστηκε. Αν δεν είχε ανέβει στο τρένο, θα ήσουν νεκρός από ανεύρυσμα, αν δεν είχε αυτοκτονήσει ήδη.

Αποδέξου την ειρωνία και προχώρα παρακάτω», λέει ο Γιατρός Βρεττός χαρακτηριστικά.

Ο Μαρκουλάκης με ένα ποστ στο Instagram δεν έκρυψε τη χαρά του για μια ακόμα συνεργασία με τον Δαδακαρίδη και ο Πυγμαλίωνας ανταπέδωσε με ένα story, απόδειξη δυνατής φιλίας.

Όχι σήμερα: αυτό σημαίνει να είσαι γιατρός”.
Πολύ χάρηκα που βρεθήκαμε ξανά με τον Λίο!

pigmalionas.jpg

Ήταν όμως ο inspirational λόγο του Μαρκουλάκη προς τους γιατρούς συναδέλφους του εκείνος που μίλησε στην καρδιά του κοινού.

«Γιατί έγινες γιατρός; Ο λόγος είναι απλός, από την εποχή του Ιπποκράτη ακόμα. Ο αγώνας. Εμείς απέναντι στον θάνατο, υπάρχουν μέρες που ο θάνατος δείχνειω μακρινός και αόριστος και ημέρες όπως η σημερινή που ο θάνατος μοιάζει ανίκητος. Δεν είναι όμως.

Όλα τα βιβλία, οι θεωρίες, όλα για έναν και μόνο λόγο, για να σταθούμε ίσοι απέναντι στον θάνατο, να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να του πούμε, όχι σήμερα. Όσο άσχημα και να είναι ο ασθενής.

Δεν είναι εύκολο και κάποιες φορές θέλουμε να τα παρατήσουμε. Αλλά γι’ αυτό είμαστε ομάδα. Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, τον λόγο που είμαστε εδώ, για να σταθούμε ανάμεσα στον ασθενή μας και τον θάνατο, αυτό σημαίνει γιατρός».

Το Twitter έφερε στην πέμπτη θέση των trends τον Γιατρό δίκαια.