Ο Πάνος Βλάχος στις «17 κλωστές» πέφτει στην παγίδα και η ευτυχία του μετατρέπεται σε εφιάλτη

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Πάνος Βλάχος στις  «17 κλωστές» πέφτει στην παγίδα και η ευτυχία του μετατρέπεται σε εφιάλτη

Η ευτυχία και η επιτυχία συμβαδίζουν παράλληλα για τον Καστελάνη, αλλά δεν γνωρίζει ακόμη πως έχει εχθρούς. Τα επόμενα επεισόδια στις 17 κλωστές έχουν μεγάλες εκπλήξεις. 

Οι «17 κλωστές» το διήγημα του Πάνου Δημάκη το οποίο έγινε τηλεοπτική σειρά της Cosmote TV σε σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου και σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια, ενθουσίασε από το πρώτο επεισόδιο για την κινηματογραφική αισθητική του και τον Πάνο Βλάχο στην ερμηνεία του ως Αντώνης Γερακίτης ή Καστελάνης. Στο δεύτερο και όσα επακολουθήσουν, η μοίρα του νεαρού τσαγκάρη των Κυθήρων αλλάζει ολοκληρωτικά. Άλλοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν για το ζοφερό του μέλλον.

Από τον αρραβώνα στην παγίδα

Από το πρώτο επεισόδιο της νέας μίνι σειράς «17 κλωστές» της Cosmote TV, η οποία συνολικά έχει μόνο 6 επεισόδια, μπήκαμε στο κλίμα της πραγματικής ιστορίας του τσαγκάρη με το ψευδώνυμο Καστελάνης, ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχουν συμβεί στην Ελλάδα, στις αρχές του αιώνα.

Είδαμε τα 2 πρώτα επεισόδια από τις «17 κλωστές» με τον διωγμό και τη «θυσία» του Πάνου Βλάχου

Η φωτογραφία, το κλίμα εποχής, η σκηνογραφία, η σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια αλλά και το υπέροχο καστ, δημιουργούν μία τηλεοπτική σειρά ξεχωριστή όπως και το θέμα που πραγματεύεται.

Στο δεύτερο επεισόδιο θα δούμε τον Αντώνη και νεαρό τσαγκάρη των Κυθήρων να προσπαθεί να βρει τον δρόμο του μετά τον θάνατο του αφεντικού και δασκάλου του. Η ιδέα να ανοίξει δικό του μαγαζί μοιάζει όνειρο απατηλό. Αλλά κάποιες οικονομίες της μητέρας του θα σταθούν σωτήριες και έτσι το μικρό μαγαζάκι στην κεντρική αγορά θα γίνει το βασίλειό του.

Παράλληλα το προξενιό με την Άννα τελειώνει επιτυχώς και έτσι ο Αντώνης είναι ο πιο ευτυχισμένος του νησιού. Η νεαρή είναι ξετρελαμένη μαζί του και πάντα δίπλα του, κρυφά ή φανερά. Όλοι μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια και αυτό είναι που επιθυμούσε όσο τίποτε στη ζωή του. Όμως όπως θα δεις και στο τέλος του σημερινού επεισοδίου, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σκαλέρης πείθει την σύζυγό του Ανζολέτα (η οποία φλερτάρει ανοιχτά τον νεαρό τσαγκάρη) να παραγγείλει παπούτσια από τον τσαγκάρη, αλλά να τα παραδώσει στο σπίτι τους.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε «μπράβο» στη μάνα από τα Τέμπη και το Twitter/X τον αποθέωσε

Εκείνος στήνει παγίδα για να τον κατηγορήσει για παρενόχληση της συζύγου του, έχοντας μάλιστα και μάρτυρες.

Από εκεί και πέρα ξεκινά το βασανιστήριο του Αντώνη ή Καστελάνη. Η Άννα αρχικά θα του σταθεί στην περιπέτειά του όπως και οι γονείς του. Όμως η τοπική κοινωνία μεγεθύνει το περιστατικό και αυτό έχει άμεση επίπτωση στη δουλειά του. Ο ήρεμος, εργατικός, καλοσυνάτος νεαρός, γίνεται ανήμερο θεριό. Γεμάτος αμφιβολίες και φόβους. Η οργή του ακόμη είναι σε λανθάνουσα μορφή.