Μετά τις 2 τα ξημερώματα, χαμός στα κανάλια!

Μετά τις 2 τα ξημερώματα, χαμός στα κανάλια!

Είχαμε και τον πόνο μας να δούμε τι αποφασίσει η Τρόικα, ο πρωθυπουργός της χωράς και οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση -τον Βενιζέλο μη ξεχάσω, επίσης είχαμε και αϋπνίες. Πρώτος διακόπτει το πρόγραμμα ο ΣΚΑΙ, με Σία Κοσιώνη να έχει μείνει από τον εσπερινό των ειδήσεων σε ολονυχτία.

Γυρνώ μανιακά τα κανάλια, να δω τι κάνει ο ανταγωνισμός. Τίποτα! Άργησαν λιγάκι, κέρδισε ο ΣΚΑΙ. Συνεχίζει ο Alpha, διακόπτοντας το πόκερ του, που πολύ θα ήθελα να γνωρίσω κάποτε κάποιον που το παρακολουθεί. Ασθμαίνοντας εμφανίζεται το Mega, αλλά κερδίζει εντυπώσεις, διότι έχει και τη βραδινή βάρδια Λιζα Δουκακαρου αλλά και Τρέμη, από το βράδυ και Τσίμα και Καψή! Κάποτε βγαίνει και ο ΑΝΤ1 στην πρώτη γραμμή, ενώ το Star, σιγά μη νοιαστεί για το μέλλον της χώρας και διακόψει μια ταινία εντελώς αδιάφορη που είχε. Και να πεις πως δεν έχει εκεί το κανάλι της Κηφισιάς, τον ρεπόρτερ Αντωνόπουλο; Μόνο τη φρουρά στους εύζωνες στη Βουλή, δεν αλλάζει, ο άνθρωπος.

Φυσικά αυτός που πια, θα αρχίσω να μαζεύω υπόγραφες να τον στείλουν κάποτε τον άνθρωπο σπίτι του μπας και κοιμηθεί και λίγο, που πλακώνουν οι μαραθώνιες συνεδρίες και πριν τις 5 δεν ισιώνει το κορμάκι του σε στρώμα, είναι ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος. Και ένα Σαββατοκύριακο που του μένει, έχει εκπομπή! Ατσάλινος! Τον βλέπω έτσι, κραταιό όλες τις ώρες και μου έρχεται να πιω φραπέ μονορούφι για να του μοιάσω!

Να πω πως οι ξένοι, σε Αμερική, Αγγλία και Γερμανία, όπως έμαθα απ;o την Σία Κοσιώνη, ούτε ζωγραφιστούς δε μας θέλουν, που ούτε μια απόφαση δεν μπορούν να πάρουν οι αρχηγοί μας και άρχισαν και λένε λιγάκι πιο κομψά, «όχου αδελφάκι μου, μας τα πρήξε και αυτή η Ελλάδα» και «τώρα είμαστε καλύτερα δε πα να βγει και από το ευρώ, σκασίλα μας μεγάλη και πέντε παπαγάλοι» (σ.σ: όχι ο παπαγάλος εδώ δε χρησιμοποιείται με την έννοια του ψιθυριστή της εξουσίας!).

Βγαίνει δε από τα Μέγαρα ο κ. Καρατζαφερης, λέγεται κάτι που μπορεί και να σημαίνει πως την κάνει από την κυβέρνηση και πάει για ύπνο σπίτι του. Αλλά δυο ώρες μετά, ισχύει μόνο το δεύτερο. Βγαίνοντας δε πετάει ένα στίχο του Καβάφη στους ξενυχτισμένους δημοσιογράφους που δεν τον είχαν εύκαιρο εκείνη την ώρα τον ποιητή για να αναλύσουν κεντρική ιδέα και ηθικό δίδαγμα του ποιήματος. Ξαναβγαίνοντας μετά απ τα γραφεία του κόμματος του, πέταξε ένα στίχο των Beatles! Πράγμα που σημαίνει; Πως τα βάσανα αυτού του λαού, του ξυπνάμε τον φιλότεχνο μέσα του!

Πήγαν τελικά όλοι στο σπίτι τους, εκτός από τον μαύροπρωθυπουργό μας, που είχε όλο το βράδυ στο ψηστήρι τους Tροϊκανούς, την Σία Κοσιώνη και φυσικά τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, που δεν τον αφήνει το Mega, ρούπι να κάνει, πιο πέρα απ τον Εθνικό Κήπο! Γύρω στις 3.30 το ξημέρωμα, πολύ ανήσυχη είπα να πέσω για ύπνο, με μια κρυφή μέσα μου, ικανοποίηση. Τι καλά που έκανα και δεν ακολούθησα πολιτικό ρεπορτάζ! Σκέψου λέει, τώρα, αν είχα δουλειά, με τις μειώσεις, τις καθυστερήσεις κι όλα αυτά που αντιμετωπίζει ο κλάδος, να ήμουνα και μες στο κρύο και να περίμενα πότε θα βγει ο Σαμαράς από την Μουρούζη...