Ντλινγκ – ντλανγκ, οι πενιές!

Ντλινγκ – ντλανγκ, οι πενιές!

Το ρεπορτάζ στο «Κοινωνία ώρα Mega», μιλάει για τις μετακομίσεις των Ελλήνων, από τις μεγάλες πόλεις στην επαρχία στα πατρικά τους, ή σε φτηνότερα σπίτια. Μιλάνε οι μεταφορείς. Ένας λέει πως μια οικογένεια είχε υποστεί έξωση και ο πατέρας τους παρακάλεσε να βάλουν κάπου τα πράγματά του μέχρι να βρει κάποια στέγη. Ένας άλλος λέει ότι του προτείνουν να τον πληρώσουν σε είδος εταιρικό, σε χαρτί, σε πλαστικά, σε διάφορα υλικά εκτός από χρήματα. Άλλο ένα θλιβερό ρεπορτάζ για την ένδοιά μας και την δυσκολία της κάθε μέρας. Μόνο που όποιος μόνταρε το βίντεο αποφάσισε να βάλει μουσικό χαλί ένα μπουζουκάκι να παίζει βαριά λαϊκή μελώδια. Ντλινγκ, ντλιγκ το μπουζούκι και μπροστά οι άνθρωποι να μιλάνε. Σα σκηνή από το «Μάγκας με το τρίκυκλο». Αφού δεν το'χεις με τη μουσικούλα, άστο χωρίς μουσικό χαλί το θεματάκι να πάει. Ντλιγκ, ντλάγκ η πενιά με τον πόνο μας, Mega μου!


Λίγες ώρες πριν, η Βίκυ Καγιά ήταν καλεσμένη στον Θέμο Αναστασιάδη και στο ΟΛΑ. Συνειδητοποιήσαμε πόσο μας έχει λείψει ο μεστός της λόγος, ο τόσο εμπεριστατωμένος και σταράτος. Έχει «επαφές με το εξωτερικό, αισίως» μας είπε. Και θα ξανακάνε το Next Top Model, αλλά αυτή τη φορά με τους δικούς της όρους! Αισίως; Μάλλον! Για ποιον; Μα για την ίδια!


Στο «Κορίτσια για σπίτι» ο κ. Κοντομηνάς πάει Θεσσαλονίκη για να δει θέατρο, συνοδευόμενος από την κ. Χατζηβασιλείου. Ρωτάνε τον κ. Κοντομηνά οι ρεπόρτερ, απαντάει η κ. Χατζηβασιλείου. Θα ανανεώσει άραγε για το Πακέτο της; «Εγώ δε ρώτησα και ρωτάτε εσείς; Δε ρώτησα. Ρώτησα Πρόεδρε;». Δε ρωτήσατε, καλέ κυρία, και το καταλάβαμε! ΟΚ! Ο Πρόεδρος λέει πως η Ελένη Μενεγάκη δε γυρνάει στο πρωινό. «Βασίλισσα της πρωινής ζώνης και τώρα της μεσημεριανής και του χρόνου- που ξέρετε;- μπορεί της βραδινής». Άσχετο που πάντα- αλλά πάντα- ο τίτλος της μοναρχίας την ακολουθεί λοιπόν!


Παρεμπιπτόντως, έβλεπα λίγο την εκπομπή της και όλα καλά εκτός απ'αυτά τα αφιερώματα τύπου «τι κάνεις στον άνδρα σου για να διατηρείται η σχέση πάντα ζωντανή» πολύ μου τη σπάνε. Εδώ μαντάμ δεν έχουμε κουράγιο να λουστούμε, το πώς θα διατηρήσουμε την σχέση μας μάρανε!