Να σας πω και εγώ μια παροιμία του Μάο;

Να σας πω και εγώ μια παροιμία του Μάο;

Το έβλεπα την περασμένη εβδομάδα, ξέχασα να σας το γράψω, το ξαναθυμήθηκα στο ΟΛΑ. Ο λατρεμένος Μανώλης Αναγνωστάκης και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος έχουν καλεσμένο στο studio τους, τον σπουδαίο εικαστικό Κώστα Τσόκλη, με τον συχνά αιρετικό λόγο, που μιλάει χωρίς να υπολογίζει συμβάσεις και συμβατικότητες. Εκεί γύρω στις 9 το πρωί, ο εικαστικός ορίζει το πώς βλέπει το μέλλον της χώρας. Αναρωτιέται αν η εκπομπή σηκώνει κάποιο βρωμόλογο από μια παροιμία που έλεγε ο Μάο Τσε Τουνγκ.

«Ε! Άμα το λέγε ο Μάο», δίνουν το ελεύθερο με μια φωνή και οι δυο παρουσιαστές. «Ακούστε λοιπόν, τι έλεγε ο Μάο» τονίζει ο Κώστας Τσόκλης, «όταν αισθανθείς ανάμεσα στα πόδια σου πως έχεις τέσσερα αρχι..., μη νομίσεις πως είσαι υπάνθρωπος, απλά σημαίνει ότι εκείνη την ώρα σε γαμ... νε». Ε! Αυτό το είπε ο Μάο, ας πάει και το παλιάμπελο! Τώρα εμείς στο σπίτι κλαίγαμε απ'τα γέλια, ενώ υποθέτω πως το κοντρόλ του Mega έκλαιγε από νεύρα και το ΕΡΣ έκλαιγε από χαρά για το πρόστιμο που θα ρίξει, διότι ως γνωστόν ανέχεται τα πάντα εκτός από το να μη μιλάς πληθυντικό στην ελληνική τηλεόραση.


Ανυπομονούμε να ξαναδούμε τον κ. Τσόκλη στο Mega Σαββατοκύριακο, κι αν έχει όρεξη να μας πει και άλλες τέτοιες παρόμοιες, αν έχει εύκαιρες απ'τον Τσε, τον Φιντέλ, τον Βλαδιμίρ και εκείνη την ψυχούλα τον Ιωσήφ! Και δεν πλήττουμε και έχουμε και ιδεολογικό υπόβαθρο!