Κηπουρέματα στην παραλία

Κηπουρέματα στην παραλία

Τα «Κηπουρέματα» την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ φυτεύουν σε παραλία της Αττικής το κρινάκι της θάλασσας.

Τα «Κηπουρέματα» αντί να αναμορφώσουν έναν κήπο, φυτεύουν μια παραλία. Συγκεκριμένα, φυτεύουν βολβούς του κρίνου της θάλασσας στην ελεύθερη παραλία που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη. Το πανέμορφο αυτό λουλούδι με το άσπρο άνθος, γνωστό και αγαπητό από την αρχαιότητα, έχει εξαφανιστεί από τις παραλίες της Αττικής λόγω της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Η εκπομπή σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το επαναφέρουν και καλούν όλους τους επισκέπτες της περιοχής να το προστατεύσουν, έτσι ώστε να το απολαύσουν ανθισμένο το καλοκαίρι.

Επίσης τα «Κηπουρέματα» δίνουν οδηγίες για το κλάδεμα του αμπελιού, αλλά και το πως ο καθένας μπορεί να καλλιεργήσει εύκολα και γρήγορα τις δικές του πατάτες στο μπαλκόνι του. Τέλος, η εκπομπή επισκέπτεται την έκθεση «ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΚΑ 2011» και παρουσιάζει τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις στο χώρο του πράσινου και της κηποτεχνίας.

Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο γεωπόνος και αρχιτέκτονας τοπίου Ανδρέας Μπαρμπούτσης.