Valmont summer way of life: 48 ώρες στη ζωή και στο νησί του Didier Guillon

Διονυσία Καλαποθαράκου
Valmont summer way of life: 48 ώρες στη ζωή και στο νησί του Didier Guillon
kiafasphotography.com

Η Ύδρα της «Φαίδρας», του Leonard Cohen και της Sophia Loren, το πιο εκλεπτυσμένο και αυθεντικό νησί του Αργοσαρωνικού, έγινε το «ορμητήριό μας» για δύο ημέρες και μας επέτρεψε να γνωρίσουμε από κοντά τη φιλοσοφία ζωής του ιδρυτή της Valmont.

Ανεβαίνοντας τα λιθόχτιστα σκαλάκια που οδηγούν στην Villa Valentine καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται για ένα ακόμα πολυτελές σπίτι με θέα τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού. Το σπίτι του Didier και τη Sophie Guillon, ιδρυτών της διάσημης, ελβετικής εταιρίας προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος Valmont, αποπνέει από την πρώτη στιγμή που το αντικρίζεις το moto που οδήγησε στη δημιουργία του brand τους: η ομορφιά είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και η τέχνη παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτήν. Το ξεχωριστό αυτό οίκημα που μας φιλοξένησε για δύο ημέρες και μας χάρισε μια ολοκληρωτική «εμπειρία Valmont» πήρε το όνομά του από τη μικρότερη κόρη του ζευγαριού, την Valentine. Η Valentine υπήρξε και η πηγή έμπνευσης πίσω από τη έκθεση «Blessing in Disguise» η οποία φιλοξενείτε αυτήν τη στιγμή στο Ιστορικό αρχείο - Μουσείο της Ύδρας.

https://www.instagram.com/p/Ce0tC8ZrQmH

Art Meets Beauty

Τον Ιούνιο του 2021, τέσσερις καλλιτέχνες και δύο επιμελητές τέχνης συναντήθηκαν στην Villa Valentine δημιουργώντας ένα art hub, στο ίδιο μέρος που φιλοξενηθήκαμε εμείς. Ο στόχος εκείνης της εβδομάδας ήταν η σύλληψη της μεγάλης έκθεσης την οποία θα παρουσίαζε το Ίδρυμα Valmont το 2022. Ο Didier Guillon, ο Silvano Rubino, o Isao και η Stephanie Blake, με την καθοδήγηση της Francesca Giubilei και του Luca Berta, εμπνεύστηκαν ένα ενιαίο έργο. Το έργο αυτό θα αποτελούνταν από κινούμενες εικόνες οι οποίες θα ερμήνευαν με σύγχρονο τρόπο τα κεντρικά θέματα που εντοπίζονται στο μυθιστόρημα του 1911, Πίτερ Παν και Γουέντι, του J.M. Barrie.

Στον Didier Guillon ανατέθηκε το θέμα διττές αντιθέσεις. Γι’ αυτήν την έννοια, ετοίμασε ένα συγκεκριμένο moodboard: ασπρόμαυρες φωτογραφίες πολέμου να συνδυάζονται με ανθισμένα πολύχρωμα λουλούδια. Η μετάφραση μέσα στο ιστορικό πλαίσιο προέκυψε φυσικά: Η δύναμη των λουλουδιών ήταν ένα σύνθημα που χρησιμοποιήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ως σύμβολο παθητικής αντίστασης και μη βίας απέναντι στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η έκφραση επινοήθηκε από τον Αμερικανό ποιητή των Beat Άλεν Γκίνσμπεργκ το 1965 ως μέσο για να μετατρέψει τις πολεμικές διαμαρτυρίες σε ειρηνικά, θετικά θεάματα. Με την «Blessing in Disguise», την οποία φυσικά και επισκεφθήκαμε κατά τη διάρκεια του press trip, ο Didier προκαλεί τη νεότερη κόρη του, την Valentine, να μοιραστεί μαζί της την αντίληψή του περί αιώνιας νεότητος και δίνει χώρο στη φαντασία της έφηβης. Το δίδυμο Guillon ανταλλάσσει ιδέες υπό την ώθηση του Didier. Η Valentine προσδίδει μία νεανική ματιά στην αλληλουχία των εικόνων... δίνοντας ζωή σε έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος είναι και τόσο πραγματικός για όσους έχουν τη χαρά να την παρακολουθήσουν από κοντά.

210.JPG

Στη βεράντα της Villa Valentine

kiafasphotography.com

Queen’s Treatment

Tο πρώτο πράγμα που κάναμε, αφού ανοίξαμε τα παράθυρα και «ρουφήξαμε» κάθε στιγμή απόλαυσης που προκύπτει από τη θέα που σου κόβει την ανάσα και έχουν όλα τα δωμάτια της Villa Valentine, είναι να απολαύσουμε την περιποίηση προσώπου με προϊόντα Valmont. Η Valmont είναι ειδική στις θεραπείες αντιγύρανσης από το 1985 και διατηρεί τη μοναδική τεχνογνωσία των καλλυντικών με κυτταρική δράση, με ασύγκριτα αποτελεσματικές θεραπείες περιποίησης δέρματος, οι οποίες έχουν άμεσα και μακροχρόνια αποτελέσματα. Οι θεραπείες περιποίησης δέρματος της Valmont προέρχονται από το αγνό και προστατευμένο περιβάλλον της Ελβετίας και συγκεκριμένα από καθαρό νερό από τους πάγους των Άλπεων και τον Αλπικό κήπο με βότανα και φυτά. Η εξαιρετική τους ποιότητα οφείλεται στον σπάνιο και εκλεπτυσμένο συνδυασμό των συστατικών από τις Άλπεις και της εξελιγμένης επιστημονικής τεχνογνωσίας, η οποία επεξεργάζεται ένα συστατικό κατοχυρωμένο με άδεια ευρεσιτεχνίας: το διάσημο τριπλό DNA και RNA που αντλείται από το χαβιάρι άγριου σολομού από τον Καναδά. Εμείς απολαύσαμε το «Energy of the Glaciers 60min Facial Treatment», μια βαθιά αναζωογονητική θεραπεία προσώπου, με θεαματικά αποτελέσματα που βασίζονται στην ελβετική παράδοση στην Κυτταρική Αναζωογόνηση. Μια ειδική τεχνική μασάζ οξυγόνωσης για το πρόσωπο, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, αποκαθιστά τον τόνο, τη λάμψη και την ελαστικότητα. Στη συνέχεια, απόλυτα χαλαρωμένες και λαμπερές, πήραμε και τα δώρα μας που δεν ήταν άλλα από το Restoring Perfection SPF 50, είναι μία αντιγυραντική κρέμα υψηλής προστασίας, και το Body 24 Hour, ένα προϊόν συνδυασμένης τεχνογνωσίας για το σώμα το οποίο προσφέρει αντιγυραντική δράση ενώ ενυδατώνει την επιδερμίδα για 24 ώρες, για ένα απαλό δέρμα που σφύζει από υγεία.

054.JPG

Τα αρώματα STORIE VENEZIANE

kiafasphotography.com

Τhe Essence

Το ταξίδι στην Ύδρα δεν έγινε, όμως, μόνο για να γνωρίσουμε από κοντά τη καλλιτεχνική φύση του Didier Guillon και τη θαυματουργεί δράση των προϊόντων Valmont, αλλά και τα αρώματα STORIE VENEZIANE. Η σειρά αρωμάτων που έχει δημιουργηθεί από τους ιδιοκτήτες της Valmont προσφέρει μοναδικές εμπειρίες όσφρησης και custom made αισθητική σε όλα της τα μπουκάλια. Μέσα από την επίκληση Βενετσιάνικων περιοχών (“Sestiere”), χρησιμοποιώντας πολυτελείς πρώτες ύλες και προσφέροντας αρώματα μεγάλης διαρκείας με συγκέντρωση πάνω από 20% από έσενς. Η εμφάνιση τους σε πρωτοποριακό μπουκάλι αποτίνει φόρο τιμής στην παραδοσιακή τέχνη με φύσημα γυαλιού από το νησί του Μουράνο. Η Βενετία ήταν η πρώτη πόλη της Ευρώπης, στην εποχή του Μεσαίωνα, στην οποία γινόταν εμπόριο μπαχαρικών, πολύτιμων δερμάτων και βοτάνων από την Άπω Ανατολή και ήταν και η πηγή έμπνευσης του Didier πριν από την ενασχόλησή του με την υψηλή τέχνη της αρωματοποιίας. Αυτή η έμπνευση εμπεριέχεται στα προϊόντα που δοκιμάσαμε και αγαπήσαμε: στο Erba Verde, που συνδέεται με τους κήπους I Giardini. Ως άρωμα με πράσινες νότες, εκπροσωπεί μια νέα εποχή, με ένα πλούσιο ανοιξιάτικο μπουκέτο, το οποίο περιέχει άρωμα πασχαλιάς και μία αίσθηση παπύρου και βανίλιας και δημιουργεί μια διαχρονική κομψότητα. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε το Blu Cobalto -δικό μου αγαπημένο- που συνδέεται με την San Moise, μία συνοικία με μάρκες πολυτελείας και εκφράζει το εθιστικό πάθος που προκαλεί η Βενετία στον επισκέπτη. Ένα ανατολίτικο άρωμα το οποίο είναι δομημένο με πατσουλί από τη Μαλάκκα, εκχύλισμα καθαρού κακάο και Opoponax.

https://www.instagram.com/p/CfMDfI7oLwL


Τέλος, τις αισθήσεις μας αναστάτωσε Alessandrite, ένα άνθινο άρωμα αλδεΰδης, που συνδέεται με την περιοχή Arsenal. Είναι ένα κομψό, ζωηρό, μοντέρνο άρωμα με βάση το περγαμόντο, το γιασεμί και τις αλδεΰδες, ένα νεύμα προς τον εμβληματικό χώρο της Biennale της Βενετίας.

Till The Next Time

«Θα ήθελα να δουν αυτό που βλέπω, να νιώσουν αυτό που νιώθω», είπε ο Didier προσπαθώντας να εξηγήσει το πώς οραματίζεται να δουν οι καλεσμένοι του την «εμπειρία Valmont» και το πέτυχε στο 100%. Γιατί αυτό το Ελβετικό brand κρύβει από πίσω του έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής που βασίζεται στο σεβασμό της φύσης, στη δημιουργία, στην απόλαυση των τεχνών και στη μοναδικότητα της κάθε γυναίκας που τα επιλέγει. Από το πώς φάγαμε το αγαπημένο του πρωινό, ροδάκινα με μέλι και λίγο δύοσμο, μέχρι το κοκτέιλ που απολαύσαμε στη βεράντα του στη δύση του ηλίου, ο #valmontsummerwayoflife σε κάνει κοινωνό όχι μόνο ενός συγκεκριμένου lifestyle ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά μιας ποιότητας ζωής που πρεσβεύει και αγωνίζεται για την ομορφία… μέσα μας, έξω μας και γύρω μας. Μέχρι την επόμενη φορά…

https://www.instagram.com/p/Ce6XWgfL100

Info: www.orloffdayspa.gr