Στην Ίο, το πιο unexpected νήσι, το ηλιοβασίλεμα έχει το κεχριμπαρένιο χρώμα του ΜΕΤΑΧΑ

Στην Ίο, το πιο unexpected νήσι, το ηλιοβασίλεμα έχει το κεχριμπαρένιο χρώμα του ΜΕΤΑΧΑ

Περάσαμε ένα διήμερο στο πιο αντιφατικό νησί των Κυκλάδων «κυνηγώντας το απροσδόκητο» και δοκιμάζοντας νέες εμπειρίες, νέα cocktails και νέους τρόπους διασκέδασης.

«Taste the Unexpected»: με αυτό το προβοκατόρικο μότο ξεκινήσαμε το ταξίδι μας σε ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά των Κυκλάδων, την Iό. Ένα νησί με ετερόκλητο χαρακτήρα, με party DNA, φυσικές ομορφιές και αναπάντεχα τοπία, ήταν το πιο κατάλληλο εφαλτήριο για να ζήσουμε την «εμπειρία METAXA». Γιατί αυτή η απόδραση στην Ίο δεν ήταν ένα ακόμα press trip, ήταν μια ολοκληρωμένη, απολαυστική «περιπέτεια», με απροσδόκητες λεπτομέρειες και τη μεστή γεύση του METAXA «να τυλίγει» όλες τις στιγμές μας. Ο Ιούλιος Καίσαρας έλεγε πως «κανείς δεν είναι τόσο γενναίος που να μην τρομάζει μπροστά στο απροσδόκητο» και ίσως στη μάχη αυτό έχει ένα νόημα, στη ζωή όμως το να δοκιμάσεις τα όριά σου με τρόπο απρόβλεπτο που σε βγάζει από τη ρουτίνα σου, μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία σου.

ios_4.jpg

Με «σημαία» το μήνυμα «Taste The Unexpected» το METAXA μας προσκάλεσε σε ένα φεστιβαλικό δρώμενο, που γιορτάζει το «τώρα», με απροσδόκητους νέους τρόπους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του, συναντήσαμε όλες τις αξίες και τα χαρακτηριστικά του ΜΕΤΑΧΑ 12 Αστέρων.

ios_3.jpg

Πρώτη στάση το Λιμάνι της Ίου, με μοναδικά chill out vibes και μία χαλαρότητα που μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε εντελώς απενοχοποιημένα μερικά από τα signatures, METAXA cocktails. Στο Doors το «shopping and chilling» έγινε πράξη με εμάς να δοκιμάζουμε bohemian παρεό ενώ κρατούσαμε στο χέρι μας ένα ΜΕΤΑΧΑ Sour (Τips για να το φτιάξεις και εσύ στο σπίτι: Συστατικά - 5 cl METAXA 12 Stars, 2 cl χυμός λεμόνι, 1 cl σιρόπι ζάχαρης, προαιρετικά 2 cl ασπράδι, 2 σταγόνες angostura bitters Μέθοδος – shake. Σερβίρουμε σε ποτήρι old fashion και γαρνίρουμε με μία φλούδα λεμόνι).

Στη συνέχεια κάναμε tour στις κοντινές παραλίες του νησιού, βουτώντας στα γαλαζοπράσινα νερά και απολαμβάνοντας τη στιγμή με μία εξερευνητική διάθεση για εμπειρίες που συνδυάζουν το υγρό στοιχείο με τη μεστή γεύση του ΜΕΤΑΧΑ. Επόμενη στάση η παραλία της Κουμπάρας για μεσογειακές γεύσεις και lunch δίπλα στο κύμα. Το Iοs Club στους πρόποδες της χώρας μας χάρισε ένα από τα πιο εντυπωσιακά snapshots που νομίζεις πως βλέπεις μόνο σε travel accounts στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CfmHdWAoKx1


Εκεί το κεχριμπαρένιο χρώμα του εικονικού METAXA 12 Αστέρων έγινε ένα με το ηλιοβασίλεμα. Το amber hour, ήταν η ιδανική στιγμή της ημέρας για να απολαύσει κανείς METAXA απεριτίφ cocktails. Η παρέα μας αφέθηκε στην ομορφιά του κυκλαδίτικου ηλιοβασιλέματος και στη γεμάτη γεύση του METAXA 12 αστέρων απολαμβάνοντας μια μοναδικά αναπάντεχη στιγμή.

https://www.instagram.com/p/CfesCBzLFaf

Το πρωί της επόμενης ημέρας μας βρίσκει στον ελικώδη δρόμο που οδηγεί στο πιο unexpected spot του νησιού, το Calilo. Ένα ξενοδοχείο 5 Αστέρων που συνδυάζει την πολυτέλεια με την funky διάθεση και τα extravagant διακοσμητικά στοιχεία με τη ζεν φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το hospitality του μέρους, έγινε το «σπίτι μας για την ημέρα». Στα μοναστηριακά του τραπέζια δοκιμάσαμε το μενού που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και συνοδεύσαμε τις γευστικές επιλογές μας με ένα cocktail METAXA Espresso Under The Sun (Tips για να το φτιάξεις και μόνη σου σπίτι: Συστατικά - 5 cl METAXA 12 Stars, 0.5 cl vanilla sugar, 3 cl cold espresso Μέθοδος – shake. Σερβίρουμε σε ποτήρι τύπου martini και γαρνίρουμε με κόκκους καφέ.)

https://www.instagram.com/p/Cfi34cvL8Dr

Τελευταία στάση της ημέρας, τo Doors στο λιμάνι, για τα βραδινά cocktails, με ευθεία παραπομπή στο περιβόητο συγκρότημα, που ενώνει το παρελθόν με το παρόν. Ακούγοντας το «People are strange when you’re a stranger», σκεφτόμασταν πως αν κάτι κάνει το ΜΕΤΑΧΑ είναι να μη σε κάνει ποτέ να νιώθεις μόνη. Προσφέρει τόση ζεστασιά η γεύση του που μόνο «ξένη» δεν νιώθεις, όπου και αν είσαι, με όποιον και αν το απολαμβάνεις. Ήπιαμε το τελευταίο METAXA Peach Spritzer της βραδιάς και κατευθυνθήκαμε στο Υialos Ios Hotel για ξεκούραση και ύπνο. (Tips για να φτιάξεις το cocktail μόνη στο σπίτι: Συστατικά - 4 cl METAXA 7 Stars, 4 cl prosecco (ή αφρώδες κρασί), 3 σταγόνες peach bitters ή χυμό ροδάκινο, 2cl tonic Μέθοδος - Build up, Top up. Σερβίρουμε σε ποτήρι κρασιού και γαρνίρουμε με μία σφήνα ροδάκινου.)

ios_2.jpg

H τελευταία μέρα του πιο unexpected ταξιδιού ξεκίνησε με επίσκεψη στη χώρα και μία στάση στην έκθεση φωτογραφίας του Christian Diener με τίτλο «A Journey to Ios». Πορτραίτα από επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους του νησιού από τις δεκαετίες του ‘60, του ‘70 και του ‘80 που έκαναν πιο νοσταλγική και ατμοσφαιρική την αποχώρησή μας από εκεί γεμίζοντας την ψυχή και τα μάτια μας με ανεπιτήδευτη, ασπρόμαυρη ομορφιά. Τρεις ημέρες και δύο νύχτες που μας άφησαν τη γλυκιά επίγευση του ΜΕΤΑΧΑ ήταν σίγουρα οι πιο απροσδόκητα υπέροχες στιγμές του φετινού καλοκαιριού… μέχρι τις επόμενες…

Credits:

Διεύθυνση Παραγωγής: Dudette PR
Creative & Style Director: Αννούσα Μελά.
Director Photographer: Κοσμάς Κουμιανός
Camera, video editing, post production: Στάθης Καλλιγέρης
Assistant: Θωμάς Γκαζέλης