Spetses Mini Marathon: Ένα 3ήμερο γεμάτο ενέργεια, ευγενή άμιλλα και διασκέδαση

Τσακιρίδου Χριστίνα
Spetses Mini Marathon: Ένα 3ήμερο γεμάτο ενέργεια, ευγενή άμιλλα και διασκέδαση

Ο μαραθώνιος των 5 χιλιομέτρων αποτέλεσε την αφορμή για το πρώτο φθινοπωρινό ταξίδι της σεζόν που μου χάρισε υπέροχες εικόνες και αναμνήσεις.

Η γυμναστική ήταν ανέκαθεν μια από τις ασχολίες που με αποφορτίζουν, μου δίνουν ενέργεια και καλή διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, το άγχος και οι χαοτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μου επιτρέπουν να αθλούμαι όσο συχνά θα ήθελα όμως οφείλω να ομολογήσω πως η δουλειά μας είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις.

Μια από αυτές ήταν για εμένα το 11ο Spetses Mini Marathon στο οποίο παρευρέθηκα φέτος για να εκπροσωπήσω το Queen.gr, τρέχοντας στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Το χαμόγελο δεν έφυγε από τα πρόσωπα όσων βρέθηκαν στις Σπέτσες στις 7,8 και 9 Οκτωβρίου αφού ζήσαμε ένα υπέροχο τριήμερο γεμάτο positive vibes, αγαπημένα πρόσωπα και μοναδικές αναμνήσεις.

Ο καιρός ήταν με το μέρος μας και όλοι οι συμμετέχοντας απόλαυσαν στο έπακρο τις βόλτες στο ηλιόλουστο νησί. Η μεγάλη διοργάνωση, που εδώ και 11 χρόνια προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις σε επισκέπτες και συμμετέχοντες μου έδωσε την ευκαιρία να ξαναθυμηθώ την ιδέα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φτάσω στον τερματισμό του αγώνα.

Το Spetses Mini Marathon επέστρεψε για 11η χρονιά

Το τριήμερο ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου στην παραλία του Ποσειδωνίου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι παιδικοί κολυμβητικοί αγώνες των 150μ. & 300μ., με την ενέργεια των μικρών κολυμβητών να ξεχειλίζει. Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου έγινε η εκκίνηση των κολυμβητικών διαδρομών ενώ λίγο αργότερα οι παιδικοί δρομικοί αγώνες των 500μ και 1000μ, με μαθητές από όλες τις τάξεις του δημοτικού, γέμισαν με γέλια την εμβληματική πλατεία του νησιού.

spetses6.jpg

Η Κυριακή 9 Οκτωβρίου ξημέρωσε με χιλιάδες δρομείς να στέκονται στη γραμμή εκκίνησης για τους αγώνες δρόμου των 25 χιλιομέτρων και των 5 χιλιομέτρων. Ανάμεσά τους κι εγώ, φορώντας το μπλουζάκι με τον αριθμό συμμετοχής μου και ανυπομονώντας για αυτή την μοναδική εμπειρία.

https://www.instagram.com/p/CjvWjMQA4JA

H Μαρίνα Κουταρέλλη, η «ψυχή» του Spetses Mini Marathon αναφέρει: «Συμμετείχαμε και φέτος στον αγώνα των 5Χλμ. και τερματίσαμε απολαμβάνοντας ένα εκπληκτικό πρωινό στις Σπέτσες, αλλά και μία εμπειρία που αναδεικνύει τη δύναμη του αθλητικού τουρισμού, μια μορφή τουρισμού που συγκεντρώνει αυξανόμενο ενδιαφέρον. Επιπλέον, φέρνει κοντά αθλητές πεπειραμένους, πρωταθλητές, αλλά και συμμετέχοντες που αγωνίζονται για τη χαρά της δραστηριότητας και την επαφή με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Και του χρόνου!»

Παρά το γεγονός ότι δεν είχα προλάβει να προπονηθώ για τον μαραθώνιο, δεν θα είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου και θα τολμήσω να γράψω πως τερμάτισα αξιοπρεπώς σημειώνοντας χρόνο 40 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Το μετάλλιο που μου δόθηκε στον τερματισμό μου έδωσε μεγάλη χαρά, με έκανε να νιώσω και πάλι παιδί που το επιβραβεύουν για τους βαθμούς του στο σχολείο και μου έδωσε και κίνητρο για να προπονηθώ για να επανέλθω δριμύτερη στην επόμενη διοργάνωση, με την ελπίδα να σημειώσω μια καλύτερη επίδοση και να περάσω το ίδιο όμορφα και δημιουργικά «κάτω από τα φτερά» της φιλοξενίας του Spetses Marathon. Εις το επανιδείν!

Τι ξεχωριστό έχουν αυτά τα 10 νησιά της Ελλάδας σύμφωνα με τους Times;

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικές από τις πιο αγαπημένες μου λήψεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ελπίζω να σε ταξιδέψουν.