Τι ξεχωριστό έχουν αυτά τα 10 νησιά της Ελλάδας σύμφωνα με τους Times;

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τι ξεχωριστό έχουν αυτά τα 10 νησιά της Ελλάδας σύμφωνα με τους Times;

Οι Βρετανοί παροτρύνουν τoν κόσμο να κάνει τις διακοπές του στην Ελλάδα και εξυμνούν τα νησιά μας.

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν για ακόμη μια χρονιά στη χώρα μας οι Βρετανοί για τις διακοπές τους. Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Βρετανική εφημερίδα Times, παροτρύνει τους αναγνώστες να επισκεφθούν τα νησιά μας για να απολαύσουν στο έπακρο το διάλειμμα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Σε αντίθεση με άλλα ξένα μέσα που επιλέγουν κοσμοπολίτικους προορισμούς οι Times εξύμνησαν 10 νησιά που ενδείκνυνται για χαλάρωση, κολύμπι και «μελέτη» της Ελληνικής μυθολογίας.

Τα 10 Ελληνικά νησιά που αγαπούν οι Βρετανοί

Η λίστα των Times περιλαμβάνει 10 δημοφιλή Ελληνικά νησιά, τα οποία αποτελούν ιδανικό προορισμό για τις ολιγοήμερες διακοπές του Σεπτεμβρίου. Πρώτο νησί στη λίστα της εφημερίδας είναι η μαγευτική Άνδρος, με την αγνή ομορφιά της, τα υπέροχα μονοπάτια και τους φιλόξενους κατοίκους.

Αμέσως μετά, έρχεται το ηφαίστειο στη Νίσυρο, το ηλιοβασίλεμα στη Φολέγανδρο, η αρχοντική Σύρος και το μικρό, αλλά γεμάτο «θησαυρούς», Μεγανήσι. Τη δεύτερη πεντάδα της λίστας, συμπληρώνει η απείραχτη και άγρια φυσική ομορφιά της Αλοννήσου, η ζευγαρίστικη και αγαπημένη Μήλος, η γαλήνια και αποκαλυπτική Πάτμος, το κοντινό στην πρωτεύουσα Αγκίστρι και τα Κύθηρα.

5 ταξίδια με τρένο που πρέπει να κάνεις έστω και μια φορά στη ζωή σου

Τι αναφέρουν οι τοπικές αρχές

«Έχουμε ξεκινήσει μια διαρκή και οργανωμένη προσπάθεια εξωστρέφειας, καθώς η Άνδρος προσφέρει στην μετά-Covid19 εποχή όσα αναζητά ο Έλληνας αλλά ξένος ταξιδιώτης όπως δραστηριότητες στη φύση, ένα μείγμα ερημικών και οργανωμένων παραλιών και προπάντων, αυθεντική φιλοξενία. Μετά από μία ικανοποιητική σεζόν, οι τουριστικές ροές συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.

«Η έντονη θρησκευτικότητα, τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO μαζί με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος δημιουργούν ένα συνδυασμό εμπειριών που δεν αφήνουν ασυγκίνητους τους ταξιδιώτες από Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα υποδομής, τουριστικές δράσεις και πολιτιστικές πρωτοβουλίες εμπλουτίζουν το αφήγημα μας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας», επισημαίνει ο δήμαρχος Πάτμου, Λευτέρης Πέντες.

Πηγή κεντρικής: visit.syros