Στη Σαντορίνη μπορείς να ζήσεις την πιο ουσιαστική Empiria φιλοξενίας

Στη Σαντορίνη μπορείς να ζήσεις την πιο ουσιαστική Empiria φιλοξενίας

Vedema

Τρεις μέρες και τρία μοναδικά resorts (aka Vedema, Mystique και Istoria) μας έκαναν να αναθεωρήσουμε όσα ξέραμε μέχρι στιγμής για τη φημισμένη #greekhospitality και να ανεβάσουμε τον πήχη στον συνδυασμό ανεπιτήδευτης πολυτέλειας και άνεσης, ακόμα πιο ψηλά.

Το πρώτο πράγμα που συνειδητοποιείς μπαίνοντας στο Vedema, στο Μεγαλοχώρι, είναι πως αυτό το ιστορικό θέρετρο είναι ταυτισμένο με την αύρα και την αισθητική του τόπου. Δεν φαίνεται «ξένο», «παράταιρο», μέσα στη συνολική αισθητική του χωριού. Αντίθετα μοιάζει σαν μία μικρή και διακριτική όαση πολυτέλειας και φιλοξενίας. Ένα resort στο οποίο έχουν μείνει από την Αλίκη Βουγιουκλάκη μέχρι τη Lady Gaga και την Angelina Jolie και αποπνέει κομψότητα, θα μπορούσε να ορίσει το «quiet luxury» στη διαμονή και στο good living, με τον πιο cool τρόπο. Και το κάνει.

Dorian-Suite-Living-Area.jpg

Dorian Suite @ Vedema

Το ακίνητο έχει χτιστεί γύρω από ένα οινοποιείο 400 ετών και περιβάλλεται από αμπελώνες προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια αυθεντική κυκλαδίτικη εμπειρία ενώ «αγκαλιάζει» την νησιωτική ζωή των ντόπιων. Το Vedema αποτελείται από 59 ευρύχωρες σουίτες και βίλες, όλες με δικές τους βεράντες και πολλές με τζακούζι ή ιδιωτικές πισίνες. Την ημέρα, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν δίπλα στις δύο πισίνες, ακριβώς όπως κάναμε και εμείς, να απολαύσουν τα σνακ από το εστιατόριο Pergola Pool ή το Circe Bar και το βράδυ να κάνουν wine tasting στο κελάρι κρασιού, Canava.

Pergola-Restaurant.jpg

Pergola Restaurant @ Vedema

Το επόμενο «must visit» του Vedema, είναι το εστιατόρια «Αlati», που έχει χτιστεί μέσα στο σπήλαιο του οινοποιείου και οι χαρακτηριστικοί πέτρινοι τοίχοι του δίνουν στον χώρο μια μαγευτική ατμόσφαιρα. Στην τραπεζαρία, στη βεράντα, απολαύσαμε το δημιουργικό μενού από τον διάσημο Γάλλο σεφ, Olivier Campanha, ο οποίος εμπνέεται από τα υλικά των κοντινών νησιών και τη θάλασσα και προσφέρει στους επισκέπτες μια εκλεπτυσμένη γευστική περιπέτεια.

Olivier-Campanha_2.jpg

O Olivier Campanha

Βeef tartare, αρνάκι με κρασί Vinsanto και σπανακόπιτα της Γιαγιάς, ήταν μόνο μερικά από τα πιάτα που απολαύσαμε την πρώτη μέρα της διαμονής μας και καταλάβαμε το πώς η υψηλή τέχνη της γαστρονομίας μπορεί να γίνει «απτή» αν «σερβιριστεί» με τον σωστό τρόπο.

To Vedema ήταν μόλις ο πρώτος «σταθμός» της Εmpiria(ς) μας στη Σαντορίνη, μία «εμπειρία» που δημιούργησαν για το κοινό οι ιδιοκτήτες, Κάλια Κωνσταντινίδου και Αντώνης Ηλιόπουλος, δημιουργώντας resorts που ενσωματώνουν αυθεντικές στιγμές απόλαυσης. Ο Όμιλος Empiria προσφέρει υπέροχη αρχιτεκτονική, ολιστική ευεξία και ουσιαστικές στιγμές που αντικατοπτρίζουν την τοπική κουλτούρα και μυούν τους καλεσμένους στην αυθεντική νησιωτική ζωή των Κυκλάδων.

1685449663164-387164537-Alati-Interior_1.jpg

To εστιατόριο Alati

Τη επόμενη ημέρα του ταξιδιού μας επισκεφθήκαμε το Mystique, ένα ξενοδοχείο λαξευμένο στους απόκρημνους βράχους της Καλντέρας της Οίας, το οποίο αποπνέει μία αίσθηση ηρεμίας και ανεπιτήδευτης πολυτέλειας και πέρυσι αναδείχθηκε το 10ο καλύτερο θέρετρο στην Ευρώπη από τα βραβεία Conde Nast Traveller's Readers Choice Awards και είναι μέλος της Luxury Collection, όπως και το Vedema.

«Σκαρφαλωμένο» στην κορυφή του ηφαιστειακού βράχου πάνω από το αρχιπέλαγος, η πισίνα του προσφέρει πανοραμική θέα στην καλντέρα και «το σκηνικό από καρτ ποστάλ» συμπληρώνεται τέλεια από το Aura Bar για όσους αναζητούν ένα κοκτέιλ την ώρα που η δύση του ήλιου τους κόβει την ανάσα.

Lure-Restaurant.jpg

To εστιατόριο Lure, στο Mystique

Στο εστιατόριο του Μystique, το «Lure», συναντάμε και πάλι τον διάσημο Γάλλο σεφ, Olivier Campanha. Εκεί τα Κυκλαδίτικα προϊόντα συνδυάζονται με την τοπική κληρονομιά, προκαλώντας μια εξερεύνηση πλούσιων αρωμάτων και αυθεντικών γεύσεων.

Secrecy-Villa-Pool-Mystique.jpg

Πισίνα σε δωμάτιο στο Mystique

Garry Kan

Last but not least, το Istoria hotel στη παραλία του Περίβολου, μέλος των Design Hotels. Με μία μυστικιστική essans, σε dusty, γήινες αποχρώσεις, τα πράσινα νερά της πισίνας θυμίζουν Palazzo, χτισμένο σε οπωρώνα της μεσογείου. Εκεί απολαύσαμε τη minimal, γαστρονομική προσέγγιση ενός συναρπαστικού, νέου σεφ.

IStoria-Suite-Living-Area.jpg

H σουίτα στο Istoria

Ο Γιάννης Κιόρογλου έχει κατακτήσει κοινό και ειδικούς με την «ερμηνεία» του περί μεσογειακής κουζίνας και σερβίρει πιάτα με αναφορές στα παιδικά μας χρόνια και new age προσέγγιση.

Infinity-Pool-(2).jpeg

H πισίνα στο Istoria

Μία Εmpiria φιλοξενίας, γαστρονομίας, διασκέδασης και χαλάρωσης στο πιο cinematic νησί των Κυκλάδων μας έκανε να αναθεωρήσουμε την αίσθηση του χρόνου. Τρεις μέρες μπορεί να είναι αρκετές για να δεις και να γευτείς μοναδικές συνθήκες διακοπών αλλά είναι εξαιρετικά λίγες όταν τα όσα βιώνεις είναι τόσο χαλαρωτικά και αξεπέραστα. True story.