The Light of Apollo: Μια μυστικιστική παράσταση-τελετουργία συγκινήσεων ζωντανεύει αυτόν τον Ιούλιο

The Light of Apollo: Μια μυστικιστική παράσταση-τελετουργία συγκινήσεων ζωντανεύει αυτόν τον Ιούλιο

Με έμπνευση από τον μύθο της γέννησης του θεού Απόλλωνα στη Δήλο, το Kalesma Mykonos διοργανώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά το “The Light of Apollo”, ένα πρώτο στο είδος του performance art έργο που εξερευνά τη θεία έμπνευση, το μυθολογικό στοιχείο και το ίδιο το νησί της Μυκόνου.

Χτισμένο στην Αλεόμανδρα, στην περιοχή όπου σύμφωνα με τον μύθο ο Απόλλωνας εξέτρεφε τα άλογά του, το Kalesma Mykonos γίνεται η σκηνή όπου ξεδιπλώνεται το ξεχωριστό έργο που επιμελείται η ομάδα των Tracing Εchoes. Μια μοναδική ιστορία, μια τελετουργία γεμάτη συγκινήσεις, μια διαφορετική εικόνα της Μυκόνου που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άγνωστες εικόνες του νησιού βαθιά συνδεδεμένες με τον ελληνικό πολιτισμό παίρνει σάρκα και οστά για λίγες μόνο παραστάσεις αυτόν τον Ιούλιο στο Kalesma Mykonos.

Aloni-Sunset-Lounge.jpg

Δυνατοί συμβολισμοί

Το “The Light of Apollo” παντρεύει τον σύγχρονο χορό, τη μουσική και την κίνηση. Κεντρικός ήρωας είναι ο θεός Απόλλωνας, ενώ ο Δίας, η Ήρα, η Λητώ, η Άρτεμις και η Πυθία διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Αποτελούμενο από δύο μέρη, την πρωινή ζώνη και τη βραδινή τελετουργία, η παράσταση στηρίζεται στο ποίημα του Άγγελου Σικελιανού, το “Κατορθωμένο Σώμα” της συλλογής Αντίδωρο. Σηματοδοτώντας την πορεία του θεού από τη γέννηση προς την ενηλικίωση και την ανακάλυψη της πνευματικής του διάστασης ως θεότητα του Μεταφυσικού και της Μαντείας, λειτουργεί ως σύμβολο της εσωτερικής δύναμης του ανθρώπου και της πορείας προς το φως. Το έργο μυεί τους θεατές στην ιστορία του και τους οδηγεί στην τελική κάθαρση μέσα από μια μυστικιστική τελετουργία.

Kalesma-Mykonos-General-Photo.jpg

Στη διάρκεια της Πρωινής Ζώνης, oι θεατές παρακολουθούν τους κεντρικούς ήρωες να αναπτύσσουν στενότερους δεσμούς επικοινωνίας μεταξύ τους και να ενώνονται με τον χώρο σε ένα σκηνικό γαλήνης και απαράμιλλης ομορφιάς. Με φόντο τον Ορνό και κινούμενοι σαν αναπόσπαστο κομμάτι του αιγαιοπελαγίτικου σκηνικού, οι πρωταγωνιστές φορούν κοστούμια στα χρώματα των Κυκλάδων και ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλο σαν προάγγελος του δεύτερου μέρους της παράστασης που ακολουθεί τη συνάντηση του Απόλλωνα με την Ήρα, η οποία σαν Μοίρα διαμορφώνει την πορεία της ζωής του.

Kalesma-Suite-SV-Bedroom.jpg

Δομημένη σε οκτώ εικόνες η βραδινή τελετουργία λαμβάνει χώρα στο Αλώνι, το σημείο που έδωσε την έμπνευση για τη δημιουργία της παράστασης. Με θέα τον ήλιο να δύει στη Δήλο και με την “εκκωφαντική” ενέργεια που εκπέμπει το νησί-μουσείο να γίνεται ένα με τους δυνατούς συμβολισμούς της παράστασης, το Αλώνι μετατρέπεται σε μια θεατρική σκηνή όπου ξετυλίγεται ο μύθος της γέννησης του Απόλλωνα και η πορεία μέχρι την ενηλικίωσή του. Σε απόλυτη αρμονία οι πρωταγωνιστές με την καθηλωτική σκηνοθεσία αποδίδουν τον μύθο μέσα από την κίνηση, ενώ οι μουσικές εναλλαγές, που φέρουν επιρροές ακόμα και από ποντιακά ακούσματα, ενισχύουν το συναίσθημα και τη μυστικιστική ατμόσφαιρα, δημιουργώντας μια παράσταση που χαρακτηρίζεται από αισθητικές δονήσεις και αληθινές συγκινήσεις. Η κορύφωση έρχεται μέσα από το Φως του Απόλλωνα που φέρνει μαζί του την κάθαρση για συμμετέχοντες και θεατές.

Kalesma Mykonos: Ο πολιτισμός της φιλοξενίας

Από τη γέννησή του το 2021, το Kalesma Mykonos αποτελεί έναν φάρο πολιτισμού για το νησί της Μυκόνου, αφιερωμένο στην προβολή της κληρονομιάς και της ιστορίας του νησιού στους πολίτες του κόσμου. Σχεδιασμένο και δημιουργημένο από Μυκονιάτες τέταρτης γενιάς, το ξενοδοχείο έχει εγκαινιάσει μια νέα εποχή υψηλών προδιαγραφών φιλοξενίας στο νησί. Φέτος, μέσα από την παρουσίαση του “The Light of Apollo” απευθύνει πρόσκληση στον κόσμο να συνδεθεί με το αρχαίο παρελθόν του νησιού συστήνοντας τη μυκονιάτικη φιλοξενία και φέρνοντας στο προσκήνιο την αυθεντική πλευρά του κοσμοπολίτικου προορισμού. Η ιστορία της παράστασης λειτουργεί ως σύμβολο της αναγέννησης και της δύναμης, παραλληλίζοντας την κάθαρση της αρχαίας τραγωδίας με όσα βιώνει ο επισκέπτης στην εμπειρία του στο ίδιο το ξενοδοχείο. Μια καθηλωτική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις σας περιμένει να τη ζήσετε φέτος τον Ιούλιο στο Kalesma Mykonos.

Kalesma Mykonos

To Kalesma Mykonos άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Μαΐου του 2021. Ένα σύγχρονο κυβισιτκό σύμπλεγμα από 27 σουίτες και βίλες που θυμίζει μυκονιάτικη χωριό χτισμένο στην πλαγιά του Ορνού, στην Αλεομάνδρα, εκεί που η ιστορία θέλει τα άλογα του Απόλλωνα, θεού του φωτός και του ηλίου, της ποίησης και της μουσικής, να έβρισκαν καταφύγιο. Η ενέργεια του τοπίου είναι διάχυτη σε κάθε σημείο του ξενοδοχείου, καθώς η αρχιτεκτονική με την υπογραφή του K-Studio και η εσωτερική διακόσμηση του Βαγγέλη Μπονιού του Studio Bonarchi, έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την παράδοση με την σύγχρονη πολυτέλεια. Όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου αποπνέουν ηρεµία, απλότητα και εκλεπτυσµένη κοµψότητα. Πρόκειται για ένα µέρος όπου οι επισκέπτες µπορούν να χαλαρώσουν και να συναναστραφούν απολαµβάνοντας δροσιστικά ποτά στο Aloni Sunset Lounge µε θέα την Δήλο και το ηλιοβασίλεµα και µοναδικές γαστρονοµικές επιλογές στο εστιατόριο Pere Ubu Mykonos µε ελληνική κουζίνα βασισµένη σε εποχιακά, τοπικά προϊόντα και βιολογικά συστατικά, µε την υπογραφή του σεφ Κώστα Τσίγκα. Όλες οι σουίτες και βίλες έχουν τη δική τους θερµαινόµενη πισίνα, καθώς και ανεµπόδιστη θέα στη θάλασσα, ιδιωτικές βεράντες µε υπαίθριους χώρους τραπεζαρίας, ξαπλώστρες δίπλα στην πισίνα και αποτελούν έναν παράδεισο ιδιωτικότητας στο πιο κοσµοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Παράλληλα, οι φιλοξενούµενοι µπορούν να απολαύσουν προσωποποιηµένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπως περιποιήσεις Spa στο δωµάτιο, ιδιωτικά µαθήµατα yoga, Pilates και in-room dining. Το 2023 το Kalesma Mykonos θα εγκαινιάσει το ολοκαίνουριο Kalesma Spa, τον απόλυτο προορισμό ευεξίας του νησιού. Στο γαλήνιο περιβάλλον του Κalesma Spa οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδική περιποίηση με τα πρωτοπόρα προϊόντα της Dr. Barbara Sturm, ενώ παράλληλα θα προσφέρονται τελευταίας τεχνολογίας συνεδρίες κρυοθεραπείας που αναζωογονούν το σώμα μοναδικά. Το Kalesma Mykonos µοιάζει φτιαγµένο για το κοινό που αποζητά να γίνει ένα με τον τόπο, τους ανθρώπους του, την ενέργεια και τους ρυθμούς του, να γευτεί το φαγητό του, να γοητευτεί από τη μυρωδιά του νυχτολούλουδου και να παρασυρθεί από τις μουσικές του που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το ξενοδοχείο από τον Γιάννη Μητσοκάππα του Zucca Radio - και, τελικά, να βιώσει την πολυτέλεια της απλότητας, την αγνότητα και την αυθεντικότητα, αλλά µαζί και τον κοσµοπολίτικο χαρακτήρα και την αξεπέραστη ποιότητα σε υπηρεσίες.

Γεωργία Τσαγκαράκη

Η Γεωργία Τσαγκαράκη είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού θεάτρου, με Post Graduate στην υποκριτική στο Arts Educational London Schools όπου φοίτησε για έναν χρόνο με υποτροφία από το ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. Από το 1996 συμμετέχει σε παραστάσεις του Εθνικού και του Ελεύθερου θεάτρου, έχοντας συνεργαστεί με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει στο ενεργητικό της συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Γράφει θεατρικά έργα, κάνει διασκευές κειμένων και σκηνοθετεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του χώρου τέχνης και θεραπείας «ΤΟ ΚΤΗΜΑ», όπου οργανώνει εργαστήρια θεάτρου και αυτογνωσίας στην φύση. Είναι ιδρυτικό μέλος του THESYS Κέντρο Συστημικής θεραπείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται εντατικά με την έννοια της τελετουργίας στην θεατρική εκπαίδευση, έχοντας δημιουργήσει μια μέθοδο που στηρίζεται πάνω στην σπειροειδή κίνηση των γεγονότων και των ερμηνευτών. Το SPIRAL EFFECT είναι μια δυναμική πρακτική που εφαρμόζεται με επιτυχία σε πολλές ξένες χώρες και διαφορετικές γλώσσες, γιατί επικεντρώνεται στην ουσία της επικοινωνίας και της σκηνικής ανάπτυξης. Με όχημα την αρχαία ελληνική τραγωδία και πιο συγκεκριμένα την έννοια του χορού ως ensemble στην σκηνική αναπαράσταση, έχει οργανώσει πολλά εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κύριο μέλημα και ενδιαφέρον της, η ανάδειξη της ατομικής φωνής και ικανότητας του εκάστοτε ερμηνευτή, μέσα από τον ασφαλή χώρο του συνόλου που τον στηρίζει. Μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης με οδηγό το σώμα και τον Λόγο. Βρίσκεται επί πτυχίο (Masters Degree) στην Δραματοθεραπεία -το Κέντρο Δια Βίου Εκπαίδευσης ΕΡΜΑ. Έχει κάνει σεμινάρια Video-art δημιουργικής γραφής, παίζει κρουστά και ασχολείται με την τέχνη της κίνησης. Μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ισπανικά και είναι μητέρα μιας υπέροχης κόρης.

Light-of-Apollo_04.jpg

Χάρης Γερμανίδης

Ο Χάρης Γερμανίδης έχει σπουδάσει τεχνολογία ηλεκτρονικών αυτοματισμών, σκηνοθεσία κινηματογράφου, και φωτογραφία. Έχει εργαστεί ως παραγωγός τηλεοπτικών διαφημίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 2003 μέχρι το 2013, έκτοτε δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως φωτογράφος έχοντας το στούντιο του στην Αθήνα και δημιουργώντας περιεχόμενο τόσο για ιδιώτες όσο και για επαγγελματίες πελάτες του σου τομείς του θεάτρου και του θεάματος γενικότερα όσο και στον ευρύτερο εμπορικό τομέα.

Main-Pool-and-Ornos-Bay.jpg

Στέφανος Γιακουμάκης

Ο Στέφανος Γιακουμάκης είναι μουσικός και συνθέτης γεννημένος στην Αθήνα το 1998. Σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην μοντέρνα-jazz μουσική και την ηλεκτρική κιθάρα παρακολουθώντας επίσης επιμέρους θεματικές ιστορίας της τέχνης, της μουσικής, και σύνθεσης. Έχει συνθέσει πρωτότυπη μουσική για θεατρικές παραστάσεις,μουσικοχορευτικά δρώμενα και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις εκτελώντας συχνά ο ίδιος τα έργα του. Στόχος του είναι μέσα από κάθε συνθετικό εγχείρημα να καταφέρει να εισδύσει και να ζήσει για λίγο στον εκάστοτε αφηγηματικό τόπο, να τον αισθανθεί μέσα από το ακουστικό αισθητήριο και ύστερα να δημιουργήσει ένα νέο αισθητικό μικρόκοσμο που να περιλαμβάνει λόγο, εικόνα και ήχο.

Ιnfo: www.kalesmamykonos.com