Στο Mandarin Oriental, Costa Navarino ο όρος «quiet luxury» βρίσκει την πραγματική του υπόσταση

Διονυσία Καλαποθαράκου
Στο Mandarin Oriental, Costa Navarino ο όρος «quiet luxury» βρίσκει την πραγματική του υπόσταση

Ένα luxury resort που συνδυάζει το «green living concept» με μία ουσιαστική και ζεστή φιλοξενία, υπάρχει πλέον στην πιο όμορφη γωνιά της Πελοποννήσου, εκεί όπου είδαμε για πρώτη φορά ένα ηλιοβασίλεμα που θα θυμόμαστε για χρόνια…

Ο Σεπτέμβριος είναι τα «Νέα Χριστούγεννα». Μπαίνεις σε διαδικασία ανασυγκρότησης. Καινούργια στοχοθεσία, λίστα με «to dos» και ένα ημερολόγιο γεμάτο με εκδρομές, εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, πράγματα που κάνουν την ευχή «καλό αποκαλόκαιρο» λίγο πιο υποφερτή. Όταν αυτή η μεταβατική περίοδος συνοδεύεται όχι μόνο από αποφάσεις για τον επόμενο χειμώνα και μαθήματα Pilates και δημιουργικής γραφής, αλλά και με ένα αποκλειστικό «first to stay» στο πρώτο Mandarin Oriental hotel που ανοίγει στην Ελλάδα, τότε υπάρχουν πολλά σημάδια πως αυτή η νέα σεζόν θα είναι καλύτερη και πιο ξεχωριστή από οποιαδήποτε άλλη.

Σε μία private suite στην πιο ατμοσφαιρική γωνιά της Μεσσηνίας, το 2ήμερο στο δημοφιλές resort μας έκανε να καταλάβουμε τον αληθινό ορισμό της «ήσυχης πολυτέλειας»… βιώνοντάς την. Η ομάδα των αρχιτεκτόνων, Tombazis & Associates Architects και K-Studio έχει συνδυάσει τη δημιουργικότητα και τη δεξιοτεχνία, διασφαλίζοντας ότι κάθε πτυχή του ξενοδοχείου αποτυπώνει στο μέγιστο την υπέροχη πανοραμική θέα του και ενσωματώνει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στο design του. Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός του αξιοποιεί υλικά που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή και αγκαλιάζει τα “green living” concepts αντλώντας έμπνευση από την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Καθεμία από τις μοναδικά φωτεινές σουίτες διαθέτει ευρύχωρες βεράντες και οι υπόσκαφες βίλες με τις ιδιωτικές πισίνες, σαν και αυτή που μας φιλοξένησε, ξεχωρίζουν για τους πανέμορφους χώρους με χειροποίητα έργα τέχνης και στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη ζεστασιά της Πελοποννήσου και σε κάνουν να αισθάνεσαι οικεία σε έναν luxurious περιβάλλον που έχεις επισκεφτεί για πρώτη φορά.

Mandarin-OrientalCosta-Navarino_Aerial-Villas.jpg

Από το πρωινό που επιλέγεις από το δίσκο που σου παρουσιάζεται μπροστά σου μέχρι ένα fine dining dinner με θέα τη θάλασσα, ο διεθνούς φήμης Chef Bertrand Valegeas έχει επιμεληθεί όλες τις γευστικές προτάσεις του Oliviera Restaurant, του main εστιατορίου του resort που βρίσκεται στην καρδιά του και βλέπει στον κόλπο του Ναυαρίνου. Εκεί βρίσκουμε πιάτα όπως το πεντανόστιμο κριθαρότο γεμιστών, που είναι αφιερωμένα στη σύγχρονη αλλά και αυθεντική ελληνική κουζίνα και εμπνέονται από την τοπική κουλτούρα. Ακόμα ένα ξεχωριστό concept για δείπνο είναι το Tahir Restaurant, το οποίο επικεντρώνεται στη λεβαντίνικη κουζίνα, με υγιεινούς μεζέδες και πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς, ενώ τις πιο νόστιμες πίτσες και gourmet sandwiches τα δοκιμάσαμε στο Ormos Beach Club και στο Pizza Sapienza, δίπλα στην πισίνα του resort.

Navarino-Agora-Hero.jpg

Agora Navarino

Mία ακόμα μοναδική εμπειρία που έκανε τον Σεπτέμβριό μας τον «καλύτερο μήνα της χρονιάς», έως τώρα, ήταν η επίσκεψη στο The Spa, το spa του Mandarin Oriental, Costa Navarino, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις ανατολίτικες παραδόσεις του Ομίλου σε συνδυασμό με την πληθωρική ελληνική φύση που το περιβάλλει. Αυτός ο γαλήνιος χώρος προσφέρει μια πραγματική απόδραση από τους περισπασμούς της καθημερινότητας, με ένα ευρύ φάσμα χαλαρωτικών και αναζωογονητικών ολιστικών θεραπειών. Η 25 μέτρων μήκους πισίνα, που ξεκινάει από εσωτερική και καταλήγει σε εξωτερική, προσφέρει εκπληκτική θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, ενώ το χαμάμ, το cold bath και η σάουνα κάνουν το detox πραγματική εμπειρία. Το resort περιβάλλεται και από ένα εξαιρετικό γήπεδο γκολφ 18 οπών σε περίπτωση που θες να συνδυάσεις άθληση και διασκέδαση.

Navarino-Agora-Costa-Navarino-sunset.jpg

Agora Navarino

Details που κάνουν τη διαφορά, όπως τα custom kimonos στο δωμάτιο, τα προϊόντα περιποίησης Ortigia, τα fluffy μπουρνούζια και oι gourmet προσθήκες snack στο mini bar, έκαναν αυτές τις 2 ημέρες στο Mandarin Oriental, Costa Navarino, το highlight του φθινοπώρου μας.

Τις στιγμές χαλάρωσης ήρθε να πλαισιώσει και μία βόλτα στην Αgora, το νέο πολυπολιτισμικό χώρο στην Costa Navarino, ο οποίος είναι ανοικτός σε όλους τους κατοίκους κι επισκέπτες της Μεσσηνίας, και φιλοξενεί την έκθεση “Young Artists” σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. 60 έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, δημιουργίες φοιτητών/τριών και απόφοιτων της Σχολής διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα προς έκθεση και πώληση στην είσοδο αυτού του μαγευτικού πολυχώρου που συνδυάζει τη διασκέδαση (aka cinema, εκλεπτυσμένες γεύσεις, ζαχαροπλαστείο, καφέ, wine bar κ.α.) με το ποιοτικό και sophisticated shopping.

https://www.instagram.com/reel/Cw0aR6uIhx2/

Tα χρώματα της Πελοποννήσου και η αύρα ενός resort σαν του Μandarin Oriental, Costa Navarino έκαναν τις πρώτες ημέρες το φθινοπώρου το ιδανικό εφαλτήριο για μία σεζόν γεμάτη προκλήσεις, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά στον τομέα της φιλοξενείας. Γιατί το «quite luxury» δεν είναι μόνο fashion trend για όσες λατρεύουν τις minimal γραμμές και τις γήινες αποχρώσεις, αλλά μπορεί να γίνει και travel destination για τους λάτρεις της αυθεντικής πολυτέλειας και τις new age προσέγγισής της.

Info: www.mandarinoriental.com