Πώς να επιλέξεις σωστά το επόμενο ταξίδι σου για να είσαι μέσα στο φθινοπωρινό concept

Γεωργία Βλαχοπούλου
Πώς να επιλέξεις σωστά το επόμενο ταξίδι σου για να είσαι μέσα στο φθινοπωρινό concept

Για να νιώσεις καλύτερα το φθινοπωρινό vibe στο ταξίδι σου επέλεξε προορισμό με βάση το πότε αλλάζουν χρώμα τα φύλλα στα δέντρα σε κάθε περιοχή.

Το φθινόπωρο μπήκε κι επίσημα στις 22 Σεπτεμβρίου κι έτσι έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε σιγά σιγά σε mood χουχουλιάσματος και ζεστού καφέ. Βέβαια, κάθε μέρα του Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον στη χώρα μας, μέχρι τώρα έκρυβε και μια ανατροπή, αφού κάποιες μέρες είχαμε καύσωνα κι άλλες είχαμε έντονες βροχές και ψύχρα. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως ο καιρός σιγά σιγά θα αρχίσει να «κρυώνει» ώσπου να μπει για τα καλά ο χειμώνας.

Μέχρι τότε βέβαια, ο καιρός και η φύση η ίδια θα περάσουν από διάφορα στάδια. Μην ξεχνάμε πως χαρακτηριστικό του φθινοπώρου είναι η αλλαγή στα χρώματα των φύλλων και η πτώση τους βέβαια, από τα δέντρα. Πίστευες όμως ποτέ, πως το πότε αλλάζουν χρώμα τα φύλλα θα μπορούσε να σε βοηθήσει ως προς το πού να ταξιδέψεις για να ζήσεις σε όλο της το μεγαλείο τη φθινοπωρινή φύση; Κι όμως μπορεί!

Συνήθως σε χώρες που βρίσκονται για παράδειγμα, στα βορειοανατολικά, όπως είναι οι Σκανδιναβικές χώρες, η Δανία ή ακόμα πιο πέρα η Νέα Υόρκη, τα φύλλα ίσως ήδη έχουν αρχίσει να αλλάζουν χρώμα, αφού αυτή η διαδικασία διαρκεί από τα τέλη Σεπτέμβρη μέχρι τις αρχές Οκτώβρη.

Ο Οκτώβριος σίγουρα είναι ο καλύτερος από τους τρεις μήνες του φθινοπώρου για να δεις το χρώμα των φύλλων να αλλάζει. Πόσο μάλλον αν επιλέξεις να πας ή μένεις σε κάποια χώρα που βρίσκεται στη «μέση» του χάρτη, όπως είναι για παράδειγμα οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Όπως κι εμείς οι χώρες που βρίσκονται στο μέσο, ουσιαστικά βιώνουν κάθε εποχή όπως της αρμόζει, με κρύο για παράδειγμα τον χειμώνα, ζέστη το καλοκαίρι αλλά και με μια αναζωογόνηση το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Από την άλλη στις χώρες που βρίσκονται δυτικά, όπως για παράδειγμα στην Αυστρία, την Γερμανία ή την Ολλανδία, τα φθινοπωρινά φύλλα κάνουν την εμφάνισή τους από τα μισά του Οκτώβρη και μέχρι το τέλος του.

247603476_1774482276085681_2911517173326734115_n.jpg

Τέλος, έχουμε και τις χώρες που βρίσκονται πιο νότια, όπως είναι οι χώρες της Μεσογείου, όπως είναι κι η Ελλάδα ή η Ιταλία, η Αλβανία, η Κύπρος. Σε αυτές τις χώρες τα φύλλα θα καθυστερήσουν να πάρουν αυτούς τους γλυκούς χρωματισμούς του κίτρινου, του κόκκινου και του καφέ. Αυτό θα συμβεί την πρώτη ή τη δεύτερη βδομάδα του Νοεμβρίου.

Έτσι, μπορείς να συμβουλευτείς τις παραπάνω πληροφορίες για να επιλέξεις μια χώρα για τις φθινοπωρινές σου εξορμήσεις, ώστε να βρεθείς κατευθείαν μπροστά στο πιο φθινοπωρινό και instagramικο τοπίο.

312208399_8146751355399327_2951174168440043174_n.jpg