Winter Honeymoon: Πέντε ξενοδοχεία για το πιο ρομαντικό ταξίδι του μέλιτος στην καρδιά του χειμώνα

Νέλλη Καλαμαρά
Winter Honeymoon: Πέντε ξενοδοχεία για το πιο ρομαντικό ταξίδι του μέλιτος στην καρδιά του χειμώνα

Τα ωραιότερα ξενοδοχεία στην καρδιά της φύσης μας περιμένουν για να χτίσουμε τις πρώτες μας αναμνήσεις ως “husband & wife” σε ένα απόλυτα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Οι χειμερινοί γάμοι θεωρούνται διαχρονικά οι πιο κομψοί, ενώ πρακτικά ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για γαμήλια πάρτι και δεξιώσεις, καθώς γνωρίζεις εκ προοιμίου πως ο καιρός δεν θα είναι καλός και έτσι κανονίζεις ανάλογα, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που η αγωνία για μία ξαφνική μπόρα ή κακοκαιρία γίνεται όλο και πιο συχνή τα τελευταία χρόνια. Όμως ο χειμώνας έχει ακόμη ένα ατού, αφού οι winter honeymooners έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον έρωτά τους μέσα στη φύση και να ξεκινήσουν την κοινή τους πορεία στη ζωή αγκαλιασμένοι κάτω από πουπουλένια παπλώματα με θέα τις χιονισμένες βουνοκορφές στα ωραιότερα ξενοδοχεία της χώρας μας.

Κοσμοπολιτική ελληνική κουζίνα από τον Γιάννη Κιόρογλου στο Κολωνάκι

Παρακάτω θα βρεις τις δικές μας προτάσεις για ειδυλλιακά ταξίδια του μέλιτος στην καρδιά του χειμώνα σε ξενοδοχεία που θα σε κάνουν να μη θέλεις να φύγεις ποτέ από τις πολυτελείς εγκαταστάσεις τους. Άλλωστε τι πιο ρομαντικό από το να ξεκινάς τον έγγαμο βίο μέσα σε μία θερμαινόμενη πισίνα με θέα τα χιονισμένα δάση, μετά φυσικά από ένα απολαυστικό massage for two;

Δυνατή fusion jap κουζίνα, ευφάνταστα cocktails, party διάθεση και ανθισμένες κερασιές στο Κολωνάκι

manna_october_2352-Edit_lowres-(1).jpg

MANNA

Μία από τις πλέον πολυαναμενόμενες αφίξεις του 2023, το πανέμορφο ΜΑΝΝΑ, μέλος των Design Hotels, άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι που μας πέρασε και αμέσως κέρδισε μία θέση στην καρδιά όλων των sophisticated world-travellers, ενώ έγινε θέμα στα πιο εμβληματικά παγκοσμίως ταξιδιωτικά περιοδικά. Εδώ ο έγγαμος βίος θα είναι σίγουρα ανθόσπαρτος, αφού το ολοκαίνουριο 5άστερο ξενοδοχείο, που φιλοξενείται σε ένα κτήριο-σύμβολο της ελληνικής ιστορίας, ένα παλιό σανατόριο του 1929 μέσα στα καταπράσινα βουνά της Αρκαδίας, κάνει τικ σε όλα τα σωστά κουτάκια.

manna_october_154-Edit.jpg

Design, sustainability, γαστρονομία, ευεξία και experiences συνδυάζονται στην απόλυτη μορφή τους, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για μία αξέχαστη διαμονή. Μέσα στα 32 δωμάτια και τους σουίτες του ΜΑΝΝΑ, με τα ψηλά ταβάνια και τα μεγάλα ανοίγματα που νοητά ενοποιούν τους εσωτερικούς χώρους με το καταπράσινο ελατοδάσος και τη φύση, το εκλεπτυσμένο design ενώνεται με τις υπερσύγχρονες ανέσεις και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό. Η γαστρονομική υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Αθηναγόρα Κωστάκου στο εστιατόριο με τα τοπικά προϊόντα και τις εμπνευσμένες συνταγές, αλλά και τα πολλά και διαφορετικά experiences που προσφέρονται εντός αλλά και εκτός ξενοδοχείου, όπως η συλλογή μανιταριών ή η βόλτα στο δάσος με άλογα, εγγυώνται ένα winter honeymoon που θα θυμάσαι για πάντα.

Manna(c)visual-storyteller.com-26.jpg

Εννοείται πως δεν θα παραλείψετε μία επίσκεψη στο ατμοσφαιρικό spa με τη θερμαινόμενη Cave Pool να δίνει το tempo και τις signature θεραπείες να απογειώνουν τις αισθήσεις. Καθώς μιλάμε για ταξίδι του μέλιτος, οι couple θεραπείες και τα ειδικά σχεδιασμένα Ursa Private Spa Experiences μάλλον είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Info: Κορφοξυλιά Μαγουλιάνων, Αρκαδία, +30 2710 309009

3ENODOXEIO-(3).jpg

The Lynx Mountain Resort

Ένα πανέμορφο boutique hotel 5 αστέρων, ένα destination resort μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με αμφιθεατρική θέα στην γραφική πόλη της Φλώρινας εξελίσσεται στο ιδανικό σκηνικό για ένα αξέχαστο γαμήλιο ταξίδι. Το πολυτελές θέρετρο γίνεται ορμητήριο για αμέτρητες δραστηριότητες αλλά και καταφύγιο φιλοξενίας και πολυτέλειας, με 38 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, state of the art παροχές και ένα όραμα ευζωίας στην καρδιά της φύσης.

LYNX-ROOMS-(3).jpg

Το πολυτελές resort δεσπόζει στην πόλη του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, των τεχνών και των φυσιολατρών, της γεύσης, του οίνου και των έξι λιμνών, στους πρόποδες της Πίνδου και προσφέρει ασύγκριτες εμπειρίες τόσο εντός όσο και εκτός των luxury τειχών του. Εδώ απολαμβάνουμε τις πρώτες μέρες του έγγαμου βίου μέσα στο προσωπικό μας «chalet» μπροστά στα μεγάλα παράθυρα και το open τζάκι, αφού έχουμε διασκεδάσει στο χιονοδρομικό κέντρο ή έχουμε απολαύσει τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στις γύρω περιοχές.

WHITE-MIST-SPA-(7).jpg

Φυσικά δεν παραλείπουμε να πάρουμε θέση στα όμορφα στρωμένα τραπέζια του Six Lakes Restaurant (ονομασμένο από τις 6 λίμνες που βρίσκονται στην περιοχή) για να απολαύσουμε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και τα καλύτερα τοπικά προϊόντα σε πιάτα που ετοιμάζει υπό το δικό του δημιουργικό πρίσμα ο head chef Δημήτρης Τσανανάς και η ομάδα του. Το White Mist spa ολοκληρώνει την απόλυτη honeymoon εμπειρία με ολιστικές εμπειρίες χαλάρωσης και απόλαυσης για εμάς και το καλύτερο μισό μας.

Info: Λόφος Αγ. Παντελεήμωνος, Φλώρινα, 2385440900

grand_forest4.jpg

Grand Forest Metsovo

Πάνω από την μοναδικής ομορφιάς πόλη του Μετσόβου, στην κορυφή ενός ημι-ιδιωτικού λόφου και σε ύψος 1350 μέτρων το Grand Forest Metsovo υπόσχεται το πιο «αλπικό» honeymoon που μπορείς να απολαύσεις στη χώρα μας. Εδώ οι εμπειρίες εντός και εκτός ξενοδοχείου δεν σταματούν να σε παρασύρουν σε νέες υπέροχες περιπέτειες, ενώ στο τέλος της ημέρας πάντα μπορείς να πάρεις θέση στην viral εσωτερική πισίνα με τους γυάλινους τοίχους και να χαζεύεις τα χιονισμένα δέντρα αγκαλιά με το άλλο σου μισό.

grand-forest_0174.jpg

Η τοπική κουζίνα και τα καλύτερα τοπικά προϊόντα μεταμορφώνονται σε πιάτα υψηλών αξιώσεων στο βραβευμένο εστιατόριο του Grand Forest Metsovo σε μενού που επιμελείται ο διάσημος σεφ Γκίκας Ξενάκης, ενώ οι γαστρονομικές εμπειρίες δεν σταματούν εδώ, καθώς μπορείς από το να συμμετάσχεις σε workshops ανοίγματος φύλλου από ντόπιες γιαγιάδες μέχρι το να βγεις για κυνήγι τρούφας στα βουνά με τοπικό οδηγό.

grand_forest_lobby-(1).jpg

Το εντυπωσιακό lobby με το ανοικτό τζάκι και το πανέμορφο μπαρ είναι το σημείο συνάντησης για δημιουργικό finger food και signature cocktails, πριν αποτραβηχτούμε σε ένα από μεγάλα δωμάτια και τις πολυτελείς σουίτες για να απολαύσουμε την απρόσκοπτη θέα στα βουνά μπροστά στο αναμμένο τζάκι. Το χιονισμένο τοπίο σίγουρα θα αποτελέσει το καλύτερο backdrop για τις πιο μαγικές honeymoon φωτογραφίες.

Info: Εγνατία Οδός-Κόμβος 7Α, Μέτσοβο, 2656029001

aristi_n.jpg

Aristi Mountain Resort & Villas

Χτισμένο σε μία πλαγιά στο υψηλότερο σημείο του χωριού Αρίστη στα Ζαγοροχώρια, το Aristi Mountain Resort διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα για ένα ονειρεμένο ταξίδι του μέλιτος μέσα στη φύση, συνδυάζοντας πολυτέλεια, τοπικό χρώμα, μοναδικές γεύσεις και απίθανες εμπειρίες. Τα πανέμορφα δωμάτια, οι σουίτες και βίλες του resort βρίσκονται «σπαρμένα» ανάμεσα στους κατάφυτους κήπους μέσα σε ξεχωριστά πετρόχτιστα κτήρια, ενώ από όλα απολαμβάνουμε ανεμπόδιστη θέα προς το Πάπιγκο, το Βίκο και τους επιβλητικούς βράχους των «Πύργων της Αστράκας».

aristi_n.jpg

Εκτός από τα ίδια τα δωμάτια με τους πέτρινους τοίχους, τα τζάκια και τα ξύλινα πατώματα, που δεν θα θέλεις να αποχωριστείς, το Aristi θα σε μαγέψει και με τις γεύσεις του πολυβραβευμένου του εστιατορίου Salvia με πρωταγωνιστές τις τοπικές πρώτες ύλες αλλά και τα υλικά που έρχονται κατευθείαν από το ιδιωτικό μποστάνι του ξενοδοχείου.

aristi_mountain_resort_n.jpg

Φυσικά τίποτα δεν συγκρίνεται με την εμπειρία της θερμαινόμενης πισίνας και του jacuzzi με θέα στα βουνά και τη φύση, αλλά και τις θεραπείες μασάζ, στο τέλος μίας άκρως απολαυστικής μέρας, κατά την οποία εσύ και το άλλο σου μισό ανακαλύπτετε τις μοναδικές ομορφιές και τις υπέροχες δραστηριότητες της περιοχής, όπως τη βόλτα μέσα στο ποτάμι με τα άλογα, το hiking στο δάσος, τα μονοπάτια και τόσα πολλά ακόμη και άκρως συναρπαστικά.

Info: Αρίστη, Ιωάννινα, 26530413330

pleiadon_gi3.jpg

Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa

Για όσους δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν και πολύ από την Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να νιώσουν ένα με τη φύση και να αφεθούν στην πολυτέλεια, το Πλειάδων Γη στα Τρίκαλα Κορινθίας θα αποτελέσει έναν μικρό παράδεισο μόλις μία ανάσα μακριά από την Αττική. Πολυτελείς σουίτες-σπιτάκια διάσπαρτα σε μία καταπράσινη έκταση χαρίζουν απόλυτη ιδιωτικότητα, γεγονός απολύτως απαραίτητο για ένα ειδυλλιακό γαμήλιο ταξίδι, ενώ η τριγύρω περιοχή περιμένει να εξερευνηθεί με όλες τις εμπειρίες που έχει να προσφέρει.

aristi_mountain_n.jpg

Τα βράδια θα χαλαρώνετε αγκαλιά μπροστά στο τζάκι ή θα απολαμβάνεται το φαγητό και το ποτό σας στον προσεγμένο χώρο του εστιατορίου με την απρόσκοπτη θέα στη φύση. Φυσικά οι wellness εμπειρίες δεν μένουν εκτός, με την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με φόντο τη μυθική Ζήρεια ή το mini pool jacuzzi να κλέβουν τις εντυπώσεις, αλλά και τις θεραπείες περιποίησης και μασάζ να ολοκληρώνουν την απολαυστική εμπειρία.

Info: Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, 2743091138