Δυνατή fusion jap κουζίνα, ευφάνταστα cocktails, party διάθεση και ανθισμένες κερασιές στο Κολωνάκι

Νέλλη Καλαμαρά
Δυνατή fusion jap κουζίνα, ευφάνταστα cocktails, party διάθεση και ανθισμένες κερασιές στο Κολωνάκι

Το Izakaya κλείνει σχεδόν έναν χρόνο στο νέο του πόστο, δίπλα στο Rock n Roll, και συνεχίζει να εξελίσσεται με νέο σεφ, νέο μενού, αλλά την ίδια atmospheric fun διάθεση.

Τώρα που έχουμε μπει πλέον και επίσημα σε εορταστικό mood όλοι ψάχνουμε τα μαγαζιά εκείνα που θα μας εξασφαλίσουν ένα fun night out στην πόλη, αλλά συνάμα δεν θα είναι πάλι μία από τα ίδια. Θα μας δώσουν αυτό το ένα ιδιαίτερο element που θα κάνει όλη τη διαφορά. Το Izakaya, που πριν έναν χρόνο σχεδόν άνοιξε ξανά σε έναν νέο και άκρως ατμοσφαιρικό χώρο στη Λουκιανού, συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά κολωνακιώτικα meeting points για όλους τους σωστούς λόγους!

Μία ελληνική κουζίνα με διεθνείς προσλαμβάνουσες και μητροπολιτικό χαρακτήρα

izakaya_bar.jpg

Κάτω από τις ανθισμένες κερασιές και μέσα σε μία ξεκάθαρα Asian chic ατμόσφαιρα, με την ανοικτή κουζίνα και την εντυπωσιακή μπάρα να αναδεικνύονται στους απόλυτους πρωταγωνιστές, το Izakaya άλλαξε σεφ, άλλαξε μενού και συνάμα διατήρησε και εξέλιξε όλους εκείνους τους παράγοντες που μας έκανε να το αγαπήσουμε εξαρχής.

Έξι panettone που θα έκαναν ακόμη & τους βέρους Μιλανέζους να παραμιλούν & τα βρίσκεις στην Αθήνα

izakaya0.jpeg

Το Izakaya είναι το restaurant bar εκείνο που θα πας για να περάσεις συνολικά καλά σε όλα τα επίπεδα. Τι εννοώ; Είτε είσαι σε mood για να κάτσεις στη μπάρα με δυο φίλες σου, να απολαύσεις sophisticated cocktails και να τα συνοδεύσεις με signature ρολλάκια και dishes to share, είτε είσαι στην φάση να πας για ένα ατμοσφαιρικό dinner με το άλλο σου μισό και να συζητήσετε για τον έρωτά σας, είτε είσαι παρέα και θέλεις να πας κάπου που θα περάσεις όλο το βράδυ σου, ξεκινώντας με φαγητό και συνεχίζοντας με fun party vibes, στο Izakaya θα τα συνδυάσεις όλα.

izakaya4.jpeg

Στην κουζίνα πλέον συναντούμε τον Γρηγόρη Μυρσιάδη, τον Σωτήρη Λίτσα και την ομάδα τους να εκτελούν το μενού του Δημήτρη Κοντόπουλου με μαεστρία και να δημιουργούν γεύσεις που ενσωματώνουν την καλύτερη ελληνική πρώτη ύλη στην ιαπωνική μαγειρική φιλοσοφία.

izakaya_cocktail6.jpg

Φυσικά τα signature cocktails του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου έρχονται να απογειώσουν τη συνολική εμπειρία, ενώ μία ενημερωμένη λίστα κρασιών με περίπου 80 ετικέτες και μία μικρή αλλά σωστή sake list ολοκληρώνουν το γευστικό καρέ. Το εικονιζόμενο Yuzu Fashioned πάντως το συνιστώ ανεπιφύλακτα, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα twists του αγαπημένου μου κλασσικού cocktail αυτή τη στιγμή στην πόλη.

izakaya_45.jpg

Η δική μας κεφάτη παρέα πάντως δοκίμασε πολλά και διαφορετικά, και εγώ όπως πάντα θα σου μιλήσω για τα προσωπικά μου αγαπημένα και θα σε προτρέψω να ανακαλύψεις τα υπόλοιπα μόνη σου. Ξεκινήσαμε λοιπόν με ένα Nori Taco Maguro, που είναι ουσιαστικά ένα ταρτάρ τόνου μέσα σε τραγανό φύλλο nori με κρέμα αβοκάντο και lime, μία εξαιρετικά χαριτωμένη μπουκιά με ωραία ισορροπημένες εντάσεις και σωστά δομημένες οξύτητες, που σίγουρα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των fusion προσεγγίσεων.

izakaya_lobster.jpg

Συνεχίσαμε με μία εξαιρετική Grilled Lobster Salad με μπρόκολο και κουνουπίδι -που πολύ τα έχω συναντήσει φέτος στα νέα μενού της Αθήνας και τα δύο- όπου ο ζουμερός και στην εντέλεια ψημένος αστακός καθόταν πάνω στα mixed λαχανικά με το ωραίο δάγκωμα, περιχυμένα με μία φινετσάτη goma sauce (ένα dressing σουσαμιού στην ουσία), η οποία συμπλήρωνε χωρίς να επισκιάζει το σύνολο.

izakaya_gyozas.jpg

Επίσης πολύ καλές οι Surf n Turf Gyozas με γαρίδα και χοιρινό που είχαν ψηθεί στην εντέλεια, σχεδόν crispy από τη μία και ζουμερές από την άλλη, που εύκολα με φαντάστηκα να τις απολαμβάνω μαζί με μία σαλάτα και ένα cocktail στη μεγάλη μαρμάρινη μπάρα και να τα λέμε με τις φίλες μου.

izakaya_omakase9.jpg

Απόλυτα must εμπειρία εδώ είναι το Sashimi & Nigiri Omakase, που στην δική μας περίπτωση ήταν γαρίδα, μαγιάτικο, σολομός και τόνος, αλλά αυτό εξαρτάται από την κουζίνα και την ψαριά της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση η άκρως θεατρική παρουσίαση θα συνεπάρει κάθε λάτρη της ιαπωνικής κουζίνας, ενώ προσωπικά θεωρώ τις εμπειρίες omakase (δηλαδή το να αφήνεις τις επιλογές σου στα χέρια του sushi σεφ) έναν από τους καλύτερους τρόπους για να απολαύσεις και να εξερευνήσεις την αλήθεια της κουζίνας ενός εστιατορίου.

izakaya_roll.jpg

Στα signature rolls πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα Emperor με ταρτάρ από καβούρι, αγγούρι και thin slices από wagyu στην κορυφή μαζί με aioli mayo, που είχαν όλη την μεστότητα του premium κρέατος με όλη τη δροσιά του καβουριού, χωρίς να χάνεται τίποτα από τα δύο.

izakaya_udon.jpg

Στα ζεστά τώρα, το Wild Mushroom Udon με σαρκώδη ζουμερά μανιτάρια εποχής και μαριναρισμένο κρόκο αυγού είναι ένα πιάτο καθαρά comfort και εξαιρετικά γήινο, που ζεσταίνει τα μέσα σου και δεν σε αφήνει να το αποχωριστείς εύκολα.

izakaya0.jpg

Προσωπικά όμως από τα ζεστά αυτό που εγώ λάτρεψα ήταν το Duck Tonburi με ψητή πάπια, sushi rice, καμένο καλαμπόκι, λαχανικά και αυγό μελάτο, ένα πιάτο γεμάτο umami νοστιμιά και σπιτική πληθωρικότητα. Το μόνο που θα σε συμβούλευα είναι να το μοιραστείς, δηλαδή να μην το πάρεις για κυρίως μόνο για εσένα, γιατί, ενώ είναι μαγικό, εάν το φας όλο μόνη σου θα μπορούσε εύκολα να σε λιγώσει.

izakaya_dessert.jpg

Στα γλυκά τώρα η ασιατικότροπη πάβλοβα, που φυσικά δεν λεγόταν έτσι αλλά δυσκολεύομαι να θυμηθώ το όνομά της, ήταν ιδανική για να δροσιστείς και να φρεσκάρεις τον ουρανίσκο σου, χάρη στην έντονη παρουσία yuzu και lime σε εκδοχή μους και semifreddo, ώστε μετά να συνεχίσεις με την ησυχία σου τη βραδιά σου στο μπαρ.

Info: Λουκιανού 8, Κολωνάκι, 2107257776

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.