Τελικά οι νέοι εμπιστεύονται την τράπουλα Ταρώ για να λύσουν τα ερωτικά τους; Μία expert μας απαντά

Τελικά οι νέοι εμπιστεύονται την τράπουλα Ταρώ για να λύσουν τα ερωτικά τους; Μία expert μας απαντά
Unsplash

Έρωτας και τύχη: δύο λέξεις αντίθετες ή συνώνυμες; Μπορεί μια τράπουλα Ταρώ να σου λύσει τις απορίες γύρω από την ερωτική σου ζωή; 

Σήμερα είναι η γιορτή των ερωτευμένων, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που σύμφωνα με τους ψυχολόγους, είτε πιστεύεις είτε όχι στον όλο εορτασμό, φέρνει ποικίλα συναισθήματα. Κυρίως συναισθήματα πίεσης, άγχους και στρες για το πού πάει τέλως πάντων η ερωτική μας ζωή, αν μας θέλει αυτός που έχουμε ερωτευθεί, τι μπορεί να σκέφτεται το έτερον μου ήμισυ, και πολλά ακόμη. Όπως έλεγαν, όμως, οι γιαγιάδες μας αυτά είναι τυχερά! Ή μήπως όχι; Ο άνθρωπος έχει πάντα την τάση να θέλει να ελέγξει το μέλλον και την τύχη του, οπότε σε αυτή την περίπτωση έρχεται η τράπουλα Ταρώ, για να μας αποκαλύψει τι επρόκειτο να συμβεί.

Είναι μια μεγάλη μερίδα, που διαφωνεί εντελώς με την όλη φιλοσοφία της Αστρολογίας και της Ταρώ, αλλά η νέα γενιά φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη. Η ενέργεια που ρέει στο σύμπαν και η Θεά Τύχη έρχονται να ενωθούν μέσα σε μια τράπουλα από την οποία και ζητάνε συχνά απαντήσεις κυρίως για τα ζητήματα καρδιάς. Τι έχει να μας πει, λοιπόν, μία expert της πιο ερωτικής τράπουλας; Ποια είναι τα εωρτήματα που ακούει συνήθως αυτές τις μέρες και τελικά εμπιστεύονται οι νέοι την Ταρώ; Όλες οι απαντήσεις παρακάτω, στη συζήτηση που κάναμε με την Έλενα Γκιτσάλη, η οποία μας μίλησε για τους «νόμους» του έρωτα.

Οδηγός αγοράς: Τα πιο πρωτότυπα δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο για εσένα που βαρέθηκες τα σοκολατάκια

tarot_cards-(2).jpg

Unsplash

Τελικά υπάρχει νεανικό κοινό που θα εμπιστευτεί τις τράπουλες ταρώ για να μάθει για τα αισθηματικά του;

Ναι υπάρχει. Πλέον, τόσο η Ταρώ, όσο και κάποιες άλλες μέθοδοι όπως π.χ. οι κάρτες Λένορμαν (Lenormand) έχουν, τρόπον τινά, «απενοχοποιηθεί» στα μάτια τoυ κόσμου. Ενώ, λοιπόν, παλαιότερα εμπιστεύονταν την Ταρώ κυρίως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, τώρα μπορώ να πω από προσωπική, και όχι μόνο, εμπειρία πως όλο και πιο νέοι άνθρωποι έλκονται από τη μέθοδο. Και το κυριότερο; Όλο και περισσότεροι άντρες ενδιαφέρονται να μάθουν.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που ακούς; Τι είναι αυτό που απασχολεί τους περισσότερους;

Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα περίμεναν να ακούσουν ότι τα αιτήματα και, ως εκ τούτου και οι ερωτήσεις, αφορούν κυρίως στην αισθηματική ζωή των ερωτούντων. Η αλήθεια όμως είναι ότι όλο και πιο πολλοί ρωτούν για το επαγγελματικό τους μέλλον με την έννοια σημαντικών κινήσεων που πρέπει να κάνουν, σχετικών με την εξέλιξη της καριέρας τους και της οικονομικής τους πραγματικότητας. Φυσικά, τα θέματα της καρδιάς κρατούν την πρωτοκαθεδρία καθώς ο έρωτας είναι ένα από τα βασικότερα, πιο δυνατά και πιο πολύπλοκα συναισθήματα που ξυπνάει μέσα μας τον επαναστάτη έναντι σε μια εποχή που μόνο για το ρομαντισμό της δεν φημίζεται.

Οπότε, σε σχέση πάντα με τον παντοδύναμο έρωτα, οι πιο συχνές ερωτήσεις είναι οι παρακάτω: Πότε θα κάνουμε σχέση; Είναι η αδερφή ψυχή μου; Με αγαπά; Θα βρω ποτέ το άλλο μου μισό; Τι μπορώ να κάνω για να προσελκύσω τον έρωτα; Πως θα ξεπεράσω, ή πως θα ξεπεράσει το ταίρι μου, το φόβο της δέσμευσης; Και άλλες πολλές.

tarot_cards-(4).jpg

Υπάρχουν άτομα που έρχονται ξανά και ξανά για την ίδια υπόθεση; Τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει σε αυτά που θα τους πεις;

Υπάρχουν άτομα που έρχονται συχνά ζητώντας συμβουλές και αυτό είναι καλό γιατί έτσι χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης, μεταξύ εμού και του ανθρώπου που έχω απέναντί μου, η οποία αποπνέει σιγουριά και ασφάλεια. Έτσι, ο άνθρωπός μου, το ανάγνωσμά μου δηλαδή, μπορεί ελεύθερα να εκφράσει τις όποιες σκέψεις και τα συναισθήματά του χωρίς δεύτερες σκέψεις. Φυσικά, έχουν υπάρξει και κάποια άτομα που ήρθαν ξανά και ξανά για το ίδιο θέμα ή, πιο συγκεκριμένα, με τα ίδια θέματα και προβλήματα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Εγώ, μέσα από το κλειδί της Ταρώ, θα αναλύσω και θα αποσυμβολίσω τις κάρτες σύμφωνα με τη δόνηση της στιγμής και τις ενέργειες της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Η αλήθεια είναι ότι η Ταρώ συμβουλεύει και εξηγεί το πώς μπορεί να αποδεσμευτεί ο καθένας από εμάς από μπλοκαρίσματα και πώς θα καταλάβουμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε τα μονοπάτια του δικού μας πεπρωμένου.

Είναι το κοινό ενημερωμένο από πριν για το τι θα πει ταρώ και γιατί πιστεύεις ότι την επιλέγουν πιο πολύ για τα «ζητήματα καρδιάς»;

Δεν είναι όλοι ενημερωμένοι πλήρως για το τι θα πει Ταρώ, με την έννοια ότι δεν γνωρίζουν ότι η Ταρώ, όπως εξάλλου και η Αστρολογία, είναι βαθιά αυτογνωσιακές και άκρως εσωτερικά θεραπευτικές μέθοδοι. Ο λόγος, τώρα, που αρκετοί ακόμα την επιλέγουν πιο πολύ για τις αισθηματικές τους αναζητήσεις, έγγειται στο γεγονός ότι ακόμα στις συνειδήσεις αρκετών έχει περάσει σαν μέθοδος με συγκεκριμένη χρήση, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Δεν πειράζει όμως, όλα μπορούν να αλλάξουν, απλά θέλουν το χρόνο τους. Η δουλειά μου, και η δουλειά της κάθε αναλύτριας Ταρώ που σέβεται τη μέθοδο, τον εαυτό της και τους άλλους, είναι βαθιά αγαπητική καθώς, εκτός από γνώση, προσφέρει συμπόνια, νοίαξιμο και βοήθεια. Με όπλο μου τις κάρτες προσπαθώ να διορθώσω τα βάσανα των ανθρώπων.

Είναι πιο πολλά τα ραντεβού σου πριν του Αγίου Βαλεντίνου;

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι γιορτές π.χ. τα Χριστούγεννα ή η Πρωτοχρονιά καθώς και του Αγίου Βαλεντίνου έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την έντονη συναισθηματική φόρτιση που είναι γνωστή και ως «ψυχολογία των γιορτών». Του Αγίου Βαλεντίνου, τώρα, τη γιορτή του έρωτα, πολλές φορές, τόσο οι δεσμευμένοι, όσο και οι αδέσμευτοι βιώνουν στρεσογόνες καταστάσεις, είτε γιατί πρέπει να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του/της συντρόφου, είτε γιατί νιώθουν μελαγχολία γιατί δεν έχουν σύντροφο ή γιατί, λόγω συνθηκών, δεν μπορούν να είναι με το άτομο που αγαπούν. Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς άλλους ακόμα, η περίοδος πριν του Αγίου Βαλεντίνου έχει πράγματι αρκετά ραντεβού.

tarot_cards-(1).jpg

Με ποια κάρτα πρέπει να χαρούμε και με ποια να κλάψουμε όσον αφορά τις σχέσεις μας;

Πριν απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, θα ήθελα να ξεκινήσω με το γεγονός ότι οι κάρτες δεν είναι φορείς του κακού ή του καλού, της χαράς ή της λύπης, απλά φροντίζουν με τον τρόπο τους να μας τα υποδεικνύουν. Υπάρχουν κάποιες κάρτες, ωστόσο, που θα δείξουν λίγο πιο έντονα τις ενέργειες σε μια προσπάθεια, είτε να μας προφυλάξουν, είτε να μας νουθετήσουν, είτε να μας χτυπήσουν φιλικά την πλάτη επισημαίνοντάς μας ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

tarot_cards-(3).jpg

Πες μας την νούμερο ένα ερωτική συμβουλή που θα μας έδινε η ταρώ.

Να αγαπάμε τον εαυτό μας και να ζούμε στο εδώ και τώρα καθώς ο κόσμος μας θα είναι τόσο ευτυχισμένος όσο είμαστε εμείς. Ξέρεις, η πραγματικότητά μας είναι δονούμενη και για να πάρουμε τα καλούδια της πρέπει να συντονιστούμε με τις σωστές ενέργειες. Οι κάρτες μας συμβουλεύουν και καμιά φορά μας τραβάνε το αυτί λέγοντάς μας να είμαστε αληθινοί, τόσο με τον εαυτό μας, όσο και με τους άλλους. Να πετάξουμε από πάνω μας ενοχές και προκαταλήψεις, να κρατήσουμε το παρελθόν στο παρελθόν και να μην το κουβαλάμε στο παρόν και στο μέλλον μας κάνοντας άσκοπες συγκρίσεις. Μην ξεχνάμε ότι όλοι είμαστε καλοί ή κακοί, ανάλογα με το ποιος «διηγείται το παραμύθι». Να διαβεβαιώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, φτάνοντας στον πυρήνα της ύπαρξής μας, ότι αξίζουμε τα καλύτερα και ότι δεν θα συμβιβαστούμε με μετριότητες.

Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία μας χέρι – χέρι με τη φαντασία και τη διάθεση να πειραματιστούμε και να ζήσουμε υπέροχα έντονες στιγμές, θα μας επιτρέψουν να βρούμε δημιουργικές λύσεις στα όποια προβλήματά μας και ποτέ να μην ξεχνάμε ότι η Ταρώ συνεργάζεται ωραιότατα με την ελεύθερη βούλησή μας. Εξάλλου, όπως είχε πει και ο William James, Ο κόσμος μας είναι πιο πλούσιος όταν έχουμε ένα μικρό «διάβολο» μέσα μας, με την προϋπόθεση ότι έχουμε το πόδι μας στο λαιμό του.

Θα κλείσω με κάτι «δανεισμένο» από τον αγαπημένο Χαλίλ Γκιμπράν: “Να πιστεύεις στα όνειρα, γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας.”»

Ευχαριστούμε πολύ την Έλενα Γκιτσάλη, η οποία είναι ειδικός της Αστρολογίας και της Ταρώ, ενώ παράλληλα συμμετέχει ως εισηγήτρια στη σχολή «Ουρανογνωσία».

ΔΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ