Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας είναι γεγονός (και μπορείς να λάβεις μέρος)!

Γωγώ Φούντα
Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας είναι γεγονός (και μπορείς να λάβεις μέρος)!

Με το Instagram να έχει κατακλύσει τη ζωή μας, όλες μας λίγο ή πολύ είμαστε ερασιτέχνες φωτογράφοι! Τα smartphones έχουν τόσες πολλές δυνατότητες που με ένα κλικ μπορούμε να αποτυπώσουμε κάτι... μαγικό! Για αυτό και τα Public διοργανώνουν το μεγαλύτερο ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας και video, τα Public Moments Awards!

Και επειδή η Κυριακή σημαίνει βόλτα, αν κι εσύ, όπως κι εμείς, έχεις συνδέσει την Κυριακή σου με περιπάτους στην πόλη και αν σου αρέσει η φωτογραφία ή το βίντεο και θέλεις να αναδείξεις το ταλέντο σου, ήρθε η ώρα να επιβραβευτείς! Μέσα από μία πολύ απλή διαδικασία και χρησιμοποιώντας την αγαπημένη τους συσκευή, κινητό, φωτογραφική, drone ή action camera, μπορείς να λάβεις μέρος και να ανεβάσεις φωτογραφίες ή βίντεο στο microsite www.publicmoments.gr έως τις 22 Μαΐου. Προλαβαίνεις!

Η «ματιά» του Queen.gr

Εμείς μπήκαμε στο www.publicmoments.gr και ρίξαμε μια ματιά στις συμμετοχές που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα και αφορούν στη θεματική ενότητα της πόλης. Ορίστε τι μας άρεσε από την Κυριακή στην πόλη:

1. Κυριακή πρωί και ακόμα και ο Ηλεκτρικός Σταθμός στον Πειραιά κοιμάται... (Tesi Evelpidou)

fwtoooo 1fbe6

2. Άνω Πόλη... (George Papanas)

ferdeve 7e763

3. Και έρχεται και η Κυριακή... (Theo Kost)

erfgegeh56hju5j 13bdb

4. Άτακτα αναμμένα φώτα πίσω από παράθυρα πολυκατοικιών...το κάθε ένα κρύβει και μια ιστορία. Φωτεινή ή σκοτεινή... (Kostas Kissas)

uykiluil a8aea

5. Αρχαία αγορά (Antonis Geo)

kiwejiooopi 93f4b

Πώς θα αναδειχθεί το καλύτερο έργο;

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν πολύ γνωστοί και διακεκριμένοι φωτογράφοι και βιντεογράφοι, που θα κληθούν να αναδείξουν τα καλύτερα έργα. Συγκεκριμένα: Γιάννης Μπεχράκης – πολυβραβευμένος φωτογράφος του Reuters, Ειρήνη Βουρλούμη – βραβευμένη φωτογράφος των New York Times, Τζίμι Δροσινός – φωτογράφος και κινηματογραφιστής, Αριστείδης Κοντογιώργης – φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας, Θοδωρής Μάρκου – φωτογράφος, Γιώργος Φρέντζος – κινηματογραφιστής & ιδρυτικό μέλος του GSC.

Σημαντική είναι η συμβολή του κορυφαίου Έλληνα φωτογράφου και φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη στο διαγωνισμό, καθώς έχει κερδίσει αναρίθμητα βραβεία σε όλον τον κόσμο για το έργο του. Φέτος μόνο, διακρίθηκε για το φωτορεπορτάζ του στα νησιά του Αιγαίου όπου κάλυψε την προσφυγική κρίση. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε τις 7 διακρίσεις του ως φωτογράφος της χρονιάς στο πλαίσιο των Fuji Awards και το 1ο Βραβείο στην κατηγορία General News Stories από World Press foundation για το έργο του στην κάλυψη του πολέμου στο Κόσσοβο το 2000!

Δεν σε πείσαμε ακόμη; Τις Κυριακές η πόλη αλλάζει ρούχα και φοράει τα καλά της. Γεμίζει από παρέες που εξερευνούν τα στέκια, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία, τα πάρκα. Αν κι εσύ λατρεύεις να απαθανατίζεις αυτές τις στιγμές της πόλης, τότε είσαι έτοιμη να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό!

Είκοσι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα, δωροεπιταγές Public (αξίας 8.600 ευρώ) και προβολή του έργου τους στη Φωτογραφική Έκθεση που θα διοργανώσουν τα Public! Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο publicmoments.gr και... ας κερδίσουν οι πιο όμορφες στιγμές των Κυριακών μας!

#Public #Publicmoments #Sundays #OiKyriakesmas #photos #video