Ποιος είναι τελικά ο σωστός χρόνος για να βράσει ένα αυγό;

Νικόλας Σακελλαρίου
Ποιος είναι τελικά ο σωστός χρόνος για να βράσει ένα αυγό;

Tα λεπτά, ίσως και τα δευτερόλεπτα, παίζουν ρόλο. Και ο Νικόλας Σακελλαρίου τα μετράει για εμάς.

Σίγουρα ο καθένας μας προτιμά να τα τρώει με διαφορετική υφή και ρευστότητα. Εδώ σου έχω ένα οδηγό για να απολαμβάνεις κάθε φορά τα αυγά σου. Ο χρόνος μετράει πάντα από το σημείο βρασμού και μετά.

Αυγό μελάτο

Στα 5 λεπτά το ασπράδι έχει σχεδόν πήξει αλλά ο κρόκος είναι ακόμα ρευστός

Αυγό σχεδόν σφιχτό

Στα 6 λεπτά το ασπράδι και ο κρόκος αρχίζουν να πήζουν

Αυγό σφιχτό

Στα 8 λεπτά έχουμε ένα ασπράδι και κρόκο σφιχτό

Αυγό πολύ σφιχτό

Μετά τα 10 λεπτά έχουμε ένα πολύ σφιχτό αβγό

egg_2.jpg

Για να μην σπάσουν τα αυγά κατά το βράσιμο, καλό είναι να τα έχουμε βγάλει από το ψυγείο 15-20 λεπτά έτσι ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου, πριν τα βάλουμε μέσα στο νερό για να βράσουν.

Ρίξτε και 6-8 σταγόνες ξύδι. Και καλή απόλαυση.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos