Αυτά είναι τα top μπαχαρικά που θα αναβαθμίσουν όλες τις συνταγές σου

Νικόλας Σακελλαρίου
Αυτά είναι τα top μπαχαρικά που θα αναβαθμίσουν όλες τις συνταγές σου

«Αν και ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα, έχω συγκεντρώσει μια λίστα με κάποια από τα μπαχαρικά που θεωρώ ότι πρέπει να έχετε στην κουζίνα σας», λέει ο Νικόλας Σακελλαρίου

Μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα γευστικό μπαχαρικό που έχει ωραία γεύση και μπαίνει σχεδόν σε όλα τα αλμυρά πιάτα σε μικρές δόσεις.

Σκόνη σκόρδου

Ακόμα κι αν επιλέγετε να χρησιμοποιείτε φρέσκο σκόρδο σε τακτική βάση, το να έχετε σκόνη σκόρδου στο ντουλάπι σας, μπορεί να σας λύσει τα χέρια σε περίπτωση που το χρειαστείτε. Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προσθέσετε γεύση σκόρδου σε μια συνταγή ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα δικά σας μείγματα μπαχαρικών.

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι ξυλώδες, λεμονάτο και ήπιο. Χρησιμοποιείται πιο συχνά ως άρωμα για κρέατα και μαγειρευτά.

Τι να μαγειρέψεις μία βροχερή μέρα; Stir fry με ψαρονέφρι και λαχανικά!

Κανέλα

Ενώ η κανέλα είναι πιθανώς πιο γνωστή ως πρόσθετο σε γλυκές συνταγές, μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη και σε ορισμένα αλμυρά πιάτα. Χρησιμοποιήστε τη σε πολύ μικρές δόσεις σε σάλτσες, κυρίως ντομάτας.

Ρίγανη

Λίγη αποξηραμένη ρίγανη θα δώσει στη σάλτσα ντομάτας σας μια μεσογειακή νότα. Μπορεί επίσης να είναι μια πικάντικη προσθήκη σε ιταλικές και μεξικάνικες συνταγές.

ratul-ghosh-NPrWYa69Mz0-unsplash.jpg

Δενδρολίβανο

Το αποξηραμένο δεντρολίβανο είναι απαραίτητο στη γαλλική και μεσογειακή κουζίνα. Είναι γήινο και ξυλώδες. Το δεντρολίβανο δίνει στα πιάτα σας ένα μοναδικό χαρακτήρα.

Πιπέρι καγιέν

Το πιπέρι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε πικάντικο χαρακτήρα στις συνταγές σας.

Κύμινο

Το κύμινο έχει καπνιστή, γήινη γεύση χρησιμοποιείτε σε πολλά έθνικ πιάτα, όπως ινδική και νοτιοαμερικανική κουζίνα. Και αν δεν βάλεις στα σουτζουκάκια, σίγουρα κάτι θα τους λείπει.

Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο λειτουργεί καλά τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα. Είναι ότι πρέπει για σάλτσες μπεσαμέλ και συνταγές με τυριά. Σε γλυκές παρασκευές, συνδυάζετε τέλεια με την κανέλα.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos