Η Αθηνά Οικονομάκου μιλά αποκλειστικά στο Queen.gr λίγο πριν μπει στην αίθουσα τοκετού!

Η Αθηνά Οικονομάκου μιλά αποκλειστικά στο Queen.gr λίγο πριν μπει στην αίθουσα τοκετού!

Διανύει τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης της και η ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο Queen.gr για την καλύτερη περίοδο της ζωής της

Υπέροχη, θετική, χαρούμενη και έτοιμη να γίνει μαμά! Η Αθηνά Οικονομάκου μετρά αντίστροφα και από μέρα σε μέρα περιμένει να κρατήσει στην αγκαλιά της το μωρό που κυοφορούσε όλους αυτούς τους μήνες.

Διανύει τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης της και η ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο Queen.gr για την καλύτερη περίοδο της ζωής της, για το πώς προετοιμάστηκε όλους αυτούς τους μήνες, αν ήταν προγραμματισμένη η εγκυμοσύνη της και ποιος θα τη βοηθήσει με τη φροντίδα του παιδιού!

Athina Oikonomakou post2.png

Διανύεις τις τελευταίες εβδομάδες τις εγκυμοσύνης σου. Πόσο γρήγορα ή πόσο αργά περνάνε οι μέρες μέχρι την πιθανή ημερομηνία τοκετού σου;

Φτάνοντας στο τελευταίο στάδιο οι μέρες περνούν αρκετά αργά και η αγωνία κορυφώνεται. Η αλήθεια είναι πως πλέον ανυπομονώ να έρθει η στιγμή του τοκετού, το μωρό είναι ολοκληρωμένο πια κι εγώ νιώθω πολύ έτοιμη γι’ αυτό που πρόκειται να συμβεί.

Η εγκυμοσύνη ήρθε τυχαία ή επιδίωκες να γίνεις μαμά σε αυτή τη φάση της ζωής σου;

Ήταν συνειδητή απόφαση δική μου και του συζύγου μου και είμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες που προέκυψε γρήγορα και είχα μια εύκολη εγκυμοσύνη.

Για την εγκυμοσύνη σου, δεδομένου ότι είναι η πρώτη, έψαξες να μάθεις περισσότερα; Για παράδειγμα, τι συμβαίνει στο σώμα μήνα με το μήνα ή τι θα χρειαστεί το μωρό μετά τη γέννηση;

Από την αρχή της εγκυμοσύνης μου έψαχνα διάφορα site για μέλλουσες μαμάδες, τα οποία εμπεριέχουν tips και πληροφορίες για να είμαι όσο γίνεται πιο έτοιμη και ενημερωμένη κατάλληλα για τον ερχομό του μωρού μου. Βρήκα πολλές χρήσιμες συμβουλές και ενημερώνομαι πλέον πολύ συχνά και σε τακτά χρονικά διαστήματα από την ιστοσελίδα των www.pampers.gr, στην οποία βρήκα πολλά και ενδιαφέροντα tips για την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και μετά την γέννηση του μωρού. Επίσης, έχω διαβάσει διάφορα blogs Ελληνίδων και ξένων μαμάδων που μου έδωσαν πολλές πληροφορίες και σιγουριά ότι έχω προετοιμαστεί για τις ημέρες που θα έρθουν μετά τη γέννηση.

Υπάρχει κάτι που δεν γνώριζες και σε έχει εντυπωσιάσει;

Αυτό που μου απέσπασε την προσοχή ήταν ένα άρθρο στην ιστοσελίδα των Pampers με τίτλο, «Συμβουλές για τον τοκετό». Για μία γυναίκα η στιγμή αυτή είναι γεμάτη από χαρά αλλά και χίλιες ερωτήσεις: Τι θα συναντήσω; Θα τα καταφέρω; Θα αντέξω τον πόνο; Διαβάζοντας αυτό το άρθρο πήρα απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που είχα. Διαπίστωσα ότι οι τεχνικές αυτές που διάβασα όπως, οι αργές ανάσες, η πνευματική χαλάρωση, κλπ, ανακουφίζουν τον πόνο από τις συσπάσεις και βοηθούν σε όλη τη διαδικασία του τοκετού. Θα προσπαθήσω να τα εφαρμόσω όλα εκείνη τη στιγμή, καθώς θα ωφελήσουν εμένα αλλά και το μωρό.

Πώς βίωσες την εγκυμοσύνη σου όλο αυτό το διάστημα;

Οι μήνες κύλησαν πολύ γρήγορα γιατί το μεγαλύτερο διάστημα της εγκυμοσύνης μου δούλευα. Ευτυχώς, όπως προείπα, είχα μια πολύ εύκολη εγκυμοσύνη που δεν με κούρασε, αντιθέτως, ευχαριστήθηκα την κάθε στιγμή. Εύχομαι σε κάθε μέλλουσα μανούλα να έχει την ίδια τύχη με μένα!

Έχεις προετοιμαστεί για την άφιξη του μωρού σου; Για παράδειγμα ξέρεις πώς να αλλάζεις πάνα ή να το κάνεις μπάνιο με ασφάλεια;

Έχω ενημερωθεί, και όπως ανέφερα και πριν, έχω διαβάσει διάφορα άρθρα και tips τα οποία με έχουν βοηθήσει. Επίσης μέσα από το www.pampers.gr έμαθα διάφορα μυστικά για την αλλαγή της πάνας. Ξέρεις οι πρώτες αλλαγές είναι πάντα δύσκολες, καθώς φοβάσαι μην πονέσεις το μωρό ή το τραυματίσεις χωρίς να το καταλάβεις. Ακόμη και η σωστή επιλογή της πάνας παίζει καθοριστικό ρόλο για να νιώθει το μωρό άνετα και φυσικά η αλλαγή να γίνεται πιο γρήγορα. Αυτές που έχω επιλέξει εγώ για το μωρό μου είναι τα Pampers Premium Care, καθώς προσφέρουν καινοτομίες όπως, δείκτη υγρασίας, έχουν μεγάλη απορροφητικότητα και απαλότητα, ώστε το μωρό να νιώθει άνετα και να απολαμβάνει την αγάπη των γονιών του στο έπακρο!

Έχεις ετοιμάσει το παιδικό δωμάτιο;

Ναι, είναι έτοιμο από όταν μπήκα στον ένατο μήνα.

Ήσουν προετοιμασμένη για τις αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο σώμα σου αλλά και την ψυχολογία σου;

Νομίζω ότι μέχρι να το ζήσεις δε γνωρίζεις τι πρόκειται να συμβεί. Ωστόσο, παρόλο που πήρα αρκετά κιλά, δεν είχα πρόβλημα που το σώμα μου άλλαζε, αντιθέτως θεωρώ ότι αυτό ήταν και το φυσιολογικό να συμβεί. Ευχαριστήθηκα και το φαγητό και τα γλυκά χωρίς να καταπιεστώ. Θέλω να πιστεύω ότι, όσο εύκολα πήρα αυτά τα κιλά, άλλο τόσο εύκολα θα τα χάσω. Όσο για την ψυχολογία μου, θεωρώ ότι επειδή ήμουν πολύ συνειδητοποιημένη γι’ αυτό που μου συνέβαινε και κάνω πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία, διαχειρίστηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ψυχολογικές διακυμάνσεις της εγκυμοσύνης.

Θα μπορούσες να μας δώσεις κάποια tips ομορφιάς που ακολούθησες και εσύ στην εγκυμοσύνη σου;

Συνέχισα να προσέχω τον εαυτό μου με τον ίδιο τρόπο που το έκανα και πριν. Φρόντιζα πολύ τα μαλλιά μου και το δέρμα μου. Χρησιμοποίησα ειδικές φαρμακευτικές κρέμες για την πρόληψη των ραγάδων και έκανα και ειδική γυμναστική εγκυμοσύνης.

Έχεις ετοιμάσει τη βαλίτσα τοκετού; Ξέρεις τι θα χρειαστείς;

Ακολούθησα όλα όσα διάβασα και έχω ετοιμάσει ήδη την βαλίτσα του τοκετού. Βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο www.pampers.gr το οποίο έλεγε ότι θα πρέπει η βαλίτσα του τοκετού να είναι ήδη έτοιμη τουλάχιστον δυο εβδομάδες πριν την ημερομηνία τοκετού. Η αλήθεια είναι ότι ακολούθησα κατά γράμμα τα tips και πήρα όλα όσα θα χρειαστώ τις μέρες εκείνες, από ρούχα και είδη προσωπικής φροντίδας για μένα και το μωρό μέχρι και την φωτογραφική μηχανή και τον φορτιστή του κινητού για τον μπαμπά μας.

Θα έχεις βοήθεια στο σπίτι μετά τον τοκετό;

Δεν έχω ιδέα τι ανάγκες θα προκύψουν και αν θα χρειαστώ ή όχι βοήθεια. Η αλήθεια είναι πως φαντάζομαι, ότι το πρώτο διάστημα θα θέλω να είμαι μόνη μου, με τον άντρα μου και το μωρό. Περιμένω, όμως, με το καλό να έρθει αυτή η στιγμή και αναλόγως θα αποφασίσω.