5 τραγούδια της Ελλάδας που μπήκαν στην πεντάδα της Eurovision κι ένα που σχεδόν τα κατάφερε

Πατούλια Κατερίνα
5 τραγούδια της Ελλάδας που μπήκαν στην πεντάδα της Eurovision κι ένα που σχεδόν τα κατάφερε

Πέρα από τη νίκη της Παπαρίζου, είχαμε και πολλές μικρές νίκες

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019, η Κύπρος και η Ελλάδα διεκδικούν μια θέση στον τελικό της Eurovision 2019 που θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Μαΐου 2019.
Η χώρα μας, που τα τελευταία χρόνια δεν καταφέρνει ούτε να διακριθεί, ούτε και να μπει στην πεντάδα των καλύτερων του φεστιβάλ τραγουδιού της Ευρώπης, έχει ένα ένδοξο παρελθόν συμμετοχών, που άγγιξαν την κορυφή.

Εκτός από τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου το 2005, με το My Number One, υπάρχουν άλλες πέντε φορές που η Ελλάδα μπήκε στην πεντάδα των καλύτερων της Ευρώπης κι ακόμα μία που άγγιξε την πεντάδα καταλήγοντας στην έκτη θέση τελικά.

1977. Μάθημα Σολφέζ από τον Πασχάλη, την Μαριάννα Τόλη, τον Ρόμπι Γουίλιαμς και την Μπέσσυ Αργυράκη και η Ελλάδα παίρνει την Τρίτη θέση.



1992: Η Ελλάδα παίρνει την Πέμπτη θέση με την Κλεοπάτρα και το τραγούδι Όλου του κόσμου η Ελπίδα, θέση που μάλλον πήραμε μιας και την προηγούμενη χρονιά, η Άνοιξη της Βόσσου χαντακώθηκε και πήρε την 13η θέση.



2001: Οι Antique με την πρωτοεμφανιζόμενη Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν Die for You, και ξετρελαίνουν την Ευρώπη, δίνοντας στην Ελλάδα την Τρίτη θέση.



2004: Ο Σάκης Ρουβάς, τραγουδάει και χορεύει Shake It, και καταλαμβάνει την Τρίτη θέση στην Eurovision.



2008: Η Καλομοίρα χορεύει, τραγουδάει και ξεσηκώνει την Ευρώπη με το My Secret Combination, και παίρνει την Τρίτη θέση.



Και ποιο τραγούδι πήρε την έκτη θέση, μένοντας για λίγο έξω από την πεντάδα; Δες την παρακάτω gallery.