Ένας χρόνος από τη δολοφονία της Καρολάιν και λίγο πριν την δικαίωση της μνήμης της

Κατερίνα Μπούσιου
Ένας χρόνος από τη δολοφονία της Καρολάιν και λίγο πριν την δικαίωση της μνήμης της

Η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την δολοφονία της, μπροστά στα μάτια της κόρης της, αποτελεί μία θλιβερή συγκυρία. 

Το έγκλημα των Γλυκών Νερών, δεν ήταν μόνο το πιο στυγερό έγκλημα των τελευταίων χρόνων. Θα μείνει ως η μέρα που «πάγωσε το αίμα μας», όπως γράφτηκε στα social media. Αλλά και η γυναικοκτονία που αφύπνισε συνειδήσεις, για να αλλάξουν πολλά, στην νομοθεσία της χώρας μας. Και μακάρι να μην γίνονταν με αυτό τον τρόπο.

Συναισθηματικά ήταν όμως η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μπροστά στα μάτια της κόρης τους Λυδίας, ήταν η ιστορία που μας άγγιξε και μας θύμωσε περισσότερο από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια. Γιατί περάσαμε 37 βασανιστικές μέρες που εκείνος σοκαρισμένος, αναζητούσε τους ληστές που μπήκαν στο σπίτι τους και αφαίρεσαν τη ζωή της γυναίκας του. Η τραγική ειρωνεία είναι πως σήμερα απολογείται στο δικαστήριο ο Μπάμπης, ζητώντας συγχώρεση.

Πλασματικά συναισθηματικός

Η μικρή Λυδία, δύο χρονών σήμερα, που ζει μόνιμα πια στην Αλλόνησο, στην στοργική αγκαλιά της μαμάς της Καρολάιν και του παππού της, βαφτίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και ακόμη δεν είναι σε μία ηλικία, που μπορεί να καταλάβει την τραγική της μοίρα, από τους πρώτους μήνες της ζωής της. Η πρόθεση της γιαγιάς της, των συγγενών και των φίλων της οικογένειας, είναι το παιδί να αλλάξει επώνυμο και να προσπαθήσουν όσο μπορούν, να του δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για μία φυσιολογική ζωή.

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στραγγάλισαν με μαξιλάρι την 20χρονη

Caroline: The murder that fooled the world, ήταν ο τίτλος του documentary του βρετανικού, Chanel 5. Δηλαδή, «Ο φόνος που ξεγέλασε τον κόσμο». Το στυγερό έγκλημα των Γλυκών Νερών δύσκολα θα ξεχαστεί και πάντα θα μας δημιουργεί ένα σφίξιμο στην καρδιά. Για αυτή τη νεαρή μάνα, την καλοσυνάτη Καρολάιν, που είχε όνειρα για την ζωή της, έρχονται οι μέρες της δικαίωσης της μνήμης της, καθώς αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις των μαρτύρων, έχουμε δημιουργήσει την πεποίθηση πως η νεαρή γυναίκα, ήθελε να ξεφύγει μακριά από τον άνθρωπο που κάποτε λάτρεψε ως τον άντρα της ζωής της. Αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν πρόλαβε.

Ο κατηγορούμενος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με δάκρυα στα μάτια σήμερα ζήτησε στην απολογία του, συγγνώμη. Την ανέφερε πολλές φορές αυτή την λέξη. Για να συμπληρώσει: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν με ενδιαφέρει τίποτε, μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ», όπως είπε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια άρχισε να εξιστορεί το τι συνέβη εκείνη την νύχτα, πως όλα έγιναν εν ολίγοις εν βρασμώ ψυχής και πως έστησε αυτό το θέατρο του παραλόγου για να παραπλανήσει τις αρχές. Πως σκότωσε την γυναίκα του, πως έβαλε το μωρό τους πάνω στο άψυχο κορμί της, πως σκότωσε την σκυλίτσα τους, την Ρόξυ, που υπεραγαπούσε η Καρολάιν, πως αναστάτωσε όλο το σπίτι για να φαίνεται πως είναι ληστεία και πως δέθηκε χειροπόδαρα για να πείσει τις αρχές για τους ισχυρισμούς του.

Σβήνουν όλα αυτά από την μνήμη μας με μία συγγνώμη; Όχι δεν μπορούν. Ειδικά όταν έχει αφαιρεθεί μία ανθρώπινη ζωή και όταν ένα παιδί μεγαλώνει, χωρίς τους δύο γονείς του. Σε κανένα παιδί δεν αξίζει αυτό.