Το βίντεο του προπονητή Steve Kerr για τα παιδιά στο σχολείο του Τέξας έγινε δίκαια viral

Πατούλια Κατερίνα
Το βίντεο του προπονητή  Steve Kerr για τα παιδιά στο σχολείο του Τέξας έγινε δίκαια viral
Stormy Flores, 11, sits with a sign bearing the names of the Robb Elementary School shooting victims during a prayer vigil in Uvalde, Texas, Wednesday, May 25, 2022. (AP Photo/Jae C. Hong) Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

19 μαθητές Δημοτικού σχολείου στο Τέξας, έχασαν τη  ζωή τους όταν ένας 18χρονος μπήκε στο σχολείο και άνοιξε πυρ.

Steve Kerr: Ο προπονητής των Golden State Warriors και η οργισμένη ομιλία του κόντρα στους πολιτικούς που δεν συμφωνούν για να αλλάξει ο νόμος για τα όπλα στις ΗΠΑ, έγινε viral στα social media, μετά το μακελειό στο σχολείο της Uvalde του Τέξας που κόστισε τη ζωή σε 19 παιδιά του Δημοτικού και σε δύο δασκάλες.


Η οργισμένη ομιλία

Ο προπονητής Steve Kerr αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση για μπάσκετ, δύο ώρες πριν τον αγώνα NBA της ομάδας του και εξήγησε σε έντονη συναισθηματική φόρτιση:

«Καμία ερώτηση περί μπάσκετ δεν έχει αξία. Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουμε δει ηλικιωμένους μαύρους ανθρώπους να σκοτώνονται σε σούπερ μάρκετ στο Buffalo, άνθρωποι να πυροβολούνται σε εκκλησία στην Καλιφόρνια και τώρα παιδιά δολοφονούνται στο σχολείο. ΠΟΤΕ θα κάνουμε κάτι γι’ αυτό»;

Ο Kerr υποστήριξε πως 50 γερουσιαστές κρατούν αιχμάλωτη μια ολόκληρη κοινωνία μιας και δεν υπογράφουν τον νόμο HR8, που έχει περάσει από Λευκό Οίκο από τον Μάρτιο του 2021 και απαιτεί έξτρα ελέγχους στις ιδιωτικές μεταφορές όπλων.

«Ο λόγος που δεν ψηφίζουν είναι για να έχουν την εξουσία. Σε ρωτώ Mitch McConnell, σας ρωτώ όλους εσάς, γιατί αρνείστε να κάνετε κάτι για τη βία για τους πυροβολισμούς σε σχολεία και μάρκετ, βάζετε τη δική σας επιθυμία για δύναμη πάνω από τις ζωές των παιδιών μας».

https://www.instagram.com/p/Cd98t4GL0Eq

Η ιστορία του προπονητή είναι γεμάτη πόνο καθώς και ο πατέρας τους, δολοφονήθηκε από άντρες το 1984 και η ομιλία του πριν το παιχνίδι NBA έχει πλέον πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές, ενώ την έχουν μοιραστεί δεκάδες σταρ των ΗΠΑ, που ζητούν κάτι να αλλάξει άμεσα.

https://www.instagram.com/p/Cd_1AWZDwjV

Τα σχόλια των celebs στις ΗΠΑ για τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, θα τα δεις παρακάτω