Η Anne Charrier είναι η άγνωστη καλλονή εγγονή της Brigitte Bardot - Η άσχημη σχέση με τη γιαγιά της

Η Anne Charrier είναι η άγνωστη καλλονή εγγονή της Brigitte Bardot - Η άσχημη σχέση με τη γιαγιά της
Instagram

«Δεν είμαι καλή γιαγιά. Οι εγγονές μου ζουν στη Νορβηγία με τον πατέρα τους, δεν μιλούν γαλλικά και δεν έχουμε την ευκαιρία να βλεπόμαστε», έχει παραδεχθεί η 87χρονη σήμερα Brigitte Bardot.

Πιθανότατα το όνομα Anne Charrier να μην λέει κάτι στους περισσότερους Έλληνες αυτή την στιγμή, μιας και η φήμη της περιορίζεται εντός γαλλικών συνόρων. Σε αντίθεση με τον θρύλο – γιαγιά της, Brigitte Bardot, της οποίας η φήμη δεν είχε σύνορα, φύλα, ηλικίες. Επειδή όμως σε κανέναν δεν αξίζει να αποκαλείται συνεχώς ως ο γιος/κόρη/σύζυγος/εγγόνι του τάδε ή του δείνα, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να δούμε ποια είναι στην πραγματικότητα η Anne Charrier.

https://www.instagram.com/p/BNejr_UBXnT
https://www.instagram.com/p/CC-V7FsAmkd

Πρόκειται για την κόρη του γιου της Γαλλίδας superstar, Nicolas - Jacques Charrier, και της συζύγου του Anne-Line Bjerkan, που έχει διανύσει τη δική της πορεία στον χώρο της υποκριτικής και του modelling.

https://www.instagram.com/p/B8wH38noIZN

Ο Nicolas - Jacques Charrier είναι το μοναδικό παιδί που απέκτησε η Briggite Bardot, από τον γάμο της με τον δεύτερο σύζυγό της και ηθοποιό Jacques Charrier. Γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1960 και δυστυχώς πέρασε ολόκληρη τη ζωή του νιώθοντας αποδεκτός μόνο από τον πατέρα του. Η σκληρή αλήθεια είναι πως τα συναισθήματά του ανταποκρίνονταν ανέκαθεν στην πραγματικότητα, μιας και η μητέρα του δεν ήθελε να αποκτήσει παιδί. «Δεν ήθελα να γεννήσω ένα επιπλέον ανθρώπινο ον. Νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στη Γη. Και με φοβίζουν», έχει παραδεχθεί χαρακτηριστικά σε μια από τις σπάνιες αναφορές της στη μητρότητα, που της φαινόταν ανέκαθεν αποκρουστική και «φυλακή».

https://www.instagram.com/p/CeTGoLcLSAk

«Σήμερα πιστεύω ότι μπορεί να μαθευτεί. Αλλά εκείνη την εποχή, ήταν δύσκολο. Δεν το ένιωθα και δεν καταλάβαινα γιατί, ενώ το είχα με τα ζώα. Με ‘μάζευαν’ επειδή τολμούσα να το παραδεχτώ», έχει περιγράψει η ίδια στο βιβλίο της, με τίτλο «Initialed BB» που κυκλοφόρησε το 1996.

36 χρόνια αφότου είχε γίνει μητέρα και με μια κοινωνία πιο έτοιμη να αποδεχθεί την αποστροφή (ή απλά την έλλειψη επιθυμίας) μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδιά, μπόρεσε να μοιραστεί την αλήθεια της χωρίς να περιορίζεται.

Ωστόσο, οι φράσεις με τις οποίες περιέγραψε την εγκυμοσύνη της ήταν πράγματι πολύ σκληρές: «Ήταν σαν ένας όγκος που με είχε φουσκώσει, που τον κουβαλούσα στη διογκωμένη σάρκα μου, σκεπτόμενη μόνο την ευλογημένη στιγμή κατά την οποία θα τον απομάκρυνα επιτέλους. Γρονθοκοπούσα το στομάχι μου και ζητούσα από τον γιατρό μου μορφίνη. Δεν άντεχα την θέα του κορμιού μου όταν ήμουν έγκυος. Σαν να είχα καρκινικό όγκο μέσα μου, που πεταγόταν και μου χαλούσε το καλλίγραμμο σώμα μου. Πολλές φορές ευχόμουν να είχα γεννήσει κουτάβι, παρά μωρό. Αφού ο εφιάλτης έφτασε στο αποκορύφωμά του, έπρεπε να ζήσω για μια ζωή το αντικείμενο της ατυχίας μου. Γέννησα χωρίς παυσίπονα. Ζώο τραυματισμένο μέχρι θανάτου, ούρλιαζα ασυγκράτητα. Δεν ήθελα να βλέπω το μωρό», έχει πει η Brigitte Bardot και σίγουρα κάθε ένα από αυτά τα λόγια θα πόνεσαν την καρδιά του μπαμπά της Anne Charrier.

Εκείνη ευτυχώς μεγάλωσε με την απόλυτη αγάπη και αποδοχή της οικογένειάς της, χωρίς ωστόσο να σημαίνει αυτό πως έχει συγχωρέσει τη γιαγιά της. Οι δυο γυναίκες δεν έχουν σχέσεις σήμερα και μάλλον τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Όταν η Brigitte Bardot χώρισε από τον σύζυγό της το 1963, ήταν εκείνος που πήρε την επιμέλεια του γιου τους, αφού εκείνη δεν ήθελε καν να τον δει να μεγαλώνει. Πρόκειται για μια απόφαση που προκάλεσε σάλο στην κοινή γνώμη της εποχής, η οποία μπορούσε μεν εν μέρει να αποδεχθεί μια σεξουαλικά απελευθερωμένη γυναίκα, αλλά όχι μια «άσπονδη» μητέρα που δεν θέλει την επιμέλεια του παιδιού της μετά το διαζύγιο.

Ο Nicolas - Jacques Charrier στις 27 Σεπτεμβρίου 1984 παντρεύτηκε τη μητέρα της Anne Charrier, Anne-Line Bjerkan και απέκτησαν την ίδια και την αδερφή της, Thea. Πρόκειται για ένα σούπερ μόντελ της δεκαετίας εκείνης, με καταγωγή από τη Νορβηγία, τα γονίδια του οποίου έπιασαν τόπο: Η Anne Charrier έκανε μερικά βήματα στον χώρο του μόντελινγκ και της υποκριτικής (όπως η γιαγιά της). Η Brigitte Bardot δεν ήταν καν στη λίστα καλεσμένων του γάμου του γιου της, συνεπώς δεν είναι να απορούμε που δεν βρίσκεται και στη λίστα «ευπρόσδεκτων» καλεσμένων στη ζωή της εγγονής της.

https://www.instagram.com/p/CHS4lVEArL7

Άλλωστε, οι γονείς της βρέθηκαν ακόμη και στα δικαστήρια με την Brigitte Bardot, όταν εκείνη εξέδωσε το αυτοβιογραφικό της βιβλίο το 1996, καθώς θεώρησαν πως αποτελεί παραβίαση της προσωπικής τους ζωής. Μάλιστα, το δικαστήριο δικαίωσε την πλευρά τους και κάλεσε την Bardot να τους καταβάλλει ως αποζημίωση ποσό της τάξης των 100.000 γαλλικών φράγκων.

«Δεν είμαι καλή γιαγιά. Οι εγγονές μου ζουν στη Νορβηγία με τον πατέρα τους, δεν μιλούν γαλλικά και δεν έχουμε την ευκαιρία να βλεπόμαστε», είχε πει χαρακτηριστικά η πάντα- εξωφρενικά- ειλικρινής Brigitte Bardot. Μερικά χρόνια αργότερα και με ίσως λίγη περισσότερη σοφία, κατάφερε να είναι πιο ήρεμη στις δηλώσεις της για τον γιο και τις εγγονές της: «Μιλάμε στο τηλέφωνο. Εκείνος ζει στη Νορβηγία, με επισκέπτεται μια φορά τον χρόνο, στη La Madrague της Γαλλίας μόνος του ή με την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τις εγγονές μου και ακόμη και την δισέγγονή μου. Τον αγαπώ με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Δεν μου μοιάζει. Σωματικά, κληρονόμησε πολλά από τον πατέρα του».

https://www.instagram.com/p/CFhkg-sq6PN

Χαρακτηριστική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στη Le Monde η 87χρονη σήμερα ηθοποιός: «Ο Nicolas-Jacques Charrier είναι τώρα 57 ετών και είναι υπέροχος. Έχτισε τη ζωή του στη Νορβηγία και τα κατάφερε. Αγαπάει τα παιδιά, νοιάζεται πολύ για την οικογένειά του και ταυτόχρονα και για μένα, λέει. Αισθάνομαι ακόμη και σαν κόρη του γιου μου, ενώ είμαι προγιαγιά! Αλλά εκείνη την εποχή, πώς να το πω, δεν ήξερα πώς να το κάνω. Φοβόμουν τα μωρά. Μερικές φορές πρέπει να δίνεις χρόνο».

Η Anne Charrier πάντως, στάθηκε πολύ πιο τυχερή από τον δικό της μπαμπά, μιας και ήταν μέλος μιας ενωμένης και αγαπημένης οικογένειας. Ειδικά ο μπαμπάς της, φάνηκε να θέλει να δώσει στις κόρες του, όση αγάπη δεν έλαβε στα παιδικά του χρόνια ο ίδιος. Πάντως, όπως δεν της μοιάζει και ο Nicolas Charrier, δεν της μοιάζει ούτε η μελαχρινή εγγονή της.

Πολύ γοητευτική και με ντελικάτα χαρακτηριστικά, έχει μια πιο ήρεμη αύρα από εκείνη της ναζιάρας, σπιρτόζας, «τσαχπίνας» γιαγιάς της.

https://www.instagram.com/p/CZTz5m1rp3j
https://www.instagram.com/p/CUDZJG6AcYS