To story της μαμάς της Γαρυφαλλιάς λίγο πριν τη δίκη και η πέτρα από τη Φολέγανδρο

Πατούλια Κατερίνα
To story της μαμάς της Γαρυφαλλιάς λίγο πριν τη δίκη και η πέτρα από τη Φολέγανδρο
INTIME NEWS

Η δίκη για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς ξεκινάει: Το ποστ στο Facebook και το story της Αλεξάνδρας Μάκου για το ξεκίνημα της δίκης.

Σήμερα (8 Νοεμβρίου 2022) ξεκινάει η δίκη του 30χρονου καθ΄ομολογίαν δράστη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο, από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Σύρου.

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση θα δικαστεί ο 30χρονος καθώς το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου, υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεων του.

Το story της μαμάς της Γαρυφαλλιάς και η κοινή φωτογραφία

Λίγο πριν το ξεκίνημα της δίκης, η μαμά της Γαρυφαλλιάς, Αλεξάνδρα Μάκου έκανε ένα story στο Instagram με μια κοινή φωτογραφία με την κόρη της να περπατά δίπλα της και το story αυτό το έκανε ένα repost αγάπης και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

paliospirou.joanna_2966547826255907596.jpg

«Πάντα περπατούσαμε δίπλα δίπλα, τώρα καλούμαι να περπατήσω χωρίς εσένα. Εσύ διασχίζεις το άπειρο σαν φως και φωτίζεις το δικό μου μονοπάτι. Σήμερα ξεκινάω για σένα τον δρόμο της δικαίωσής σου. Ελπίζω να ελευθερωθείς, ελπίζω να με βοηθήσεις να σταθώ στο ύψος σου», έγραψε η μαμά της Γαρυφαλλιάς.

Η φωτογραφία της πέτρας από τη Φολέγανδρο

petra.jpg

Εν τω μεταξύ, μια φωτογραφία στο προφίλ της κυρίας Αλεξάνδρας στο Facebook με την πέτρα από τη Φολέγανδρο και οι λέξεις που έγραψε φίλη της κυρίας Αλέκας, συγκινούν:

«Η κυρία (Αλέκα) είχε χαρεί που η Γαρυφαλλιά είχε γυρίσει στο πατρικό της στο Βελό Κορινθίας, μετά τις σπουδές της στην Αθήνα. Πίστευε ότι πλέον θα είχαν χρόνο να κάνουν ταξίδια μαζί.

Η Γαρυφαλλιά ήταν από αυτά τα κορίτσια που ζουν τη ζωή στο έπακρο. Υπήρχαν μέρες που μπορεί να έβγαινε μέχρι το πρωί, θα γύριζε σπίτι να αλλάξει και μετά θα πήγαινε Αθήνα να δει τα "ποντίκια της", όπως μου λέει η κυρία Αλέκα αναφερόμενη στα πειραματόζωα της στο πανεπιστήμιο που σπούδαζε φαρμακοποιός. Δεν άφηνε να πάει ο χρόνος χαμένος.

Η Γαρυφαλλια δεν τράβηξε ποτέ την προσοχή, αλλά όλοι της την έδιναν γιατί φυσικά σε κέρδισε με το γνήσιο ενδιαφέρον της να σε γνωρίσει, να σου μιλήσει και να γίνει φίλη σου», μου είχε πει η Αγγελική, μια απο τις φίλες της.

Η Γαρυφαλία Ψαράκου δολοφονήθηκε με πολύ βάναυσο τρόπο από το τότε αγόρι της ενώ ήταν διακοπές στην Φολέγανδρο, επειδή «χάλασε η φάση» όπως ο ίδιος είπε.

Αυτή η πέτρα ήταν μια πέτρα που είχε ζωγραφίσει η Γαρυφαλλιά σ'εκείνες τις διακοπές. Ήταν μέσα στην τσάντα που βρέθηκε μετά την δολοφονία της. Η κυρία Αλέκα την φυλάει σαν φυλαχτό ανάμεσα στις φωτογραφίες της πανέμορφης Γαρυφαλλιάς.

Σήμερα φαντάζομαι θα είναι μια από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής της. Έχει να αντιμετωπίσει στο δικαστήριο τον δολοφόνο της κόρης της. Η Γαρυφαλλιά πρέπει να δικαιωθεί σήμερα».

Η μαμά της Γαρυφαλλιάς ζητά δικαίωση:

6.07.2021. Η 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου ανασύρεται νεκρή από τη θάλασσα στη Φολέγανδρο. Ο σύντροφός της ομολογεί ότι εκείνος τη δολοφόνησε. «Χάλασε η φάση» και τη σκότωσε μία μέρα των διακοπών τους.

«Χρειαζόμαστε, λοιπόν, μια κοινωνία που θα αναγνωρίζει και θα απορρίπτει τη βία σε όποια μορφή κι αν εμφανίζεται, από όπου και αν προέρχεται. Μια κοινωνία στην οποία το να είσαι βίαιο άτομο δε θα σε εξυψώνει. Μια κοινωνία που θα εκπαιδεύει τα παιδιά της σε έννοιες όπως η αγάπη, η ισότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση. Θα φροντίζει να τιμωρεί αλλά ταυτόχρονα να σωφρονίζει τους δράστες. Θα βοηθά τα θύματα να ανακάμψουν ψυχικά, σωματικά και κοινωνικά. Δε θα κλείνει τα μάτια. Χρειαζόμαστε μια κοινωνία με ανθρώπους, με άλφα κεφαλαίο», είχε πει η Αλεξάνδρα Μάκου στο Queen.gr έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της κόρης της και είχε συμπληρώσει για τη μεγάλη απώλεια.

«Αυτό που νιώθω μετά από αυτή την τραγική απώλεια είναι ότι δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στον άνθρωπο... γιατί ακόμα υπάρχουν Άνθρωποι», τόνιζει η μαμά της Γαρυφαλιάς και οραματίζεται έναν κόσμο όπου θα πηγαίνουν ελεύθερες και ασφαλείς οι κόρες μας να απολαύσουν ένα ηλιοβασίλεμα στη Φολέγανδρο. Έναν κόσμο καθαρό, σαν το βλέμμα της Γαρυφαλλιάς».

Μαζεύουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι.

«Πώς μπορεί κάποιος να αντικρίσει με δύναμη και σθένος έναν άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού του; Μαζεύουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι. Είναι μία πολύ δύσκολη διαδικασία αυτή για μας, για όλη την οικογένεια και για τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου. Πώς μπορεί κάποιος να αντικρίσει με δύναμη και σθένος έναν άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού του; Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουμε. Δεν ξέρω τι μας περιμένει. Μαζεύουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να σταθούμε σε αυτό το παιδί απέναντι στη Γαρυφαλλιά μας, να τη δικαιώσουμε, όσο γίνεται βέβαια και εκείνη και εμάς. Γιατί δικαίωση για μας θα ήταν να γυρίσει πίσω στο παιδί μας που δυστυχώς δεν γίνεται», είπε στην ΕΡΤ η Αλεξάνδρα Μάκου λίγο πριν τη δίκη.