Στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς - Τι θα συμβεί με την 2χρονη κόρη της Εύας Καϊλή;

Κατερίνα Μπούσιου
Στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς - Τι θα συμβεί με την 2χρονη κόρη της Εύας Καϊλή;

Το αίτημα για αποφυλάκιση που απορρίφθηκε από τις βελγικές αρχές και η φιλοξενία της μικρής κόρης της Εύας Καϊλή σε φιλικό σπίτι μετά την προφυλάκιση των γονιών της. 

Δεν έχει προηγούμενο για τα ευρωπαϊκά πολιτικά δεδομένα, το σκάνδαλο διαφθοράς μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή και εμπλέκη μεταξύ άλλων, την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Μετά την σύλληψή τους, την κράτησή εκείνης στις γυναικείες φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες και με την αστυνομική έρευνα ήδη σε εξέλιξη, έχει ανακύψει τις τελευταίες ώρες ένα μείζον ζήτημα που αφορά στην 2χρονη κόρη τους Αριάδνη.

Ποιος θα αναλάβει την φροντίδα του παιδιού; Θα επιτραπεί τελικά να επιστρέψει στην Ελλάδα;

https://www.instagram.com/p/CBh3mvNAqtP

Το αθώο θύμα στο σκάνδαλο διαφθοράς

Μέχρι χθες το βράδυ, υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες για την τύχη της μικρής Αριάδνης, μετά την αιφνίδια σύλληψη των γονιών της στο διαμέρισμά τους στο κέντρο των Βρυξελλών. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά και την δική του σύλληψη από την βελγική αστυνομία, φροντίζει την εγγονή του στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε.

https://www.instagram.com/p/CdQ87fHqISA

Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Εύας Καϊλή, η δύο χρόνων Αριάδνη, βρίσκεται σε σπίτι πρώην συνεργάτη της ευρωβουλευτού. «Ο πατέρας της έχει πρόβλημα υγείας και αδυνατεί να την φροντίσει», όπως συμπλήρωσε ο κύριος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα όμως με τον γνωστό ποινικολόγο, η κυρία Καϊλή, προτίθεται να καταθέσει ξανά αίτημα για την προσωρινή αποφυλάκισή της και με την στενή επιτήρηση των αστυνομικών αρχών, για να βρίσκεται κοντά στην κόρη της. Αίτημα που προς το παρόν οι βελγικές αρχές δεν το έχουν κάνει αποδεκτό.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη, αν υπάρχει το ενδεχόμενο το παιδί, που είναι και το αθώο θύμα της όλης ιστορίας, θα ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη για να αναλάβουν την προσωρινή του επιμέλεια η γιαγιά του και η θεία και αδελφή της Καϊλή, Μανταλένα.

Η είδηση της γέννησης της κόρης της Εύας Καϊλή, είχε περάσει σχεδόν απαρατήρητη εν μέσω πανδημίας. Κανείς δεν γνώριζε μέχρι να το αποκαλύψει η ίδια 3 μήνες μετά, ότι η ευρωβουλευτής είχε γίνει μητέρα. Εκείνη την εποχή μάλιστα είχε μετακομίσει για ένα διάστημα με τον σύντροφό της και πατέρα της μικρής, Φραντσέσκο Τζόρτζι, στην Θεσσαλονίκη.

https://www.instagram.com/p/B9FAu9GAPYn

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ είχε μιλήσει για την επιλογή του ονόματός της κόρης της: «Ο αλγόριθμος της Αριάδνης, η ιστορία της Αριάδνης της Κρήτης, η αγάπη μου για την ιστορία και την μυθολογία μας, ήταν οι βασικοί λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή. Το ότι μεταφράζεται Αριάννα στα ιταλικά, ήταν τελικά και το καθοριστικό για να το επιλέξουμε την Πρωτοχρονιά του 2021 και κοντεύοντας να κλείσει 1 χρόνο».

Ενώ μιλώντας πριν από μερικούς μήνες στην εκπομπή «Τι λες τώρα»; στο Mega, είχε δηλώσει πως δεν επεδίωξε ποτέ να κάνει γνωστή την σχέση της με τον Φραντσέσκο, αλλά και την εγκυμοσύνη της.