«Κοριτσάκι μου, θησαυρέ μου»: Η Ελένη Τοπαλούδη θα έκλεινε τα 26 και η μαμά της συγκλονίζει

«Κοριτσάκι μου, θησαυρέ μου»: Η Ελένη Τοπαλούδη θα έκλεινε τα 26 και η μαμά της συγκλονίζει

«Ελένη μου, κοριτσάκι μου, ανθέ της Νιότης, θησαυρέ μου». Έτσι ξεκινούσε το μήνυμα της Κούλα Αρμουτίδου, της μαμάς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη.

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η κίνηση των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη να βρεθούν με τούρτα στο μνήμα της αδικοχαμένης κόρης τους, την ημέρα που εκείνη θα έκλεινε τα 26 χρόνια ζωής της.

15/1/1997 – 15/1/2023

topaloudi1.jpg

Η κυρία Κούλα Αρμουτίδου, η μαμά της Ελένης, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Γεννήθηκες και γέμισε η ζωή μου με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης. Ήσουν Ελένη μου ό,τι πιο όμορφο θα μπορούσε να μου συμβεί. Ένα μικρό πλασματάκι, ένα μικρούλι τοσοδούλι που είχε την ανάγκη μου. Ήταν τόσο μοναδική και ανεπανάληπτη η στιγμή που σε έφερα στο φως που ευχαριστούσα το Θεό γι’ αυτό το Θείο δώρο.

Και έρχεται ξαφνικά μια αποφράδα νύχτα που στα γκρεμίζει όλα. Γιατί υπάρχουν γύρω μας ανθρωπόμορφα κτήνη χωρίς καρδιά και ψυχή μες στα στήθη τους. Αυτοί οι φονιάδες, οι στυγεροί δολοφόνοι δεν υπολόγισαν ούτε μάνες, ούτε πατεράδες, ούτε αδέρφια ούτε κανέναν. Ευτυχώς που υπάρχει αυτή Η ΘΕΙΑ. Η ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ. Σ ΑΥΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΤΩ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΟΥ. ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».


Λίγες ώρες αργότερα η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας από την Ρόδο που έγινε σύμβολο έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό της στο Facebook:

«Ελένη μου,δεν μπορώ ,δεν αντέχω την απουσία σου.Ελένη μου,αχ κοριτσάκι μου.

Μου λείπεις, τίποτα δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Η κάθε μέρα που έρχεται φέρνει περισσότερο πόνο και μια απέραντη θλίψη. Έρχεται μέρα με τη μέρα η συνειδητοποίηση ότι αυτό το πλάσμα, το δικό σου πλάσμα δεν θα το ξαναδείς. Και αυτό πονάει τόσο που σε εξουθενώνει και σε προσγειώνει σε μια οδυνηρή πραγματικότητα.

Η μαμά της Ελένης, είχε συγκλονίσει τους πάντες και στη διάρκεια της δίκης τονίζοντας:

«Καμιά φορά σκέφτομαι αν θα τους άξιζε η θανατική καταδίκη, αλλά μετά λέω, όχι θάνατος. Θέλω να συνειδητοποιήσουν τι έκαναν σε ένα παιδί 21 ετών με όνειρα για το μέλλον. Οι φωνές της Ελένης έρχονται στο μύαλό μου και βγαίνω στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, σαν ένα λιοντάρι που του έχουν στερήσει ζωτικό χώρο».

Ενώ σε παλαιότερη ανάρτηση, η κυρία Κούλα είχε γράψει για το παιδί της:

«Ελενίτσα μου, μ ακούς; Πονάει η μαμά.Ελένη μου, καλοσυνάτο παιδάκι μου, δεν αντέχω, δεν αντέχω. Πονάω,πονάω,πονάω.Τι δε θα έκανα για να σε έφερνα πίσω. Γιατί Θεέ και μάνα Παναγία τέτοια απάνθρωπη δολοφονία; Γιατί τέτοιο πόνο μου δωσες; Πώς να τον βασταξω αυτόν τον πόνο;

«Δεν ξεχνάμε την Ελένη» Η τιμή στην Τοπαλούδη 4 χρόνια μετά την στυγερή δολοφονία της

Τα βασανιστήρια της Ελένης:

Το βούλευμα του 2018, έριχνε φως στον βάναυσο τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή η Ελένη Τοπαλούδη, ενώ περιγράφονταν με λεπτομέρειες τα βασανιστήρια τα οποία πέρασε στις τελευταίες της στιγμές από τα χέρια των δύο αντρών που στης στέρησαν τη ζωή.

«Στη Ρόδο Δωδεκανήσου, σε χρόνο μη δυνάμενο να προσδιοριστεί επακριβώς και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από τις βραδινές ώρες της 27ης. 11.2018 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης. 11.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος (20χρονος), ο οποίος γνώρισε την παθούσα Ελένη Τοπαλούδη του Ιωάννη προ μίας περίπου εβδομάδας, και ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του, έχοντας προαποφασίσει να τελέσουν από κοινού το αδίκημα του βιασμού εναντίον της ανωτέρω παθούσας, αφού μετέβησαν στην οικία της, η οποία ευρίσκετο στην πόλη της Ρόδου επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, με όχημα ιδιοκτησίας του πατέρα του δεύτερου κατηγορουμένου, παρέλαβαν την παθούσα και μετέβησαν στην εξοχική κατοικία των γονέων του δεύτερου κατηγορουμένου στην περιοχή των Πεύκων Λίνδου.

Εκεί, μετά από κοινή τους απόφαση και παρά την εκδηλωθείσα αντίθετη βούληση της Ελένης Τοπαλούδη, τέλεσαν παράλληλα και διαδοχικά εξώγαμη συνουσία με αυτήν, κάμπτοντας την αντίστασή της με τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις, ασκώντας επί αυτής σωματική βία, σφίγγοντάς την δηλαδή στην τραχηλική χώρα, καταφέροντάς της παράλληλα γρονθοκοπήματα, και απειλώντας τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα με μαχαίρι. Υπό αυτές τις συνθήκες, κι ενώ η παθούσα ήταν αβοήθητη, έρμαιο στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, πέραν της εξώγαμης συνουσίας, εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις.

Στην προβαλλόμενη δε άρνηση της παθούσας να προβεί στην ασελγή πράξη, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν έντονη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, γρονθοκόπησαν αυτή με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της. Ανακτώντας μετά από λίγο τις αισθήσεις της η παθούσα, δήλωσε στους κατηγορούμενους την πρόθεσή της να τους καταγγείλει στην αστυνομία, πυροδοτώντας έτσι το θυμό τους και παράλληλα την ανησυχία τους ότι θα συλληφθούν και θα υποστούν ποινικές κυρώσεις για την ανωτέρω συμπεριφορά τους. Ενόψει αυτής της δυσάρεστης για εκείνους προοπτικής, οι κατηγορούμενοι προέβησαν τότε σε στάθμιση των δεδομένων και αποφάσισαν από κοινού τη φυσική εξόντωση της παθούσας ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας.

Ειδικότερα, ενώ η ανωτέρω παθούσα παρέμενε εξασθενημένη και σε σχεδόν λιπόθυμη κατάσταση εξαιτίας του βαρέως τραυματισμού της, ο οποίος είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια της πιο πάνω περιγραφόμενης πράξης του βιασμού, οι κατηγορούμενοι αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατέφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση του αριστερού κροταφίτη μυ και των πέριξ υποδόριων ιστών, μικρά ρωγμώδη κατάγματα στον οπίσθιο κρανιακό βόθρο της βάσης του κρανίου ακτινωτά πέριξ του μείζονος τρήματος καθώς και καθολικό έντονο υπαραχνοειδές αιμάτωμα και εγκεφαλικό οίδημα, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να την θανατώσουν και διά στραγγαλισμού».