Εμμανουήλ Καραλής: Ασημένιο μετάλλιο για τον «Μανόλο» ο οποίος έχει όμως πολλά χρυσά εκτός γηπέδων

Τσακιρίδου Χριστίνα
Εμμανουήλ Καραλής: Ασημένιο μετάλλιο για τον «Μανόλο» ο οποίος έχει όμως πολλά χρυσά εκτός γηπέδων
Instagram

Το bullying για την επιτυχία, η κατάθλιψη, οι γοητευτικοί γονείς, οι φήμες για σχέση με την Κλέλια Ανδριολάτου, οι φιλίες με Τεντόγλου και Τσιτσιπά, και το προφίλ του 23χρονου που μας κάνει υπερήφανους εντός και εκτός γηπέδων. 

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε την Κυριακή (05/03) το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη και το πρώτο του μετάλλιο μέχρι σήμερα σε επίπεδο ανδρών. Με άλμα στα 5,80μ. ο 23χρονος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο του Ανδρικόπουλου.

Ο νεαρός αθλητής πραγματοποίησε ένα μεγάλο του όνειρο έχοντας πάντα στο πλευρό του τους γονείς και την αδελφή του οι οποίοι βρίσκονταν στην κερκίδα και δάκρυζαν από υπερηφάνεια.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ο Καραλής τόνισε πως δεν χρειάζεται να πούμε κάτι γι' αυτό που συνέβη, οι νίκες και τα μετάλλια που φέρνουμε αυτή τη στιγμή δεν μετράνε σε τίποτα.

«Είναι ένα γεγονός πάρα πολύ λυπητερό, προσπαθώ κι εγώ να μη δείχνω τον ενθουσιασμό μου μήπως και προκαλέσω. Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν ανθρώπους και δύναμη, δεν έχω να πω τίποτα άλλο», δήλωσε ο νεαρός επικοντιστής.

10 tweets που εξυμνούν τον Μίλτο Τεντόγλου μετά το χρυσό μετάλλιο και τη δήλωση για τα Τέμπη

Η μάχη με την κατάθλιψη και το bullying που δέχθηκε

Tον Αύγουστο του 2022 ο Εμμανουήλ Καραλής είχε συγκλονίσει με μια ανάρτησή του μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, όπου δεν μπόρεσε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό. Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής μίλησε ανοιχτά για την μάχη του με την κατάθλιψη και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά τον τραυματισμό του, ανακοινώνοντας ότι ολοκληρώνει πρόωρα τη σεζόν προκειμένου να επικεντρωθεί στην ψυχική υγεία του.

https://www.instagram.com/p/ChbvruDIpnd

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου, ακολούθησε μια σειρά περιστατικών τα οποία κατάφεραν να μειώσουν πλήρως το ηθικό μου. Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού που με έκανε να βυθίσω στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο "κακός" Μανόλο κυριάρχησε και ανέλαβε. Αναγκάστηκα να συνεχίσω τη σεζόν και να προσπαθώ να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και ακινητοποιημένος. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος. Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να κάνω ένα διάλειμμα για να πάρω πίσω το χαμόγελό μου», είχε γράψει ο αθλητής.

Σύσσωμος ο κόσμος του αθλητισμού και οι fans είχαν επικροτήσει την απόφαση του αθλητή να απέχει για λίγο από τα γήπεδα με στόχο να επιστρέψει πιο δυνατός και πνευματικά υγιής.

To 2020 ο πρωταθλητής αποκάλυψε τις επιθέσεις που έχει δεχτεί στο παρελθόν ο ίδιος και η δίδυμη αδελφή του, λόγω της καταγωγής τους. Όπως εξομολογήθηκε ο 23χρονος: «Όταν ήμουν στο δημοτικό με την αδελφή μου, μια ομάδα παιδιών ερχόντουσαν και μας έλεγαν πηγαίντε στη χώρα σας, μας έσπρωχναν. Πηγαίναμε εγώ και η αδελφή μου σε ένα παγκάκι, καθόμασταν, κλαίγαμε. Γινόταν για πάρα πολύ καιρό. Στην ηλικία των 15 ξεκίνησαν οι πιο σοβαρές λέξεις και τα πιο κακά βλέμματα».

Ο Καραλής είχε μιλήσει δημόσια για την καταγγελία του προς τον ομοσπονδιακό προπονητή στίβου, Δημήτρη Κυττέα, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον αποκαλούσε «ο μαύρος», έκανε άσχημους χαρακτηρισμούς για τον πατέρα και τη μητέρα του και του φερόταν προσβλητικά.

Η αγάπη για την οικογένειά του

Ο 23χρονος επικοντίστας είναι πολύ δεμένος με την οικογένειά του και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μοιραστεί #familygoals φωτογραφίες στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram. Ο Καραλής έχει μία δίδυμη αδερφή, την Αγγελική. Κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και μεγάλωσε στα Σπάτα.

https://www.instagram.com/p/Cfi3k9QIOyQ

Ο πατέρας του, Χάρης, είναι Έλληνας και υπήρξε πρωταθλητής στο δέκαθλο. Η μητέρα του, Σάρα, κατάγεται από την Ουγκάντα και ήταν πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος. Oι φίλοι του τον αποκαλούν Μανόλο, όνομα που χρησιμοποίησε και ως username στο Ιnstagram.

Ο γνωστός αθλητής μιλάει πολύ συχνά δημόσια για την οικογένειά του τονίζοντας: «Η οικογένειά μου με μεγάλωσε με τέτοιο τρόπο, ώστε να λαμβάνω μόνο την αγάπη».

Η στενή φιλία με Τεντόγλου και Τσιτσιπά

O Εμμανουήλ Καραλής είναι πολύ στενός φίλος του Μίλτου Τεντόγλου και του Στέφανου Τσιτσιπά. Οι νεαροί αθλητές βρίσκονται όσο πιο συχνά τους το επιτρέπει το πρόγραμμά τους και περνούν όλοι μαζί ανέμελες στιγμές.

Μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού τελικού ο Καραλής τυλίχθηκε με την ελληνική σημαία και γονάτισε συγκινημένος. Την ίδια στιγμή, δεχόταν το χειροκρότημα του κολλητού του, Μίλτου Τεντόγλου, που τον παρακολουθούσε από τις κερκίδες, λίγες ώρες μετά τον δικό του θρίαμβο στον τελικό του μήκος.

https://www.instagram.com/p/CbuQOyiARYu

Οι 3 πρωταθλητές έχουν μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετά στιγμιότυπα από τις συναντήσεις τους τα οποία θα βρεις στην παρακάτω gallery.

Οι φήμες για τη σχέση του με την Κλέλια Ανδριολάτου

Το καλοκαίρι του 2021 ο «Μανόλο» είχε απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην ίδια παρέα με την Κλέλια Ανδριολάτου. Ο αθλητής και η ηθοποιός είχαν ποζάρει μαζί στον φακό δημοσιεύοντας αργότερα τις τρυφερές λήψεις, πυροδοτώντας τις φήμες που τους ήθελαν να είναι ζευγάρι.

https://www.instagram.com/p/CTEeXzYrtY6
klelia2.webp

Πηγή κεντρικής: manolo