Συγκλονίζει η Ελίνα που σώθηκε στα Τέμπη: «Πέρασε μία εβδομάδα. Για μένα είναι σαν να πέρασαν μήνες»

Συγκλονίζει η Ελίνα που σώθηκε στα Τέμπη: «Πέρασε μία εβδομάδα. Για μένα είναι σαν να πέρασαν μήνες»

«Λες, τουλάχιστον κατάφερα να ζήσω. Εμείς όμως ακόμη δεν ζούμε, απλά επιβιώνουμε», είπε η Ελίνα η οποία ήταν ανάμεσα στους τυχερούς που γλίτωσαν από το μοιραίο δυστύχημα..

Ένα μήνυμα που συγκλονίζει, έγινε γνωστό μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ένα μήνυμα της Ελίνας, μιας κοπέλας που κατάφερε να γλιτώσει και να μην δει το όνομά της στη λίστα των νεκρών του δυστυχήματος με τα τρένα στα Τέμπη.

«Πέρασε μία εβδομάδα»

«Πέρασε μία εβδομάδα. Για μένα είναι σαν να πέρασαν μήνες. Σταμάτησε λίγο απότομα η ζωή μου. Δεν θυμίζει ίδια με πριν.

Η καθημερινότητα δεν είναι ίδια δυστυχώς. Δεν κατάφερα να γυρίσω στη δουλειά, δεν κατάφερα να κοιμηθώ, δεν κατάφερα να φάω το αγαπημένο μου φαγητό έστω να πάρω τα χάπια μου.

Δεν κατάφερα να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, δεν κατάφεραν να βγω στο μπαλκόνι να δω ότι η ζωή συνεχίζεται, όπως είπαν όλοι. Μάλλον για σας».

«Λες, τουλάχιστον κατάφερα να ζήσω. Εμείς όμως ακόμη δεν ζούμε, απλά επιβιώνουμε.

Οι εικόνες παραμένουν στο μυαλό καρφωμένες. Η μυρωδιά έρχεται πολλές φορές ξανά στην επιφάνεια.

Οι φωνές και τα ουρλιαχτά στ’ αυτιά. Βουητό. Συνεχίζει ο ίδιος εφιάλτης για εμάς, αλλά δεν τα παρατάς.

Όχι για σένα, αλλά γιατί έζησες για να διεκδικήσεις αυτά που έχασαν τα παιδιά που έφυγαν. Να διεκδικήσεις να ζήσεις σε μία χώρα με ασφάλεια. Αστείο; Ευχαριστούμε Ελλάδα», καταλήγει η Ελίνα σύμφωνα με όσα μετέφερε ο δημοσιογράφος του Mega.

Ο δημοσογράφος της εκπομπής του Mega πάντως ανέφερε χαρακτηριστικά πως η κοπέλα επικοινώνησε με τη γραμμή ψυχολόγων που δημιουργήθηκε για τη στήριξη όσων ενεπλάκησαν στο δυστύχημα και των οικείων τους αλλά δεν βρήκε τρόπο να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο τελικά.

Αλαλούμ πάντως επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα και με τα κλειστά φέρετρα που παρέλαβαν οικογένειες των θυμάτων οι οποίες σύμφωνα με τον δικηγόρο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, οι οικογένειες ζητούν νέα εξέταση DNA:

«Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα.

Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους. Η κυρία ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη.

Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων. Υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. Η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κυρία ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA.

Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς. Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό, γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα πέντε κηδείες δεν έχουν γίνει.

Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός Εφέτης, ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση. Έχουμε ήδη καταθέσει υποστήριξη της κατηγορίας για τους συγγενείς και αναμένουμε τον ειδικό Εφέτη για να μπορούμε να ορίσουμε τους δικούς μας πραγματογνώμονες. Εκτός από αυτούς που θα ορίσει το κράτος έχουμε και εμείς την δυνατότητα να ορίσουμε τους δικούς μας», τόνισε ο δικηγόρος στο MEGA.