«Κι έτσι απλά, ο Άλκης έγινε Μιχάλης»: Όλοι αναρωτιούνται αν θα υπάρξει τιμωρία σε αυτό το έγκλημα

«Κι έτσι απλά, ο Άλκης έγινε Μιχάλης»: Όλοι αναρωτιούνται αν θα υπάρξει τιμωρία σε αυτό το έγκλημα

«Τον Μιχαλάκη μας, μας τον μαχαιρώσανε οι χούλιγκαν». 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στην εποχή μας -όσο κι αν προοδεύουμε τεχνολογικά, η μάχη με τις αξίες είναι τεράστια και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο και την ανθρώπινη ζωή καθόλου δεδομένος. Την ώρα που έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ, ο αθλητισμός να είναι γιορτή, μία νέα είδηση με θύμα ένα παιδί έγινε πρώτο θέμα παγκοσμίως.

Ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ πήγε στο OPAP Arena προκειμένου να παρακολουθήσει την προετοιμασία της αγαπημένης του ομάδας, μία μέρα πριν τον αγώνα με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Μιχάλης, όμως, δέχτηκε άνανδρη επίθεση με πολλαπλές μαχαιριές και τελικά «έσβησε» από αιμορραγία, κατά τη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι Κροάτες χούλιγκανς έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Επίθεση κατά την οποία 150 χούλιγκανς επιτέθηκαν και χτύπησαν αδιακρίτως όποιον βρισκόταν στο σημείο με αποτέλεσμα να καταλήξουν άλλα 8 άτομα στο νοσοκομείο, μεταξύ των οποίων ένα 13χρονο παιδί.

Το όνομά του ήταν Μιχάλης και ήταν 29 ετών

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, μετά τη δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7/8).

Οδύνη επικρατεί στην οικογένεια του άτυχου νεαρού με τη θεία - νονά να μιλάει για την τραγωδία που συγκλόνισε όλους μας. Με δάκρυα στα μάτια η συγγενής του θύματος ανέφερε ότι την πήρε τηλέφωνο η αδελφή της το πρωί της Τρίτης (8/8) για να την ενημερώσει για το τραγικό γεγονός και αρχικά πίστεψε ότι έπαθε κάτι ο ηλικιωμένος πατέρας τους.

«Με παίρνει η αδερφούλα μου, η Ιφιγένεια, το πρωί και μου λέει: “Αννούλα, Αννούλα”. Νόμιζα ότι πέθανε ο μπαμπάς μου, γιατί είναι και 90 χρόνων. Και μου λέει: "Τον Μιχαλάκη μας, μας τον μαχαιρώσανε οι χούλιγκαν". Αχ, Θεέ μου, δεν θα το αφήσω έτσι».

«Τίποτα, ξερό ψωμί… Όλο τον μισθό του έδινε για την ΑΕΚ, τα πάντα όλα για την ΑΕΚ. Τώρα; Θα μας φέρουν πίσω το παιδί; Όχι. Εδώ είχε ζωγραφίσει στο στήθος του την ΑΕΚ. Μόνο την ΑΕΚ. Πήγε ψηλά σαν αετός».

Η θεία του Μιχάλη Κατσουρή συγκίνησε και με όσα ανέφερε στην κάμερα του ΣΚΑΪ. «Πώς θα ζήσουμε χωρίς τον Μιχαλάκη μας... τον στρίμωξαν κάπου και τον φάγανε».

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δήμαρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννη Βούρου

Τον αποτροπιασμό και τη θλίψη του για όσα αιματηρά συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια εξέφρασε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος.

«Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό και τη βαθύτατη θλίψη μου, για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Η δολοφονία του Μιχάλη δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία εγκληματική πράξη που βυθίζει στο πένθος την πόλη μας, που βυθίζει στο πένθος την κοινωνία μας. Θέλω να μεταφέρω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, τόσο από πλευράς της διοίκησης του Δήμου και των δημοτικών συμβούλων, των παρατάξεων, αλλά και των εργαζομένων του δήμου μας. Πριν μερικούς μήνες ήταν ο Άλκης στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ο Μιχάλης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων είναι μονόδρομος. Η βία δεν έχει θέση στην πόλη μας».

Αρ. Καμπανός: «Οι χούλιγκανς πρέπει να καταλάβουν ότι θα τιμωρηθούν – Ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει»

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, Άρης Καμπανός, είπε πως τα λόγια είναι φτωχά σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο πατέρας που με αξιοπρέπεια διαχειρίστηκε την τραγική απώλεια του δικού του παιδιού πριν από ενάμισι χρόνο, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την επιθυμία να επικοινωνήσει με την οικογένεια του Μιχάλη.

«Δυστυχώς ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει. Νόμιζα ότι θα έκλεινε με τον Άλκη αλλά δυστυχώς θρηνούμε ακόμα ένα θύμα, τον Μιχάλη και δεν ξέρω πώς αυτός ο κύκλος της βίας θα κλείσει».

«Τα λίγα λόγια παρηγοριάς που θα δώσουμε προς την οικογένεια θέλουμε να αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές αυτών των ανθρώπων επειδή περάσαμε και εμείς αυτές τις στιγμές. Καταλαβαίνουμε τον πόνο που βιώνουν».

«Οι δικαστικές αποφάσεις να είναι δίκαιες και αυστηρές για να αποτρέψουν καινούργια φαινόμενα».

Μιλώντας για την καταδίκη των δραστών που ευθύνονται για τη δολοφονία του Άλκη δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι «υπήρξε έγκλημα, υπάρχει και τιμωρία». Ο ίδιος τόνισε ότι η παραδειγματική τιμωρία τους αποτελεί ένα μέρος της δικαίωσης. Όσον αφορά τα κίνητρα των χούλιγκαν τα χαρακτήρισε, γι’ ακόμα μια φορά εντελώς ανόητα.

«Δεν ξέρω τι άλλο παραπάνω να κάνουμε για να αποτρέψουμε τέτοιων ειδών ενέργειες» αναρωτήθηκε ο κ. Καμπανός μιλώντας από το σπίτι του στη Βέροια προσπαθώντας να συνδράμει από την πλευρά του στο να μπει τέλος στην οπαδική βία.

Σήμερα η νεκροτομή του 29χρονου Μιχάλη και όλοι αναρωτιούνται αν θα υπάρξει τιμωρία σε αυτό το έγκλημα

Στην Ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα η νεκροτομή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Το σώμα του βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, όπως ανέφεραν αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες, ενδεικτικό του μίσους των χτυπημάτων που δέχθηκε από τους δολοφόνους του. Εκτός από τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου, οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις στα ρούχα του και το σώμα του, μήπως και εντοπιστούν ευρήματα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του ανθρώπου που τον μαχαίρωσε.

Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά των συλληφθέντων - Εκτεταμένες έρευνες σε όλη την Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν σήμερα Τετάρτη (9.8) στον εισαγγελέα οι 94 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7.8).

Εκτεταμένες έρευνες σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιούνται από τις αρχές προκειμένου να βρεθούν οι υπόλοιποι 40 Κροάτες χούλιγκαν που πέρασαν στη χώρα μας για να προκαλέσουν τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και κατάφεραν να γλιτώσουν τη σύλληψη.

Αργά το βράδυ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας πέντε ακόμη Κροάτες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν στο Μπάρι της Ιταλίας με το πλοίο της γραμμής.

Παναθηναϊκός: Αποσύρθηκε από το φιλικό τουρνουά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μετά τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το τουρνουά της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες διοργάνωναν φιλικά στα οποία θα έπαιρναν μέρος το Τριφύλλι και η Τσεντεβίτα, ωστόσο οι «πράσινοι» ακύρωσαν τη συμμετοχή τους. Θυμίζουμε πως το τουρνουά θα γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο «Ντράζεν Πέτροβιτς», με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει πλέον άλλο φιλικό για εκείνο το διάστημα.

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί σοκαρισμένη την είδηση. Βασίλης Μπισμπίκης, Μαριάννα Τουμασάτου και άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής showbiz πήραν θέση στα social