Η δρ. Άννα Κανδαράκη μίλησε για τη χαμένη ανθρωπιά στον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά

Πατούλια Κατερίνα
Η δρ. Άννα Κανδαράκη μίλησε για τη χαμένη ανθρωπιά στον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά
INTIME NEWS

«Εκείνη τη στιγμή που είσαι «πάνω» και ο «άλλος» κάτω, εσύ πάνω στην αποβάθρα και ο άλλος κάτω , τότε ακριβώς φαίνεται και τι κουβαλάς μέσα σου», έγραψε μεταξύ άλλων η Άννα Κανδαράκη στη δημοσίευσή της σχετικά με τον θάνατο του 36χρονου. 

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, μετά από απώθηση 36χρονου από το πλοίο που προκάλεσε τον θάνατό του στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα βίντεο έριξαν φως στο θάνατο του 36χρονου

Η αποκάλυψη που έγινε μέσα από βίντεο στα social media δείνχιε πως ο θάνατος του επιβάτη που προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πλοίο στον στον Πειραιά, προκλήθηκε από την απώθησή του από τα μέλη του πληρώματος ενώ οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του καπετάνιου και του πληρώματος.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Attica Group, με ανακοίνωσή της, δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος».

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, ο 36χρονος φαίνεται να τρέχει για να προλάβει το καράβι, το οποίο είχε λύσει τον καταπέλτη και σε εκείνο το σημείο, αρχικά έχει λογομαχία και στη συνέχεια «έρχεται στα χέρια» με υπαλλήλους, οι οποίοι τον απωθούν.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, παρά τα όσα ειπώθηκαν αρχικά, ο άτυχος 36χρονος επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του πως είχε εισιτήριο. Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες επιβατών που φώναζαν πως ο άνθρωπος θα πνιγεί ενώ αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι ακόμα και μετά, όταν ξεκίνησε το πλοίο και η δίνη της προπέλας παρέσυρε τον άνδρα στο νερό, ο αξιωματικός του καταστρώματος έριξε μια ματιά και έδωσε εντολή να ξεκινήσει το πλοίο.

«Εκείνη τη στιγμή που είσαι «πάνω» και ο «άλλος» κάτω, εσύ πάνω στην αποβάθρα και ο άλλος κάτω , τότε ακριβώς φαίνεται και τι κουβαλάς μέσα σου».

Η Dr. Anna Kandaraki, Medical & health▫️Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Αριστούχος Paris V της Σορβόνης έκανε ένα συγκλονιστικό ποστ για το περιστατικό, θυμίζοντάς μας πως αν δεν νοιαζόμαστε για το διπλανό, αν ο «άλλος» δεν γίνεται «εγώ» την ώρα της δυσκολίας, είσαι τίποτα.

https://www.instagram.com/p/Cw1t3rxIj1z/

Η ειδικός έγραψε χαρακτηριστικά:

«Η εξουσία έχει πολλές μορφές.
Εγώ να οδηγώ ενώ εσύ να είσαι πεζός,
εγώ να έχω την υγεία μου ενώ εσύ να είσαι άρρωστος ,
εγώ να είμαι πάνω στην αποβάθρα, ενώ εσύ να παλεύεις να ανέβεις.

Εκείνη τη στιγμή που είσαι «πάνω» και ο «άλλος» κάτω, εσύ πάνω στην αποβάθρα και ο άλλος κάτω , τότε ακριβώς φαίνεται και τι κουβαλάς μέσα σου.
Σκοτάδι ή φως.

Και νομίζεις -ανόητα- ότι θα είσαι πάντα «πάνω» σ αυτή τη ζωή.. και δεν καταλαβαίνεις ότι αν δεν νοιαζόμαστε για το διπλανό, αν ο «άλλος» δεν γίνεται «εγώ» την ώρα της δυσκολίας, είσαι τίποτα».