H κακοκαιρία Daniel Νο1 trend στο Twitter: Θλίψη για τις εικόνες μικρών παιδιών σε βάρκες

Τζένη Ντεμιράι
H κακοκαιρία Daniel Νο1 trend στο Twitter: Θλίψη για τις εικόνες μικρών παιδιών σε βάρκες
INTIME NEWS

Ραγίζει καρδιές η εικόνα μητέρας που προσπαθεί να σώσει τα παιδιά της με φουσκωτή βάρκα.

Η Καρδίτσα, ο Βόλος, το Πήλιο αλλά και το Λεκανοπέδιο Αττικής βιώνουν δύσκολες στιγμές τα τελευταία 24ωρα.

Ιδιαίτερα η Καρδίτσα, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφού οι βροχοπτώσεις από την κακοκαιρία Daniel έχουν δημιουργήσει μία λίμνη σε όλη την περιοχή του κάμπου γύρω από τον Παλαμά Καρδίτσας, που βρίσκεται ανάμεσα σε Λάρισα-Τρίκαλα-Καρδίτσα.

Η στάθμη του νερού έχει ανέβει τόσο, που σχεδόν όλα τα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας είναι κάτω από το νερό, τα σπίτια έχουν βυθιστεί και μερικοί από τους κατοίκους ανέβηκαν στις στέγες για να μπορέσουν να σωθούν.

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, περιμένουν βοήθεια και κάνουν εκκλήσεις να βρεθεί ένας τρόπος για να απεγκλωβιστούν.

Εικόνες από την κατάσταση που επικρατεί -κυρίως- στον Παλαμά Καρδίτσας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Φωτογραφίες από την «βιβλική καταστροφή», βίντεο αλλά και σχόλια των χρηστών του X (πρώην Twitter) αφήνουν το δικό τους στίγμα στην τραγωδία που βιώνουν αυτές τις δύσκολες ώρες οι κάτοικοι της περιοχής.

Αποκαρδιωτικό παράδειγμα αποτελεί ένα βίντεο στο οποίο μία μητέρα προσπαθεί να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο τα παιδιά της, με τη χρήση μίας φουσκωτής βάρκας.

Εκτός από τους ανθρώπους, όμως, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και για τα ζώα της περιοχής, τα οποία έχουν -και αυτά- ανέβει στις σκεπές για να σωθούν.

Βουλιάζει η χώρα εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel

Η κακοκαιρία Daniel δεν έχει επηρεάσει μόνο την Καρδίτσα, αλλά ολόκληρη την χώρα. Στο Βόλο ολόκληρες συνοικίες έχουν βυθιστεί στη λάσπη, ενώ οι κάτοικοι της θεσσαλικής πόλης και τα προάστιά της δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από 30 ώρες.

Άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel. Ένας 50χρονος καταπλακώθηκε από τοίχο σε περιοχή του Άνω Βόλου, ενώ μία 87χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα σε σωρούς χωμάτων στην Πάλτση του Νοτίου Πηλίου.

Η κακοκαιρία έχει επηρεάσει και την Αττική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εικόνες από το πλημμυρισμένο μετρό Ευαγγελισμός.

Πώς σχολιάζουν διάσημοι Έλληνες την κακοκαιρία Daniel

Διάσημοι Έλληνες σχολίασαν τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τις τελευταίες ώρες, με τον δικό τους τρόπο.

Ο Μάρκος Σεφερλής ανακοίνωσε την ακύρωση της παράστασης στο Δελφινάριο λόγω των καιρικών συνθηκών. Ενώ η Μαρία Σολωμού ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο ενημέρωνε, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, τους ακολούθους της ότι έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι μίας φίλης.

Η Δανάη Μπάρκα δημοσίευσε και εκείνη μία φωτογραφία με την βροχή, ενώ η Κατερίνα Ζαρίφη μοιράστηκε ένα βίντεο από τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι άνθρωποι στην Αθήνα.