Η «βιβλική καταστροφή» & η αγωνία στα μάτια των πολιτών σε Καρδίτσα, Λάρισα & Βόλο μέσα από εικόνες

Τζένη Ντεμιράι
Η «βιβλική καταστροφή» & η αγωνία στα μάτια των πολιτών σε Καρδίτσα, Λάρισα & Βόλο μέσα από εικόνες
INTIME NEWS

Τα ποδήλατα, βάρκες και αγκαλιές γίνονται «όπλα» για τον απεγκλωβισμό μικρών παιδιών από τις πλημμύρες.

Μία εξαιρετικά δύσκολη εβδομάδα βιώνει η χώρα μας, εξαιτίας των πλημμυρών που έχουν πλήξει πολλές περιοχές και έχουν οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο -τουλάχιστον- δέκα συνανθρώπους μας.

«Βιβλική καταστροφή» και αγωνία στα μάτια σε Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο

Οι κάτοικοι στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, αλλά και στον Βόλο βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες καταστροφές αλλά και τεράστια ταλαιπωρία. Κάποιοι από αυτούς, βρέθηκαν σε σκεπές σπιτιών για να σωθούν από την «βιβλική καταστροφή» που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ άλλοι με αγωνία στα μάτια κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με την βοήθεια των Ένοπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής.

plimmires

Οι εικόνες της καταστροφής που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την κραυγή αγωνίας όλων εκείνων των ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες και τον τόπο τους να καταστρέφονται χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Εικόνες από απεγκλωβισμούς με βάρκες δημιουργούν έντονα συναισθήματα και αποτυπώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απελπισία στα μάτια όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους για να σώσουν τη ζωή τους.

Ποδήλατα, βάρκες και αγκαλιές γίνονται «όπλα» για τον απεγκλωβισμό μικρών παιδιών

Μικρά παιδιά και γονείς που βρίσκουν τρόπους να τα απομακρύνουν από τα πλημμυρισμένα τοπία δημιουργούν συναισθήματα θλίψης. Ποδήλατα, βάρκες και αγκαλιές γίνονται «όπλα» για την συντομότερη απομάκρυνση μικρών αλλά και μεγάλων.

Το «πέρασμα» της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία οδήγησε στην υπερχείλιση του Πηνειού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της γύρω περιοχής να χρειαστεί να απομακρυνθούν.

Περιουσίες πολιτών που ζουν στις πληγείσες περιοχές αλλά και αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί, ενώ κάποιοι από αυτούς παραμένουν αποκλεισμένοι για δεύτερο 24ωρο στα λασπόνερα.

Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που θα διανεμηθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί σε περιοχές της Θεσσαλίας.

Εάν θέλεις και μπορείς να βοηθήσεις η συλλογή γίνεται στα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες από τις 8:00π.μ. έως τις 15:00μ.μ.

Είδη που συλλέγονται:

  • Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας
  • Εμφιαλωμένα νερά

Χώροι συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας:

  • Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Κτίριο Υπηρεσιών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 26ης Οκτωβρίου 64
  • Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας: Μητροπόλεως 44
  • Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Ανδρέα Παπανδρέου 3
  • Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: 28ης Οκτωβρίου 40, (πρώην ΚΕΠ)
  • Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: Διοικητήριο Έδεσσας
  • Περιφερειακή Ενότητα Σερρών: Κων/νου Καραμανλή 36
  • Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: Διοικητήριο Πολυγύρου.

Πώς μπορείς να βοηθηθείς;

Οι οικογένειες των περιοχών που έχουν πληγεί μπορούν να αναζητήσουν στήριξη στο Humanity Greece για είδη έκτακτης και πρώτης ανάγκης. Τα πακέτα στήριξης από τους εθελοντές του Humanity Greece θα περιλαμβάνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής, βρεφικά και καθαριστικά είδη διαμορφωμένα και προσωποποιημένα πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της εκάστοτε οικογένειας. Ενημερωθείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Ο Δήμος Βόλου διανέμει νερό τους πολίτες που έχουν πληγεί στην Μαγνησία. Από τις 10.00 π.μ. διανέμεται νερό στα παρακάτω σημεία:

  • Δημαρχείο Βόλου
  • Είσοδος Λιμένος Βόλου
  • Δημαρχείο Νέας Ιωνίας
  • Αλλη Μεριά
  • Νέα Δημητριάδα
  • Αγριά