Η Λίλιαν Μανδαλιού αποχαιρετά με συγκινητικό τρόπο τα αδέλφια της που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη

Η Λίλιαν Μανδαλιού αποχαιρετά με συγκινητικό τρόπο τα αδέλφια της που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη
INTIME NEWS

Η αδερφή του Φίλιππου και της Άντζελα, που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Ντέρνα, τους αποχαιρέτησε με μία φωτογραφία στο Facebook.

Πέντε άνθρωποι που είχαν αποσταλεί στη πλημμυρόπληκτη Λιβύη για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας έχασαν τη ζωή τους, μετά το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη η ελληνική αποστολή την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Το νήμα της ζωής κόπηκε απροσδόκητα στη Ντέρνα για τρία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων αλλά και δύο διερμηνείς, οι οποίοι μάλιστα ήταν αδέρφια.

Ο 33χρονος Φίλιππος και η 34χρονη Άντζελα, που ήταν παιδιά του Έλληνα προέδρου της κοινότητας της Βεγγάζης, πήγαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν εθελοντικά αλλά δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην οικογένεια τους.

Η μικρότερη αδερφή τους, Λίλιαν Μανδαλιού, συγκίνησε ολόκληρη την χώρα με την επιλογή της να αποχαιρετήσει τα αγαπημένα της αδέρφια με μία αναμνηστική φωτογραφία που είχαν τραβήξει παλαιότερα. Η Λίλιαν ανήρτησε την φωτογραφία την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου και έκτοτε λαμβάνει διαρκώς σχόλια από φίλους, γνωστούς και άγνωστους οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους.

Ένας από αυτούς έγραψε: «Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά σας Λίλιαν. Λυπάμαι για την απώλειά σας. Πολύ τραυματική και συγκλονιστική για όλους εμάς που τους γνωρίσαμε και τους δύο. Προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους».

Ένας άλλος σχολίασε: «Κορίτσι μου λυπουμαστε πολύ για τα αδέρφια σας αδικο και κρίμα.......άσ αναπαυθουν όι ψυχούλες τους....τα συλλυπητήρια σε όλοι την οικογένεια....». Ενώ κάποιος ακόμα τόνισε: «Τι δυσάρεστη κατάσταση! Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν αυτή την τραγωδία. Το να χάνεις αυτούς που αγαπάς είναι πάντα επώδυνο».

Η Άντζελα Μανδαλιού παντρεύτηκε μόλις οχτώ μέρες πριν από το τροχαίο δυστύχημα που έμελλε να της στερήσει τη ζωή, γεγονός που έχει κάνει την τραγική της κατάληξη ακόμα πιο συγκλονιστική για την ελληνική κοινή γνώμη.

Οι τρεις ακόμα άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους

Γλυκερία Μεμεκίδου

Η Γλυκερία, με καταγωγή από την Κομοτηνή, ήταν πλωτάρχης, νοσηλεύτρια της Ογκολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Γιώργος Βούλγαρης

Ο 27χρονος Γιώργος ήταν Αρχιλοχίας της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Ο πατέρας του σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τον χαμό του γιου του είχε πει: «Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό έχει 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει αν ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη. Χθες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα "μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Γιατί έχασα το παιδί μου; Δεν υπάρχει άλλο κάτι…».

Ευαγγελία Ανδρεαδάκη

Η Ευαγγελία ήταν Επισμηναγός της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ. Πριν από μερικά χρόνια, ο αδερφός της είχε χάσει τη ζωή του με παρόμοιο τρόπο.