Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ένοχος και στο Εφετείο για τη δολοφονία της Καρολάιν - Ισόβια η ποινή

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ένοχος και στο Εφετείο για τη δολοφονία της Καρολάιν - Ισόβια η ποινή
INTIME NEWS

Έγινε αυτό που έπρεπε στην υπόθεση της Καρολάιν Κράουτς, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στις 11 Μαΐου 2021, συγκλονίζοντας ολόκληρη τη χώρα.

Ένοχος κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών.

Οι δικαστές, όπως και ο εισαγγελέας του Εφετείου έκριναν ότι δεν θα πρέπει να αναγνωριστεί κανένα απολύτως ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος αφού διέπραξε το στυγερό έγκλημα, για 37 συνεχόμενες ημέρες προσπαθούσε να πείσει τις αρχές αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι η οικογένειά του έπεσε θύμα άγνωστων ληστών που έφτασαν στο σημείο να δολοφονήσουν την Καρολάιν.

Ποια είναι η ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η τελική ποινή δεν διαφέρει από την πρωτόδικη, η οποία ήταν ισόβια και 11.5 χρόνια κάθειρξη. Επίσης, χρηματική ποινή 21.000 ευρώ για τη θανάτωση του κουταβιού της Καρολάιν αλλά και για τις ψευδείς καταθέσεις που είχε δώσει.

H υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε αιτηθεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί», ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού, κάνοντας λόγο για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, «ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο».

Μιλώντας τον Μάιο 2023 στην εκπομπή «από τις έξι» της δημόσιας τηλεόρασης, ο δικηγόρος του Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, είχε δηλώσει σχετικά με την ποινή ότι «με βάση την τροποποίηση του τελευταίου ποινικού κώδικα η προβλεπόμενη ποινή για τα ισόβια είναι τα 18 έτη έκτισης και το ανώτατο είναι στα 20. Στα 18 έτη μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να βγει».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απουσίαζε από το δικαστήριο, καθώς είχε παραιτηθεί της έφεσης από τον περασμένο Ιούνιο. Ο καταδικασθέντας είχε αρνηθεί και τον διορισμό συνηγόρων. Ωστόσο, με απόφαση του δικαστηρίου, η δίκη συνεχίστηκε με τους δικηγόρους που έλαβαν εντολή να παρασταθούν προς υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.