Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης και στο Twitter/X πρωταγωνίστησαν οι μεγάλοι τηλεοπτικοί έρωτες

Γεωργία Βλαχοπούλου
Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης και στο Twitter/X πρωταγωνίστησαν οι μεγάλοι τηλεοπτικοί έρωτες

To #Παγκόσμια_Ημέρα_Αγάπης έγινε No1 trend στο Twitter/X με τους χρήστες να γράφουν τι σημαίνει γι' αυτούς αληθινή αγάπη.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, η οποία όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάζεται στις 14 Δεκεμβρίου. Λίγο «σατανικό» αν σκεφτεί κανείς πως σε δύο μήνες ακριβώς θα είναι η γιορτή των ερωτευμένων (aka του Αγίου Βαλεντίνου). Βέβαια, η αγάπη έχει πολλές μορφές κι αυτό είναι και το νόημα της σημερινής μέρας. Να αναλογιστούμε πόσο σημαντικό πράγμα είναι να έχουμε την αγάπη στη ζωή μας. Άλλωστε, όπως είχε πει και ο Καβάφης «Μόνο η αγάπη έμεινε. Πολέμα μη μας την πάρουν και αυτή».

Δεν αφορά μόνο τις ερωτικές σχέσεις αλλά και τις φιλικές σχέσεις, την αγάπη προς τον εαυτό μας, την αγάπη που έχει ένας γονιός για το παιδί του, την αγάπη που δείχνουμε στον συνάνθρωπό μας αλλά και στους τετράποδους φίλους μας. Η αγάπη άλλωστε, είναι σωτήρια και για την υγεία μας. Το να βρισκόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, έρευνες έχουν δείξει πως βοηθάει στο να μειωθεί το καθημερινό στρες που έχουμε αλλά και η αρτηριακή πίεση με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία.

Γι' αυτό λοιπόν, και οι χρήστες του Twitter/X σχολίασαν ποικιλοτρόπως στη δημοφιλή πλατφόρμα τι σημαίνει γι' αυτούς «αγάπη».

Τα πιο εύστοχα Tweets για την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Ο κατάλογος με τα σχόλια για την πολύ ιδιαίτερη σημερινή ημέρα ήταν μεγάλος. Αρκετοί σχολίασαν με χιούμορ την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, όπως θα δεις,

ενώ άλλοι προβληματίστηκαν για το αν υπάρχει ακόμη αυτό το συναίσθημα γύρω μας σήμερα.

Άλλοι πάλι δημοσίευσαν κάποιες πολύ συγκινητικές εικόνες για το τι σημαίνει «αγάπη», όπως για παράδειγμα τις γιαγιάδες της Λέσβου που τάιζαν το 2015 ένα μωράκι πρόσφυγα ή έναν κύριο που στις πλημμύρες είχε στην αγκαλιά του τον σκύλο του για να μην πνιγεί,

ενώ άλλοι μίλησαν για την αγάπη παιδιού - γονιού.

Screenshot-(894).png

Παρ' όλα αυτά, πολλοί χρήστες επικεντρώθηκαν και στους τηλεοπτικούς έρωτες, αφού κακά τα ψέμματα ακούγοντας τη λέξη «αγάπη» το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων είναι ο έρωτας. Και πώς είναι δυνατόν να λέιπουν από τα Tweets, ο έρωτας της Ελένης με τον Λάμπρο στις Άγριες Μέλισσες, ο έρωτας του Μαθιού με την Βασιλική, του Αστέρη με την Αργυρώ και της Μαρίνας με τον Αντώνη στον Σασμό, ο έρωτας της Μαργέτας και του Στέφανου στον Έρωτα Φυγά αλλά και ο έρωτας της Πέγκυς και του Μάνθου στο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται η αγάπη στη ζωή μας, το μόνο σίγουρο είναι πως δίνει νόημα και ουσία σε αυτήν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το ότι πρωταγωνιστεί παντού, στις τέχνες, στην ιστορία, στην θρησκεία.