Οι αποφάσεις για Πισπιρίγκου και Μίχο έκαναν το ελληνικό Twitter/X να μιλά για «μέρα δικαιοσύνης»

Πατούλια Κατερίνα
Οι αποφάσεις για Πισπιρίγκου και Μίχο έκαναν το ελληνικό Twitter/X να μιλά για «μέρα δικαιοσύνης»
INTIME NEWS

«Υπάρχουν και αυτές οι μέρες που το καλό κερδίζει το κακό», έγραφε ένα από τα σχόλια στο Twitter/X που έγινε γρήγορα viral.

Δύο σημαντικές αποφάσεις σε δύο δίκες που απασχόλησαν το Πανελλήνιο αποδόθηκαν σήμερα από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από μια δίκη που κράτησε 16 και πλέον ολόκληρους μήνες. Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας την 11η Απριλίου 2021.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέος της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδους, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα. Χωρίς να της αναγνωρίζονται ελαφρυντικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αντιμέτωπη με τα ισόβια σε αυτό το θρίλερ της Πάτρας που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Από χτες, η Αγγελική Νικολούλη, είχε ξεκινήσει στον λογαριασμό της στο Instagram να μιλά για την ώρα της αλήθειας για την υπόθεση της Πάτρας με την οποία και θα ασχοληθεί στο σημερινό Φως στο Τούνελ.

https://www.instagram.com/reel/C4_hmU0r-D-/

Όλοι θυμήθηκαν το βίντεο της Τζωρτζίνας

Πριν δύο χρόνια, η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ολοκληρώθηκε με ένα ανατριχιαστικό βίντεο και με ένα μήνυμα όλο νόημα που πέρασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Mega με το βίντεο αυτό.

Είναι η μικρή Τζωρτζίνα στο βίντεο με τον πατέρα της να ακούγεται και τη μητέρα της να την βιντεοσκοπεί και την άτυχη Τζωρτζίνα να φωνάζει χαρακτηριστικά «νίκησα, νίκησα».

«Δικαίωση» για τα παιδιά στην Πάτρα φωνάζει το Twitter μετά το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται πως θα έχει αντίκτυπο και στην υπόθεση των θανάτων των άλλων δύο παιδιών της Πισπιρίγκου, της Μαλένας και της Ίριδας, για την οποία ήδη έχει ξεκινήσει η δίκη.

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος στην υπόθεση βιασμού στον Κολωνό:

Τελικά δεν ακολούθησε την εισαγγελική πρόταση ττο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που κήρυξε ένοχο τον 55χρονο Ηλία Μίχο για βιασμό, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ελένης Νικολού.

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου, μαστροπεία, και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών ενώ κρίθηκε αθώος μόνο για την εμπορία ανήλικου.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε ομόφωνα αθώα για παιδική πορνογραφία και αθώα κατά πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία.

Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Νικολού ζήτησε να κρίνουν ένοχη τη μητέρα της 12χρονης, με το σκεπτικό ότι εκείνη ήταν η μαστροπός της ίδιας της της κόρης. Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών από το αδίκημα του βιασμού και της εμπορίας ανθρώπων ο 55χρονος Ηλίας Μίχος.

Το Φως στο Τούνελ έκλεισε με τη Τζωρτζίνα και όλοι λύγισαν στη φράση «Κέρδισα» του άτυχου κοριτσιού

Αντέδρασε το Twitter/X στις δύο αποφάσεις για Πάτρα και Κολωνό

trends.jpg

Mόνο με την επικαιρότητα και με τις δύο αποφάσεις του δικαστηρίου ασχολείται την ώρα αυτή το ελληνικό Twitter/X με τα hastags στα trends να αφορούν τον #Μιχο, την #πατρα_δικη, τη #τζωρτζινα, τη #12χρονη και τον #κολωνο.

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες που το καλό κερδίζει το κακό», έγραφε ένα από τα σχόλια στο Twitter/X που έγινε γρήγορα viral.