«Νικολούλη μάς έκαναν»: Το Φως στο Τούνελ επέστρεψε & η Νικολούλη είπε το πιο επικό στους τηλεθεατές

«Νικολούλη μάς έκαναν»: Το Φως στο Τούνελ επέστρεψε & η Νικολούλη είπε το πιο επικό στους τηλεθεατές
Instagram

Η παρέμβαση της  Δημακοπούλου για την υπόθεση Πισπιρίγκου έκανε το Twitter να αντιδράσει, η συνέντευξη Καρακούκη έγινε πρώτο θέμα και η μαρτυρία «φωτιά» για τον Μάριο που έκανε την Αγγελική να αγανακτήσει. Οι τηλεθεατές επιμένουν πως η Νικολούλη είναι ο μόνος λόγος που ανοίγουν τηλεόραση. 

Πιστή στο πόστο της η Αγγελική Νικολούλη επέστρεψε με το Φως στο Τούνελ το βράδυ της Παρασκευής (27/1) μετά τις γιορτές και πριν ασχοληθεί με πολύκροτες υποθέσεις που συνεχίζουν να συγκλονίζουν το κοινό, η δαιμόνια ρεπόρτερ ξεκίνησε με κοπή βασιλόπιτας κόβοντας το τρίτο κομμάτι και για τους τηλεθεατές τους οποίους ευχαρίστησε κατά τη διάρκεια της εκπομπής με κάποια πολύ όμορφα λόγια.

Πριν δούμε το ευχαριστώ της Αγγελικής στο κοινό, ας δούμε τα highlights της εκπομπής

Με τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας να αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα και τον Μάνο Δασκαλάκη να καταθέτει εναντίον της, η δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει μεγάλο μέρος της εκπομπής με την υπόθεση της Πάτρας.

Η Αγγελική Νικολούλη έστειλε σημάδι στο κοινό της και γυρνά 18 χρόνια πριν στην υπόθεση Κούσογλου

Σε σημαντικό σημείο της εκπομπής, ζήτησε να παρέμβει η ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας, Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία πλέον στέκεται στο πλευρό της κατηγορουμένης, δηλώνοντας ότι η κεταμίνη που δόθηκε στην Τζωρτζίνα δεν ήταν θανατηφόρα.

Δηλώσεις εκ διαμέτρου αντίθετες με όσα έλεγε στην έναρξη της υπόθεσης. Η κυρία Δημακοπούλου ζήτησε προσοχή και φίλτρο στα όσα λέγονται εναντίον της δηλώνοντας:

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής η Ουρανία Δημακοπούλου και ο Γρηγόρης Λέων διασταύρωσαν τα ξίφη τους καθώς ο ιατροδικαστής έστρεψε τα βέλη του εναντίον της χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει.

Δάνος Μουρατίδης - Κική Κούσογλου & 5 υποθέσεις όπου η Αγγελική Νικολούλη «έριξε» φως στο τούνελ

Η Ουρανία Δημακοπούλου απάντησε στις αιχμές για τη στροφή της στην υπόθεση, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στην αρχή διαβάσαμε πέντε ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίες όμως δεν είχαν αναλυθεί. Δεν είχαμε πρόσβαση στις φωτογραφίες της αστυνομίας. Όταν ένας ιατροδικαστής δει τις φωτογραφίες της ΥΔΕΖΙ (σ.σ. Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) και συνεχίζει να επιμένει ότι μιλάμε για ισχυρή πίεση και απόφραξη και ανθρωποκτονία, μπαίνει στα όρια του κινδύνου».

Νίκος Καρακούκης: Με συκοφάντησαν με απίστευτα ψέματα στην υπόθεση της Πάτρας

Σημαντικό μέρος της εκπομπής ήταν οι απαντήσεις που έδωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, στα όσα έχει πει ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, εναντίον του. Ο κύριος Καρακούκης, που είδε αυτές τις ημέρες να αμφισβητείται και η ιδιότητά του και το πτυχίο του, μίλησε για ευρήματα στα δύο παιδιά (Μαλένας και Ίριδας) που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

«Πέραν του φωτογραφικού υλικού και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου».

«Επικαλείται ο κ. Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δε λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να το προσδιορίσουμε. Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους των παιδιών. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κ. Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο».

«Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κ. Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δε συνηγορούν γι’ αυτό».

Αναφερόμενος στις εκδορές στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας είπε πως έγιναν όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή χωρίς ωστόσο να θέλει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, καθώς αναμένεται η δίκη.

Μαρτυρία «φωτιά» για τον Μάριο Παπαγεωργίου

Ένα τηλεφώνημα που την έβαλε σε σκέψεις δέχθηκε η Αγγελική Νικολούλη σε άλλη μια πολύκροτη υπόθεση που αφορά στον Μάριο Παπαγεωργίου.

«Πάμε δηλαδή στον χώρο των φυλακών, που έχει αγιόπαιδα που κάποια στιγμή αποφασίζουν να μιλήσουν. Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου, τόσα χρόνια μετά. Ευχαριστούμε εσάς που θέλατε να έχετε την επαφή για να μας πείτε αυτά τα ιδιαίτερα. Και επειδή ξέρω και κάποια πράγματα, από αυτόν τον υπέροχο κόσμο των φυλακών, αυτό που λέτε το είχα ακούσει, αλλά κανείς δεν είχε βγει να το επιβεβαιώσει. Δεν έβγαινε μπροστά, εσείς τολμάτε;», είπε η έμπειρη δημοσιογράφος αναφορικά με τη μαρτυρία «φωτιά» που έβαλε σε σκέψεις.

«Νικολούλη μάς έκαναν»: Το Φως στο Τούνελ επέστρεψε & η Νικολούλη είπε το πιο επικό στους τηλεθεατές

«Σας θαυμάζω»

Σε σημείο της εκπομπής η Αγγελική Νικολούλη δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στους τηλεθεατές που γίνονται και εκείνοι ρεπόρτερ μαζί της κάθε εβδομάδα.

«Μπαίνεις σε ένα θρίλερ και ξαφνικά εσείς που βλέπετε την περιπέτεια που ζει μια οικογένεια ή κάτι που απασχολεί την κοινωνία, αποφασίζετε να μιλήσετε για κάτι που γνωρίζετε, που είχε συμβεί παλιότερα και δεν είχατε μιλήσει ποτέ. Αυτό είναι το σημαντικό, γι’ αυτό θαυμάζω εσάς τους τηλεθεατές που γίνεστε μάρτυρες και ρίχνετε φως σε τέτοια σκοτάδια. Έτσι έχουν βγει υποθέσεις και υποθέσεις όλα αυτά τα 28 χρόνια, γι’ αυτό σας αγαπάω και σας θαυμάζω, που κάνετε στην άκρη τον κίνδυνο».

Κάποια από τα σχόλια στο Twitter, που μεταξύ άλλων, οι χρήστες ανέφεραν πως η Αγγελική Νικολούλη είναι ο μόνος λόγος που ανοίγουν τηλεόραση