Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγινε Αίθρα «αντιδρώντας» στην πρόταση της εισαγγελέα της υπόθεσης Κολωνού

Τζένη Ντεμιράι
Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έγινε Αίθρα «αντιδρώντας» στην πρόταση της εισαγγελέα της υπόθεσης Κολωνού

«21 χρόνια κλείνω φέτος που είμαι καθαρή από ναρκωτικές ουσίες και από άλλα πράγματα. Ο κόσμος, όμως, είναι τόσο κακός που θεωρεί ότι είσαι καμένη», ανέφερε σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου με βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok ενημέρωσε όσους την ακολουθούν πως έχει πλέον αλλάξει το όνομά της.

Θέλοντας να φέρει το φως στη ζωή της και να απαλλαγεί από όσα συνδέονται με τα σκοτάδια του κόσμου των ναρκωτικών και του αλκοόλ, η κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Αλεξάνδρου Λυκουρέζου αποφάσισε να αλλάξει «τα πάντα», συμπεριλαμβανομένου του ονόματος της.

Όπως είπε, πλέον επιθυμεί να την αποκαλούν Αίθρα, δηλαδή «φωτεινό ουρανό».

Η τεράστια αλλαγή στη ζωή της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου και τα post ενδυνάμωσης στο TikTok

Τι σημαίνει το όνομα «Αίθρα»;

Το όνομα Αίθρα είναι αρχαιοελληνικό και σημαίνει «φωτεινός ουρανός». Η Αίθρα ήταν πριγκίπισσα της Τροιζήνας και κόρη του βασιλιά Πιτθέως. Γιος της ήταν ο Θησέας, τον οποίο απέκτησε είτε με τον βασιλιά της Αρχαίας Αθήνας, Αιγέα, είτε με τον ίδιο τον θεό Ποσειδώνα.

Η Αίθρα στη μυθολογία περιγράφεται ως απλή και δυναμική, μία γυναίκα που δεν χρειάζεται κανέναν για να την ελευθερώσει. Προσηλώνεται στους στόχους της και έχει τη δύναμη να τους ακολουθεί.

Τα σχόλια της ανάρτησης για την αλλαγή ονόματος και η απάντηση της Αίθρας

Στο βίντεο που δημοσίευσε την Τρίτη 19 Μαρτίου στο TikTok, η Μαρία Ελένη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πόσο χαίρομαι που άλλαξα το όνομά μου. Που με λένε Αίθρα και όχι Μαρία Ελένη. Το Αίθρα αγαπώ πλέον, το Αίθρα με αντιπροσωπεύει πλέον και ένας λόγος παραπάνω που δεν θέλω να με λένε Μαρία Ελένη είναι γιατί Μαρία Ελένη ονομάζουνε την Εισαγγελέα που αθώωσε τον Μίχο. Οπότε ευτυχώς που έχω επιλέξει το Αίθρα και όχι το Μαρία Ελένη πια».

Στα σχόλια της ανάρτησής της, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να επισημάνουν ότι τους αρέσει πολύ το όνομα Αίθρα. Κάποιοι, ενώ αρχικά δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τον λόγο που ένας άνθρωπος αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του, τελικά, με την εξήγηση της Αίθρας το αντιλήφθηκαν. «Ήμουν έτοιμη να σε κράξω αλλά μόλις άκουσα την εξήγηση σου άλλαξα γνώμη!! Τώρα σου βγάζω το καπέλο», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα σχόλια.

Κάποιοι άλλοι βέβαια, παρά την εξήγηση της ηθοποιού, δεν έδειξαν να συμφωνούν με τον σκοπό της αλλαγής. « Ωραίο το Αίθρα αλλά πιστεύω το βαπτιστικό όνομα είναι η ταυτότητα μας.. Τώρα στο μέλλον μπορεί να αποφασίζουμε να τα αλλάζουμε», ανέφερε κάποιος χαρακτηριστικά.

Κάποιο ακόμα σχόλιο «δυσπιστίας» επεσήμανε: «Και το δικό μου όνομα είναι Μαρία Ελένη με φωνάζουν Μαριλένα αλλά για πιο λόγο ν' αλλάξω το όνομά μου; επειδή δεν υπάρχει δικαιοσύνη και το σύστημα είναι (σάπιο) δυστυχώς αθωώνουν τους εγκληματίες;».

Η Αίθρα Λυκουρέζου, πάντως, θέλησε να σχολιάσει τα αρνητικά σχόλια που έλαβε για την αλλαγή του ονόματός της, λέγοντας:

«Πόσο χαίρομαι όταν ο κόσμος αντιδρά τόσο αρνητικά και τόσο επιθετικά, χωρίς λόγο. Τι τον νοιάζει αν θέλω να λέγομαι Αίθρα ή οτιδήποτε. Γουστάρω να λέγομαι Αίθρα, καλλιτεχνικό όνομα το Αίθρα. Ότι γουστάρω κάνω, δεν ενοχλώ κανέναν. Πραγματικά τρελαίνομαι, γουστάρω τρελά ο κόσμος να αντιδρά τόσο πολύ με το τι μπορεί να πει κάποιος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«21 χρόνια κλείνω φέτος που είμαι καθαρή από ναρκωτικές ουσίες και από άλλα πράγματα. Ο κόσμος, όμως, είναι τόσο κακός που θεωρεί ότι είσαι καμένη, θεωρεί ότι επειδή ήπιες πριν τριάντα χρόνια ότι πίνεις ακόμα».

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου περιγράφει τα τελευταία 17 της χρόνια χωρίς ουσίες

Όσα έχει πει για τον εθισμό της στα ναρκωτικά

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Αίθρα έχει επιλέξει να μιλήσει για τον εθισμό της στα ναρκωτικά. Μέσω των βίντεο της στο TikTok έχει δώσει αρκετές πληροφορίες αναφορικά με τα πραγματικά προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν στην καθημερινότητα ενός χρήστη.

«Τα πολλά γάρα, δημιουργούν προβλήματα στον εγκέφαλο», είπε χαρακτηριστικά σε ένα από τα βίντεό της.

«Όταν πίνει και την πίνεις για χρόνια και για πολύ, σαν μια καθημερινή συνήθεια, όπως πίνεις το νερό σου ή όπως κάνεις το κανονικό τσιγάρο, τα γάρα σε χαζεύουν, σε απενεργοποιούν, σε αδρανοποιούν, και ουσιαστικά είσαι βολεμένος, βαρεμένος και δεν έχεις όρεξη για τη ζωή, γενικότερα είσαι ένας επαναστάτης του καναπέ», πρόσθεσε.

Σε μία άλλη ανάρτηση είχε μιλήσει εκτενώς για τον δικό της εθισμό, εξηγώντας πως ήταν εθισμένη στην κοκαΐνη, την μαριχουάνα, τα χάπια, κατανάλωνε πολύ αλκοόλ και δεν έθετε όρια στον εαυτό της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά σε βίντεο της: «Ήμουν εθισμένη στην κοκαΐνη, στην μαριχουάνα, στα χάπια. Έπινα αλκοόλ. Ξενυχτούσα, δεν είχα όρια σε τίποτα!! Απελευθερώθηκα 18 Μαΐου του 2003. Από τότε έχει ξεκινήσει ένα δύσκολο, δύσβατο ταξίδι ολιστικής αντιμετώπισης της ζωής. Απέχω από ουσίες και από ανούσια πράγματα. Απέχω από ψευτοκοινωνικότητες. Ζω καθαρά, καθαρές τροφές, κίνηση, ενδοσκόπηση, δημιουργία. Οριοθετώ τα "θέλω" μου την ζωή μου. Αλλάζω μονίμως οτιδήποτε δεν μου κάνει. Μαθαίνω. Δοκιμάζω τι μου πάει. Και το πώς θα ζω και τι θα κάνω γενικότερα, δεν θα μου το επιβάλει κανέναν σύστημα, αλλά το ένστικτό μου! Και να είναι καλά και η μάνα μου».

Πηγή κεντρικής εικόνας: ndp